Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1430
Mailto

Протокол Internet, що використовується для обміну електронною поштою. Префікс URL для гіперпосилання протоколу - "mailto://".

MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions type)

Багатоцільові Розширення Пошти Internet

Протокол електронної пошти, який дозволяє передавати бінарні файли між будь-якими поштовими програмами, що узгоджуються між собою, в Internet. Відомий як розширення протоколу SMTP. Протокол SMTP орієнтований на передачу текстової інформації в коді ASCII. MIME забезпечує пересилку даних в бінарному форматі з використанням ASCII-кодування електронної пошти.

Mirror server

Дзеркальний сервер, дзеркало

В Internet є достатньо популярні сервери, що надають послуги й інформацію, яку потребує значна кількість користувачів. Одночасне звертання великого числа клієнтів до одного серверу не завжди дозволяє забезпечити нормальне і своєчасне обслуговування запитів. Для цього створюються дзеркальні сервери - це сервери-копії (відбитки), розташовані в інших місцях Мережі. Такі дзеркала працюють, як посередники між оригінальним сервером і клієнтами, зменшуючи навантаження на основний сервер.

Modem

Модем

Пристрій, призначений для перетворення цифрових даних в аналогову форму або навпаки з метою організації обміну даними між двома комп'ютерами (або іншим обладнанням) через канал зв'язку. Як канал зв'язку, звичайно виступає телефонна мережа загального користування або виділена лінія.

MPEG (Motion Picture Experts Group)

1. Експертна група з кінематографії.

2. Алгоритм ущільнення рухомого зображення, розроблений цією групою.

3. Популярний формат для відображення відеокліпів у WWW.

Multimedia

Мультимедіа

Концепція інтерфейсу користувача, що передбачає інтегроване використання інформації в різноманітному вигляді: текст, графіка, звук та інше.

Netscape Navigator, Communicator

Web-браузер компанії Netscape Communication Corporation.

News

Новини

Протокол Internet для одержання файлів від інформаційної служби новин у Internet. Гіперпосилання протоколу мають префікс "news://".

Newsgroup

Телеконференція, група новин

Технологія проведення дискусій в Internet (див. Usenet). Групи новин - аналог всесвітніх дощок оголошень. Кореспонденція в Newsgroup зберігається на сервері, і користувачі, зацікавлені в тій або іншій статті дискусійної групи, можуть прочитати будь-яку з них і написати відповідь, не одержуючи при цьому весь масив повідомлень.

NNTP (Network News Transfer Protocol)

Протокол передачі мережних новин

Протокол, який використовується для передачі телеконференцій Usenet між комп'ютерами, що працюють в Internet.

Off-line

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes