Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1426
SSL (Secure Socket Layer)

Протокол Netscape для забезпечення захищених транзакцій користувачів у мережах, що використовують протоколи TCP/IP. Відповідно до цього протоколу клієнти і сервери можуть аутентифікувати один одного, а потім обмінюватися зашифрованими даними.

Stemming

Морфологічний пошук

Можливість інформаційно-пошукової системи шукати слово в документах не тільки в строго заданому вигляді, але і у всіх його морфологічних формах. Наприклад, слову "програма" будуть відповідати: "програмі", "програмний" і т. і.

Stop words

Стоп-слова

Слова, що виключаються з індексу системи та/або з запиту користувача. Окремі інформаційно-пошукові системи для скорочення розмірів індексу і збільшення продуктивності не включають в індекс слова, які часто зустрічаються на Web-сторінках. Це можуть бути прийменники, вигуки та інші слова та словосполучення, які не несуть змістового навантаження.

System Administration

Системне адміністрування

Процедура Системного адміністрування використовується в більшості випадків для задання системних параметрів, редагування облікових файлів, управління базами даних і контролю за роботою системи. Здійснюється системним адміністратором (System Administrator).

System Administrator

Системний адміністратор

Користувач, що володіє правом системного адміністрування комп'ютерної системи.

Targeting

Реклама, яка спрямована на певну цільову аудиторію

Показ рекламного банера тільки визначеному колу користувачів (цільової аудиторії), яке найбільш цікавить рекламодавця. Наприклад, деякі пошукові системи за запитами користувачів визначають область їх інтересів і показують банери, які відповідають певній тематиці.

TCP (Transmission Control Protocol)

Протокол управління передачею

Один із протоколів, на якому побудована робота Internet. При передачі даних по мережі він розбирає повідомлення на пакети, кожний із яких доставляється за вказаною адресою (за допомогою протоколу IP), перевіряє цілісність пакетів і складає їх у потрібному порядку у вихідне повідомлення.

TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol)

Протокол управління передаванням/Протокол Internet

Сімейство протоколів, які використовує Internet. Назвою підкреслюється фундаментальність IP для технології Internet (TCP базується безпосередньо на IP).

Thesaurus

Тезаурус

Словник лексичних одиниць (ключових слів), який базується на лексиці природної мови, що відображає семантичні відношення між лексичними одиницями. Використовується в інформаційно-пошукових системах для уточнення сфери дії пошукового запиту.

Traffic

Трафік

1. Потік даних у середовищі передачі даних. Використовується для виміру обсягу даних, переданих через канал зв'язку за період часу.

2. Кількість відвідувачів Web-сайту (або його визначеної Web-сторінки) за одиницю часу (день, місяць і т.д.).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes