Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів (08.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.7
Скачувань: 876
26. Стипендія клінічним ординаторам і аспірантам вищих навчальних закладів, наукових установ, що фінансуються із загального фонду державного бюджету, встановлюється в розмірі середньої місячної заробітної плати за останнім основним місцем роботи (з урахуванням наступних змін в оплаті праці) на відповідних посадах, але не нижче 60 відсотків і не вище посадового окладу викладача-стажиста.

27. Стипендія докторантам вищих навчальних закладів, наукових установ, що фінансуються із загального фонду державного бюджету, встановлюється в розмірі середньої місячної заробітної плати за останнім основним місцем роботи (з урахуванням наступних змін в оплаті праці) на відповідних посадах, але не вище посадового окладу доцента, який має науковий ступінь кандидата наук.

28. Клінічні ординатори, аспіранти, докторанти у період тимчасової непрацездатності, підтвердженої необхідним документом, отримують стипендію у призначеному їм розмірі.

Призначення та розміри стипендіального

забезпечення в окремих випадках

29. Розмір стипендії збільшується на 20 відсотків:

студентам, які навчаються за напрямами підготовки 0701 - фізика, 0702 - прикладна фізика, 0801 - математика, 0803 - механіка, 0903 - гірництво;

учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам, що постійно проживають на території населеного пункту, якому надано статус гірського, або навчаються в навчальному закладі, що знаходиться у населеному пункті, якому надано статус гірського;

учням професійно-технічних навчальних закладів, термін навчання яких не перевищує 10 місяців, які закінчили загальноосвітні навчальні заклади та вивчали в них основи тваринництва і сільськогосподарської техніки, а також з числа осіб, звільнених у запас із Збройних Сил.

30. Учням, студентам, курсантам з числа осіб, котрим Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ), гарантуються пільги з виплати стипендії, розмір стипендій збільшується на 100 відсотків за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення заходів з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

31. Учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам з числа військовослужбовців, які прирівнені до інвалідів війни, розмір стипендії збільшується на 50 відсотків, а тим, що перебувають на повному державному забезпеченні, - на 10 відсотків.

32. Учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам, курсантам з числа тих, що входили до складу військових формувань, які за рішенням відповідних державних органів були направлені для виконання миротворчих місій або відряджені до держав, де в цей період велися бойові дії, розмір стипендії збільшується на 30 відсотків, а тим особам, що перебувають на повному державному забезпеченні, розмір стипендії зменшується на 20 відсотків.

33. Студентам з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, розмір стипендії збільшується на 30 відсотків.

Студентам з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на повному державному утриманні (крім зазначених у пункті 30 цього Порядку), розмір стипендії зменшується на 15 відсотків.

34. Учням професійно-технічних навчальних закладів і студентам, які забезпечуються безоплатним триразовим харчуванням, розмір стипендії зменшується на 50 відсотків, а тим особам, які забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням, - на 20 відсотків.

35. У разі коли учень, студент, курсант має право на безоплатне харчування, але навчальний заклад не в змозі його забезпечити, учню, студенту, курсанту стипендія виплачується в установленому розмірі.

36. Трактористам-машиністам і механізаторам, які направлені сільськогосподарськими підприємствами на перепідготовку в професійно-технічні навчальні заклади, стипендія виплачується у розмірі 30 відсотків (особам, які мають сім'ю, - 35 відсотків).

37. Глухонімим і сліпим студентам розмір стипендії збільшується на 50 відсотків.

38. Жінкам, які є учнями (студентами, курсантами, слухачами, клінічними ординаторами, аспірантами, докторантами) виплачується допомога у зв'язку з вагітністю та пологами у 100-відсотковому розмірі стипендії згідно із законодавством. У разі коли ці особи (крім аспірантів і докторантів) не отримували стипендію, їм призначається допомога у зв'язку з вагітністю та пологами в розмірі мінімальної стипендії.

Учням, студентам, курсантам, слухачам, клінічним ординаторам, аспірантам, докторантам, які мають дітей віком до трьох років і продовжують навчання на денних відділеннях, виплачується щомісячна грошова допомога, передбачена законодавством, і стипендія.

39. Учням, студентам, курсантам і слухачам, хворим на туберкульоз, стипендія виплачується протягом 10 місяців після дня настання тимчасової непрацездатності.

40. У разі коли учень, студент, курсант, слухач має право на призначення декількох стипендій, що підлягають виплаті за рахунок державного бюджету, виплачується лише стипендія найбільшого розміру.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 8 серпня 2001 р. N 950

ПЕРЕЛІК

постанов Кабінету Міністрів України,

що втратили чинність

1. Постанова Кабінету Міністрів України від 26 січня 1993 р. N 50 ( 50-93-п ) "Про стипендіальне забезпечення студентів, учнів, слухачів навчальних закладів, а також аспірантів і докторантів" (ЗП України, 1993 р., N 4-5, ст. 70).

2. Абзац п'ятий пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 18 серпня 1994 р. N 565 ( 565-94-п ) "Про порядок повного державного утримання та забезпечення учнів державних професійних навчально-виховних закладів безкоштовним харчування і стипендією" (ЗП України, 1994 р., N 11, ст. 286).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes