Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1426
FYI (For Your Information)

До вашого відома

Інформаційні документи, що публікуються в мережі і вміщують різноманітну інформацію, корисну користувачам Internet.

GIF (Graphics Interchange Format)

Графічний формат обміну

Формат, розроблений у середині вісімдесятих років у компанії CompuServe для передачі графічних зображень. Має розширення: . gif і використовується для обміну 8-розрядною графікою. У теперішній час GIF- найбільш поширений формат в Internet. Забезпечує підтримку 256 цвітів, прозорість, анімацію, непогане ущільнення зображення.

Hacker

Хакер

1. Програміст, спроможний писати програми без попередньої розробки детальних специфікацій і оперативно вносити виправлення в працюючі програми, у тому числі і безпосередньо в машинних кодах, що потребує найвищої кваліфікації.

2. Іноді під хакером розуміють зломщика (Cracker).

Hit

Хіт

Завантаження будь-якого елементу з Web-сайту (html-документу, графічного файлу, java-аплету та інше) користувачем. Реальна кількість відвідувань Web-сайту, як правило, в десятки разів менша.

Home page

Початкова сторінка

Відправна точка Web-сайту. Це - початкова сторінка Web-сайту, яка відображається за уамовченням, коли користувач відвідує Web-сайт. По початковій сторінці (її іноді називають головною або обличчям Web-сайту) відвідувач одержує уявлення про Web-сайт в цілому. На більшості Web-сайтів ім'я початкової сторінки - index.html або index.htm.

Host

Хост, вузол

Комп'ютер, який служить точкою входу і роботи в мережі для кінцевих користувачів. Одночасно він виконує функції збереження інформації і надання її іншим користувачам мережі Internet за допомогою таких сервісів, як WWW або FTP.

HTML-page

HTML-сторінка, HTML-документ

Документ у форматі HTML, що може містити текст, малюнки або інші елементи і конструкції. В залежності від реалізації, може бути статичною або динамічною.

HTML (HyperText Markup Language)

Мова гіпертекстової розмітки

Стандартна мова для опису складу та структури гіпертекстових документів. HTML-документи являють собою текстові файли із вмонтованими спеціальними командами (розміткою), які, як правило, відмічають певну область тексту. HTML складається з незалежних від програмного забезпечення й апаратної платформи команд, що описують структуру гіпертекстових документів. HTML- прикладний різновид мови SGML. Використовується в WWW для створення Web-сторінок.

HTTP (HyperText Transport Protocol)

Протокол передачі гіпертекста

Протокол призначений для взаємодії клієнта і серверу в WWW. Забезпечує передачу Web-сторінок по Internet.

Hyperlink

Гіперпосилання (гіперзв'язок)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes