Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1423
Вид доступу до Internet, коли завдання для Мережі готується заздалегідь, а при з'єднанні відбувається лише передача або прийом підготовлених даних та команд. Цим же терміном позначають роботу до початку сеансу зв'язку з іншими комп'ютерами в Мережі. Такий доступ менш вимогливий до якості і швидкості каналів зв'язку, ніж On-line, але найчастіше дає можливість користуватися лише електронною поштою. Працюючи в поштовій системі в режимі "off-line", користувач читає і пише електронні листи в редакторі без встановлення з'єднання з відповідним сервером мережі Internet. Пізніше інша частина програмного забезпечення встановлює з'єднання з віддаленим сервером, передає або одержує кореспонденцію, а потім розриває з ним з'єднання.

On-line

Вид доступу в Internet, при якому опрацювання запитів користувача проводиться в режимі реального часу. Надає доступ до всіх сервісів Internet: електронної пошти, WWW, FTP та ін. Працюючи в цьому режимі, користувач запускає на своєму комп'ютері та на вузлах Internet програми для взаємодії із мережними сервісами.

Packet

Пакет

Блок даних для обміну інформацією в Internet, що має визначену структуру. Складається з заголовка і поля даних. Для переміщення інформації від одного комп'ютера до іншого через мережу Internet вихідна послідовність даних розбивається на окремі блоки, що розміщуються в пакети. При цьому кожний пакет перетинає Мережу окремо від інших. Розміри пакетів можуть змінюватися від приблизно 40 до 32000 байт. Розбирання і складання пакетів виконується за протоколом TCP/IP.

Path

Шлях

Частина URL, що ідентифікує папки, які містять файли. Наприклад, в URL http://my.domain/hello/world/start.htm, шлях - /hello/world/.

PGP (Pretty Good Privacy)

Високий Ступінь Таємності

Програмна реалізація системи автентифікації і шифрування IDEA. Широко використовується в Internet для захисту даних.

Phrase search

Пошук за словосполученнями

Пошук документів, які в точності містять зазначене користувачем словосполучення або фрагмент тексту.

Plug-in

Плагін

Модуль програмного забезпечення, що може бути інтегрований із засобами Web-браузера для забезпечення інтерактивних і мультимедійних можливостей.

Port

Порт

1. Поняття, яке використовується транспортними протоколами Internet для розподілу одночасно встановлених логічних з'єднань із тим самим хостом. Порт ідентифікується числом, що визначає конкретний програмне застосування Internet, для якого призначені дані.

2. Один із каналів прийому-передачі комп'ютера, призначений для підключення зовнішнього обладнання. Асоціюється з роз'єднувачем на корпусі комп'ютера.

Posting

Постінг

Стаття (article), надіслана в телеконференцію Usenet або самий акт надсилання статті в телеконференцію Usenet.

PPP (Point to Point Protocol)

Протокол "точка-точка"

Протокол канального рівня, що використовується для роботи в каналі зв'язку, який з'єднує два компьютери. Застосовується для одержання віддаленого доступу до Internet по телефонних каналах зв'язку. В даний час PPP всюди заміщує свого попередника - SLIP, із яким він несумісний. Опис протоколу наведено в RFC 1134, 1171, 1172, 1661.

Protocol

Протокол

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes