Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1418
Модель клієнт-сервер

Схема роботи і взаємодії програм у мережі. Система, що працює за такою схемою, складається з двох взаємодіючих частин: клієнта (клієнтського програмного забезпечення), що розміщується на комп'ютерах користувачів і серверу (серверного програмного забезпечення), яке встановлюється на відповідних серверах. По командах клієнта сервер виконує визначені дії, надаючи послуги клієнту. В даний час практично всі основні сервіси в Internet використовують таку схему роботи.

Comparison Operators

Оператори порівняння

Математичні оператори, які використовуються для порівняння аргументів у пошукових виразах. Застосовуються при формуванні запитів, що містять дані, подані у вигляді чисел, дат або можливих меж їхньої зміни (інтервалів).

Concept search

Концептуальний пошук

Пошук документів, що мають безпосереднє відношення до зазначеного пошукового терміну, а не тільки включають його.

Content

Контент

Змістовна частина інформаційних ресурсів.

Cookies

Кукі

Механізм, який може використовувати Web-сервер для отримання та збереження інформації про клієнта. Використовуючи кукі, Web-сервер "позначає" комп'ютер-клієнт, записуючи на нього відповідні дані. Під час наступних візитів з цього ж коп’ютера до Web-сервера факт попереднього відвідування може бути враховано. Наприклад, при звертанні до Web-сервера реклама на його Web-сторінках може змінюватися в залежності від чергового номера відвідування та інтересів конкретного користувача.

CPM

Вартість тисячі показів банерів

На цей час у Web-сайтів, які продають покази банерів, CPM становить від 1 до 15 доларів за тисячу показів (в залежності від розмірів та місцезнаходження банерів, а також контенту Web-сайтів).

Cracker

Кракер (зломщик)

Користувач обчислювальної системи, який займається незаконним одержанням доступу до захищених ресурсів системи.

CTR (click/through ratio)

Відгук банера

Відношення числа кліків на банер до числа його показів. Так, якщо банер було показано 1000 разів, а натиснули на нього (здійснили перехід на сайт, що рекламується, за гіперпосиланням) 50 разів, то CTR цього банера складе 5%.

Database Server

Сервер Баз Даних

Система програмного забезпечення, що має засоби обробки даних на мові баз даних. Забезпечує виконання різноманітних операцій, таких як створення, модифікація, витяг і інших, стосовно даних, які містяться в базах даних.

Dedicated line, leased line

Виділена лінія

Лінія зв'язку, що встановлює безпосереднє з'єднання між двома точками у системі зв'язку. Використовується для безпосереднього підключення корпоративного користувача (локальної мережі) до вузлу Internet.

Dial-up

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes