Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.7
Скачувань: 880
0950 Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 8 серпня 2001 р. N 950

Київ

Про затвердження Порядку призначення,

виплати та розмірів стипендіального

забезпечення учнів, студентів, курсантів,

слухачів, клінічних ординаторів,

аспірантів і докторантів

Відповідно до статті 51 Закону України "Про освіту" ( 1060-12 ) та Указу Президента України від 29 березня 2001 р. N 221 ( 221/2001 ) "Про додаткові заходи щодо реалізації державної молодіжної політики" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок призначення, виплати та розміри стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (додається).

2. Підвищені розміри стипендій, що встановлюються відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою, учням, студентам, курсантам, слухачам, клінічним ординаторам, аспірантам і докторантам виплачуються з 1 вересня 2001 року.

3. Міністерству освіти і науки забезпечити виплату стипендій навчальними закладами у підвищених розмірах в межах доведених їм лімітів бюджетних асигнувань.

4. Установити, що на період проходження практики, яка проводиться за межами місця знаходження навчального закладу:

студентам виплачуються добові у розмірі 50 відсотків рівня, встановленого для оплати добових працівникам підприємств, установ і організацій;

відшкодовуються витрати на проїзд до місця проходження практики залізничним, водним і автомобільним транспортом та на найм житла відповідно до законодавства.

5. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 8 серпня 2001 р. N 950

ПОРЯДОК

призначення, виплати та розміри стипендіального

забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів,

клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів

Загальні питання

1. Розмір стипендії визначається в неоподатковуваних мінімумах доходів громадян на місяць залежно від типу навчального закладу, спеціальності, успішності, наявності права в особи на отримання державних пільг і гарантій, встановлених для окремих категорій громадян.

2. Із загального фонду державного бюджету стипендії призначаються:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes