Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1426
Зв'язок між окремими компонентами інформації. Застосовується для посилань, зроблених усередині одного об'єкта на інший об'єкт. Гіперпосилання, як правило, робиться з об'єкта розміщеного на HTML-сторінці, на інший об'єкт, що може знаходитися на довільному FTP або WWW-сервері.

Hypermedia

Гіпермедіа

Інтеграція гіпертекста і мультимедіа. Інформаційний документ, який містить різноманітні види даних (текст, графіку, звук, відео) з вбудованими посиланнями, які зв'язані з будь-якими іншими елементами даного документу. При цьому активними можуть бути різні об'єкти документу, а також їх окремі складові.

Hypertext

Гіпертекст

Документи, що містять зв'язки з іншими документами, або внутрішні зв'язки. Гіпертекстовий документ являє собою спеціальним чином розмічену текстову інформацію. При відображенні гіпертекстових документів окремі елементи тексту можуть служити посиланнями на інші документи. Механізм посилань, що доповнює текстову інформацію, є невід'ємною частиною гіпертексту. Web-сторінки, як правило, являють собою гіпертекстові документи, написані з використанням мови гіпертекстової розмітки HTML.

ICP (Internet Content Provider)

Internet контент провайдер

Організація, що надає інформаційні ресурси в мережі Internet.

ICQ

Технологія і програмне забезпечення для інтерактивного спілкування в Internet.

Index IRS

Індекс ІПС

Індекс інформаційно-пошукової системи являє собою певним чином організовану сукупність даних, де зберігаються пошукові образи всіх документів бази даних. Індекс є основною складовою інформаційно-пошукової системи, що забезпечує можливість оперативного пошуку і доступу до інформації.

Internet Explorer

Web-браузер корпорації Microsoft.

IP-telephony

IP-телефонія

Надання послуг передачі голосової інформації через Internet.

IP-address

IP-адреса

Стандартний засіб ідентифікації комп'ютера в Internet. Являє собою 32-бітне число, що надається кожному комп'ютеру та однозначно ідентифікує його у Мережі. IP-адреса записується у вигляді послідовності з 4-х десяткових чисел, розділених крапками. Ці десяткові числа можуть бути тільки з діапазону від 0 до 255 включно. Вичерпне визначення цього поняття наведено в RFC 791.

IP (Internet Protokol)

Протокол Internet

Міжмережний протокол, на якому базується робота Internet. Забезпечує проходження пакета даних від відправника до адресата, проходячи при цьому через мережний простір. Опис наведено в RFC 791.

IRC (Internet Relay Chat)

Чат

Система ретрансляції діалогів (інтерактивних конференцій) - дозволяє багатьом користувачам Мережі одночасно спілкуватися між собою, набираючи текст на екрані. Являє собою систему сполучення між собою IRC-серверів, до яких підключаються користувачі в усьому світі. Для зменшення загальної кількості хаосу система розбита на окремі групи спілкування, так звані канали. Для організації зв'язку використовується протокол IRCP.

IRS (Information Retrieval System)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes