Структуровані типи даних. Операції над двомірними масивами, Детальна інформація

Структуровані типи даних. Операції над двомірними масивами
Тип документу: Реферат
Сторінок: 23
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 44.2
Скачувань: 1155
Технічна основа елементної бази машин 1-го покоління-електронні лампи. Максимальна швидкодія -10 у степені 2. Математичні операції в секунду(оп/с),обєм оперативної памяті -10 у 2 степені слів. Режим використання-монопольний,тобто в розпорядженні користувача були всі ресурси машини і її управління.

Друге покоління ЕОМ:

Технічна основа- транзистори.максимальна швидкодія-10 у 4 степені оп/с,обєм оперативної памяті-10 у 4 степені слів.Режим виконання-пакетна обробка.

Третє покоління ЕОМ:

Технічна основа-занадто великі інтегральні схеми,які на малих півпровідникових кристалах реалізують велики схеми машин 2-го покоління.Максимальна швидкодія-10 у 6 степені оп/с,оперативна память -10 у 6 степені слів,внутрішня память-10 у 9 степені слів.Метод виконання -режим розподілу часу разом з пакетною обробкою.

4-те покоління ЕОМ:

Технічна основа-занадто великі інтегральні схеми.Традиційна архітектура ЕОМ Фон Неймана домінувала на протязі трьох поколінь.

Максимальна швидкодія-10 у 9 степені оп/с,оперативна память-10 у 7 степені слів,внутрішня память обмежена в основному економічними міркуваннями.

5-те покоління ЕОМ.

Проекти ЕОМ пятого покоління знаходяться в стадії реалізації. Максимальна швидкодія математичних обчислень доповнюється тут високими скоростями логічного виводу.Форма спілкування з ЕОМ

на звичайній мові і дисципліна програм,як наука для користувача перестають в майбутньому бути актуальними.

Історія і зміст предмета.

Обчислюваною математикою називають розділ математики,в якому вивчають різні проблеми одержання числових результатів обчислень математичних задач.

Якщо звернутися до історії математики то можна помітити,що обчислювана математика перетворилась на самостійну вітку порівняно недавно,десь в середині нашого століття.Цей факт в любому напрямку науки повязані з появленням власних і внутрішніх задач.

Обчислювальна математика,як частина математики має таку ж древню і багату історію, як і сама математика.Евклідова математика і механіка Ньютона,теорія електромагнітного поля і квантова теорія побудованіна математичній основі і дають потужні інструменти обчислень.

Зпоявленням ЕОМ розпочався золотий вік обчислювальної математики.вона швидко розвивається. Звернувшись до періоду розвитку обчислювальної математики після полявлення ЕОМ,можна побачити,що найбільш яскраві досягнення в розвязку задач були отримані саме тими вченими і інженерами,хто працював на ЕОМ, всі отрамані засоби математики:»чистої»,прикладної,обчислювальної.

З точки зору техніки обчислювальної математика дає в її розпорядження методи , які умовно можна розбити на слідуючі 4 групи: якісні, аналітичні , численні.

2.1.Матриця і її властивості.

Прямокутна таблиця з m(n чисел ,що має m рядків і n стовпців

a11 a12 ... a1n

A= ... ... ... ...

am1 am2 ... amn

називається матрицею.Коротко матрицю позначають так:

А= ai j (і=1,2,...,m; j=1,2,...,n),

де ai j -елементи матриці.

Матрицю з єдиним стовпцем прийнято називати вектор-стовпцем, а матрицю з єдиним рядком ( вектор-рядком.

Рівні матриці повинні мати рівні кількості рядків і стовпців, а також рівні відповідні елементи.

Якщо в матриці число рядків рівне числу стовпців ,то матриця називається квадратною :

a11 a12 ... a1n

A= ... ... ... ...

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes