Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.7
Скачувань: 877
1) особам, які навчаються у межах обсягів підготовки кадрів за державним замовленням, а саме:

учням денних відділень професійно-технічних навчальних закладів;

студентам денних відділень вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації;

студентам денних відділень вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації (крім осіб, які навчаються за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів державного управління);

курсантам денних відділень (факультетів) вищих навчальних закладів цивільної авіації, морського та річкового транспорту, а також Севастопольського інституту ядерної енергії та промисловості (далі - курсанти);

клінічним ординаторам, аспірантам і докторантам вищих навчальних закладів, наукових установ, що фінансуються із загального фонду державного бюджету (крім аспірантів і докторантів Української Академії державного управління при Президентові України);

2) учням середніх спеціальних музичних шкіл-інтернатів і середніх художніх шкіл, які навчаються у VIII-XII класах, учням I і II курсів училищ фізичної культури;

3) слухачам підготовчих відділень консерваторій та студій підготовки акторських кадрів (далі - слухачі).

3. Призначення і виплата стипендій студентам, які є іноземними громадянами та особами без громадянства, провадиться відповідно до міжнародних угод і рішень Кабінету Міністрів України.

4. Учням, студентам, курсантам останніх курсів денних відділень навчальних закладів на час додаткової місячної відпустки без збереження заробітної плати за місцем роботи для проходження переддипломної практики та збору матеріалів до дипломного проекту призначається стипендія в розмірі не менш як 1,7 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць. Така стипендія виплачується за рахунок відповідного підприємства, організації, установи.

5. З метою підвищення життєвого рівня і заохочення за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів, курсантів, клінічних ординаторів та аспірантів, які навчаються в межах обсягів підготовки кадрів за державним замовленням, навчальний заклад використовує не менш як 10 відсотків коштів, передбачених на виплату стипендій, для надання їм матеріальної допомоги та преміювання.

Навчальний заклад розробляє та затверджує положення про порядок використання коштів, передбачених на виплату стипендій, для надання матеріальної допомоги та преміювання.

Призначення та розміри стипендіального

забезпечення учнів, студентів, курсантів та слухачів

6. Учням професійно-технічних навчальних закладів стипендія призначається у мінімальному розмірі - 2 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян на місяць.

7. Вищі навчальні заклади вирішують у межах затверджених лімітів асигнувань загального фонду державного бюджету питання щодо першочергового призначення стипендії:

а) студентам, курсантам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

б) студентам, курсантам з числа осіб, що згідно із Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ) мають пільги на призначення стипендії;

в) студентам, курсантам з малозабезпечених сімей (за умови отримання відповідної допомоги згідно із законодавством);

г) студентам - інвалідам I і II групи;

|) студентам, курсантам з числа осіб, які мають сім'ї з дітьми;

д) студентам, курсантам, які за результатами сесії мають середній бал успішності не нижчий ніж 4 за п'ятибальною або не нижчий ніж 7 за дванадцятибальною шкалою.

8. Студентам, які за результатами сесії мають середній бал успішності 4 - 4,99 за п'ятибальною або 7 - 9,99 за дванадцятибальною шкалою, та студентам, зазначеним у підпунктах "а - |" пункту 7 цього Порядку, які за результатами останньої сесії мають середній бал успішності нижчий ніж 4 за п'ятибальною або нижчий ніж 7 за дванадцятибальною шкалою, стипендія призначається у мінімальному розмірі.

9. Мінімальний розмір стипендії становить:

для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", - 2 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр" (крім осіб, які навчаються за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів державного управління) - 2,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць.

10. Учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам, курсантам, які за результатами сесії мають середній бал успішності 5 за п'ятибальною або 10 - 12 за дванадцятибальною шкалою, мінімальний розмір стипендії збільшується на 25 відсотків.

11. Курсантам, які перебувають на повному державному утриманні (крім зазначених у пункті 30 цього Порядку), стипендія виплачується у розмірі 50 відсотків стипендії, що призначається студентам вищого навчального закладу, відповідного рівня акредитації.

12. Учням I і II курсів училищ фізичної культури стипендія встановлюється в розмірі 50 відсотків стипендії, що призначається студентам вищого навчального закладу I і II рівня акредитації.

13. Стипендія призначається за результатами сесії з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому закінчилася сесія згідно із навчальним планом.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes