Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet, Детальна інформація

Глосарій термінів з інформаційних технологій, що використовуються в Internet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1426
3. Іноді під цим терміном розуміється кількість звертань до Web-сайту.

Upload

Вивантаження

Процес копіювання файлів із комп'ютера користувача і запису на віддалений комп'ютер (хост). Процес по дії зворотній Download.

URL (Uniform Resource Locator)

Уніфікований локатор ресурсів

Унікальне ім'я файла або ресурсу в Internet, що дозволяє одержати до них доступ. Включає в себе тип протоколу (http, ftp, telnet, gopher, WAIS та ін.), ім'я серверу і шлях до файлів. URL використовується для позначення адреси, за якою знаходиться об'єкт в Internet. При написанні URL адресі завжди передує двокрапка і подвійний слеш (//).

Приклад URL: HYPERLINK "http://www.elvisti.com" \t "_blank" http://www.elvisti.com .

Usenet

Некомерційна, неформальна, сукупність систем (мереж, хостів, комп'ютерів), що обмінюються телеконференціями. Usenet є попередницею Internet і спочатку була UUCP-мережею, яка зв'язувала декілька комп'ютерів. Usenet сьогодні - це величезна віртуальна мережа, що охоплює велику кількість різноманітних мереж і окремих комп'ютерів. В даний час Usenet - це елемент технології Internet для роботи з новинами.

UUCP (UNIX-to-UNIX copy program)

Протокол (програма) копіювання файлів з однієї UNIX-системи в іншу UNIX-систему. UUCP не підтримує протокол IP. Модифікація клієнтської частини системи для роботи в середовищі MS-DOS має назву UUPC.

Vertical Web-portal, vortal

Вертикальний Web-портал, вортал

Спеціальні Web-сайти, до яких звертаються користувачі, що цікавляться якою-небудь визначеною темою. Слово "вертикальний" має на увазі відношення Web-сайтів до однієї тематики. Технологія вертикальних порталів - "ворталів" - одержує все більше поширення в корпоративних мережах.

Video Clip

Відеокліп

Коротка відеопослідовність, що може бути вбудована у Web-сторінку.

Virtual money

Віртуальні гроші

Технологія, що у недалекому майбутньому може витиснути недостатньо надійні "карткові" платежі в Internet. Віртуальні гроші, записані в пам'ять персонального комп'ютера, можуть забезпечити виконання різноманітних грошових операцій через Internet.

Virtual payments

Віртуальні платежі

Одна з технологічних основ електронної комерції. Використання мережі Internet для розрахунків шляхом заповнення відповідних форм і вказівки реквізитів кредитних карток.

Virtual reality

Віртуальна реальність

Модель реальної дійсності або деяких абстракцій, втілена у високотехнологічному устаткуванні, що здійснює безпосередній вплив на свідомість людини через його органи почуттів. Має безпосереднє відношення до Internet-технологій.

Visit and Visitor

Відвідування та відвідувач

Відвідування – звернення користувача до певної Web-сторінки. Як унікальні не фіксуються звернення користувача до Web-сторінки протягом короткого періоду часу (наприклад, протягом 1 години). В цьому контексті - унікальний відвідувач – це користувач, який здійснив унікальне відвідування Web-сторінки.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes