Поштова програма Eudora, Детальна інформація

Поштова програма Eudora
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 98.7
Скачувань: 993
Відправлення за один прийом

Якщо опція Immediate Send (негайно відправити) у вікні Special/Settings/Sending Mail включена, виберіть Queue for Delivery в меню Message для негайного відправлення поточного повідомлення.

Або альтернативою є крайня права кнопка в рядку іконок - Send. Натисніть на неї, щоб відправити листа.

З'явиться вікно, що відображає процес передачі листа.

Відправлення в дві дії

Деколи доцільніше написати декілька листів і відправити всіх їх потім разом. Це можливо тільки у випадку, якщо опція Immediate Send у Special/Settings/Sending Mail вимкнута. Щоб зробити перший крок до відправлення листа, виберіть пункт Queue For Delivery в меню Message. Або можна натиснути крайню зправа кнопку в рядку іконок, позначену Queue. Натисніть її для того щоб поставити лист в чергу до наступного відправлення.

Кожна з цих дій закриє вікно повідомлення (якщо воно було відкрите), збереже листа в скриньці Out і позначить його, як поставленого в чергу. Поставлені в чергу листи відмічаються буквою "Q" в лівій колонці скриньки Out.

Для другого кроку виберіть Send Queued Messages в меню File. Ця дія призведе до відправлення Вашого листа (листів). Появиться вікно процесу передачі листів, яке відображає процес відправлення пошти.

Відкладені листи

Існує можливість сказати Eudora про потребу відправити листа пізніше в певний час. Щоб зробити це для поточного листа, виберіть Change/Queueing в меню Message. З'явиться вікно Change Queueing.



Якщо Ви виберете Right Now, листа буде відправлено відразу після натискання кнопки OK. Якщо Ви виберете Next time queued messages are sent, лист буде послано при наступній відправці листів, що стоять в черзі. Якщо Ви виберете On or After, Ви можете використати поля часу та дати для зазначення часу, коли лист повинен бути відправлений. Лист зберігається в скриньці Out з поміткою Q в колонці статусу, як звичайний лист, поставлений в чергу. Звичайно, такий лист не відправляється до настання означеного часу. Якщо вибрати Don't send, листа не буде відправлено.

Зауваження: Щоб лист був відправлений в правильний час, Eudora повинна бути запущена в той час, коли лист повинен відправитися. Якщо Eudora не буде запущена, лист буде відправлено при наступному запуску Eudora після настання означеного часу.

Відправлення листів в черзі при перевірці пошти

Якщо опція Send on Check у вікні Special/Settings/Sending Mail включена, кожний раз при ручній або автоматичній перевірці листів, що приходять всі підготовані до відправки листи будуть відправлені, що позбавить Вас від необхідності натискати Send Queued Messages.

Захист паролем

Перевірка наявності пошти для Вас на POP сервері захищена паролем. Кожний раз, коли запускається Eudora, програма питає Ваш пароль перед першою перевіркою пошти. Якщо встановлена автоматична перевірка, (див. Special/Settings/Checking Mail), при відкритті Eudora з'явиться вікно, що питає Ваш пароль на POP сервері.



Введіть Ваш пароль і натисніть OK. Пароль на екрані не відображається, замість кожного символу паролю появляється зірочка *. Якщо Ви допустили помилку до натискання OK, просто зітріть пароль і введіть його знову. Якщо Ваш пароль невірний, з'явиться повідомлення про помилку. Виберіть Check Mail з меню File щоб знову з'явилося вікно для вводу паролю.



Зауваження: Не забувайте про те, що Ваш пароль чутливий до регістру букв і повинен бути набраний вірно, інакше він буде відкинутий.

Коли Eudora працює, вона запам`ятовує Ваш пароль. Якщо Ви цього не хочете (наприклад, якщо Вам потрібно відлучитись від комп'ютера), виберіть Forget Password в меню Special. В наступний раз при одержанні пошти Вам доведеться знову ввести пароль.

Інша пов'язана з паролем опція - Save Password у вікні Special/Settings/Checking Mail. Вона змушує Eudora запам'ятати Ваш пароль і зберігати його між сесіями. (Вам НІКОЛИ не доведеться вводити Ваш пароль, навіть якщо Ви вийдете з програми і знову її запустите). Цю опцію доцільно використовуватися лише тоді, якщо Ваш комп`ютер знаходиться у безпечному місці.

І накінець, команда Change Password в меню Special може бути використана для зміни Вашого паролю. Вас попросять ввести один раз старий пароль і два рази новий.

Перевірка та одержання пошти

POP сервер - це комп'ютер, що отримує Вашу пошту і зберігає її для Вас, доки Ви не заберете її за допомогою Eudora на свій комп'ютер. Ваш account на POP сервері задається в розділі POP Account вікна Special/Settings/Getting Started.

Існує два способи перевірити, є чи пошта для Вас на Вашому POP сервері. Перший спосіб - автоматичний і другий - ручний. Обидва способи перенесуть Вам всю пошту, що надійшла на Вашу адресу, з POP сервера на Ваш комп'ютер. Перед будь-якими перевірками, як правило, POP сервер запитує Ваш пароль.

Автоматична перевірка

Eudora автоматично перевіряє пошту, якщо Ви попросили її про це. В меню Special виберіть Settings. У вікні Checking Mail є поле Check For Mail Every ? Minute (s) (перевіряти пошту кожні ? хвилин). Введіть значення і Eudora буде автоматично перевіряти наявність нової пошти через означені проміжки часу. Наприклад, якщо Ви виберете 15, Eudora буде перевіряти пошту кожні 15 хвилин. 15 хвилин - це добрий мінімальний інтервал, менший інтервал призведе до непотрібного завантаженню POP сервера.

Зауваження: Якщо включена автоматична перевірка, команда Check Mail в меню File покаже час, коли відбудеться наступна перевірка пошти.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes