Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.7
Скачувань: 877
14. За учнями професійно-технічних навчальних закладів, студентами, курсантами, які не склали іспити, заліки під час сесії у термін, установлений навчальним планом, через хворобу або з інших поважних причин, підтверджених необхідним документом, зберігається стипендія на термін, установлений навчальним закладом.

15. До першої сесії стипендія призначається у мінімальному розмірі.

16. Стипендія виплачується раз на місяць у термін, визначений колективним договором або статутом навчального закладу.

Стипендія за літній канікулярний період виплачується повністю до його початку.

У разі коли стипендіат перериває навчання через хворобу або з інших поважних причин, підтверджених необхідним документом, йому виплачується стипендія у повному розмірі за останній місяць навчання.

17. Для вирішення питань призначення та позбавлення стипендії, у тому числі спірних, надання матеріальної допомоги учням, студентам, курсантам, заохочення кращих з них за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності навчальні заклади створюють стипендіальні комісії.

До складу стипендіальних комісій входять керівники навчального закладу, декани (завідуючі відділеннями), представники профспілкових організацій, бухгалтерії.

У своїй роботі стипендіальна комісія керується цим Порядком, статутом навчального закладу, законодавчими та нормативними актами, які визначають права і обов'язки учнів, студентів, курсантів.

18. Реєстр учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів, курсантів, яким призначена стипендія, затверджується наказом ректора (директора, начальника) навчального закладу за поданням стипендіальної комісії.

`

v

o

B*

D

\x00AA

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x6FC2F\x1C00 19. За особливі успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності учням, студентам, курсантам за поданням стипендіальної комісії можуть призначатися персональні (іменні) стипендії у межах стипендіального фонду навчального закладу відповідно до положення, що затверджується навчальним закладом.

Розмір персональної (іменної) стипендії не повинен перевищувати:

для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації - 3 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації - 3,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць.

20. На час практики, а також іншої трудової діяльності, на яку отримано дозвіл навчального закладу, за учнями, студентами, курсантами зберігається право на отримання стипендії.

21. Учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам, курсантам, які:

відповідно до наказу керівника навчального закладу перервали навчання через хворобу або з інших поважних причин, підтверджених необхідним документом, виплачується щомісяця допомога в розмірі 0,5 мінімальної стипендії за рахунок коштів, передбачених для виплати стипендій;

поновили навчання, що було перервано через хворобу або з інших поважних причин, підтверджених необхідним документом, стипендія призначається з урахуванням середнього балу успішності, який мав учень, студент, курсант до перерви у навчанні.

22. Учні, студенти, курсанти, слухачі у період тимчасової непрацездатності, підтвердженої необхідним документом, отримують стипендію у призначеному їм розмірі.

23. Учням середніх спеціальних музичних шкіл-інтернатів і середніх художніх шкіл стипендія встановлюється у такому розмірі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на місяць: VIII клас - 0,8; IX клас - 0,9; X клас - 1; XI-XII класи - 1,1.

24. Слухачам підготовчих відділень консерваторій стипендія встановлюється в розмірі 1,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць.

25. Слухачам студій підготовки акторських кадрів стипендія встановлюється в розмірі 1,1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць.

Призначення та розміри стипендіального

забезпечення клінічних ординаторів,

аспірантів і докторантів

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes