Що ми знаємо про СНІД, Детальна інформація

Що ми знаємо про СНІД
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 15
Скачувань: 1537
дружню допомогу. Вони, як ніхто інший, прекрасно розуміють, що почуває і випробує кожний з них.

Для важкохворих СНІДом відкривають спеціальні лікарні — хоспіси. Люди, що у них працюють, мають спеціальну підготовку по відходу за хворими СНІДом. Пацієнти, що надходять у такі лікарні, як правило, знаходяться в дуже важкому стані. Багато хто з них уже приречені, і персонал лікарні намагається робити все можливе, щоб скрасити їхні останні дні.

Що ж у майбутньому?

Лікарі і вчені різних країн додають усі зусилля, щоб знайти спосіб лікування людей, інфікованих ВІЧ, і перемогти цю страшну хворобу.

Безсумнівно, найефективнішим засобом проти вірусу може стати вакцина. Уведення вакцини (щеплення) в організм людини дозволяє уникнути зараження визначеним вірусом. От чому усім у дитинстві роблять щеплення від інфекційних захворювань: кору, краснухи, скарлатини й інших.

Можливо, у майбутньому досить буде лише одного щеплення, щоб уникнути ВІЧ.

У наші ж дні лікарі намагаються знайти вакцину, що могла б захистити людей від ВІЧ. У клініках і інститутах ведеться величезна науково-дослідна робота. Була перевірена безліч лікарських препаратів, але жоден з них не може усе ще звільнити людини від вірусу або зупинити згубне руйнування імунної системи.

Для того щоб знайти нові чи ліки вакцину, потрібно значний час. Навіть якщо раптом учені знайдуть сьогодні такий засіб, пройде ще чимало часу, перш ніж воно стане доступним для усіх. А поки існує тільки єдиний спосіб уберегтися від згубного вірусу: треба знати ЯКУ НЕБЕЗПЕКУ таїть у собі ВІЧ і ЯК ВІН ПЕРЕДАЄТЬСЯ. І, звичайно ж, приймати всі міри захисту.

ЛІТЕРАТУРА

У.Уорф і К.Бекстер “Серьезный розговор СПИД” / Перевід з англійської Ю.Соловйової. – М., 1998.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes