Поштова програма Eudora, Детальна інформація

Поштова програма Eudora
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 98.7
Скачувань: 990
oe

o

\xFF00\x2700гу відмітьте опцію Make it a Folder і натисніть OK. Ім'я нової папки з'явиться в кінці списку скриньок в меню Mailbox і Transfer. Справа від назви папки зображена стрілка, що показує, що це папка, а не скринька.

Додатки (Attachments)

Будь-який файл можна додати до листа і послати разом з ним. Для того, щоб це зробити, виберіть Attach Document... в меню Message. З'явиться стандартне діалогове вікно для вибору файлів. Знайдіть потрібний файл і натисніть кнопку Open для приєднання його до листа. Приєднаний файл не показується в тілі листа. Його ім'я і повний шлях з'являться в полі Attachments: в заголовку листа.

Зауваження: Файл не може бути приєднаний до листа шляхом редагування поля Attachments: вручну.

При відправленні листа файл, якщо він не є простим (ASCII) текстом, перекодовується у вибраний формат (звичайно, BinHex) і відправляється разом з листом. Це дозволяє Вам відправляти поштою будь-які двійкові файли. Якщо вибраний файл є простим текстом (і якщо опція Put Text Attachments in Body of Message у вікні Special/Settings/Attachments вимкнута або Text as Attachment не натиснута на рядку іконок), він не перекодовується в будь-який спеціальний формат перед відправленням, а просто вставляється в тілі Вашого листа. В одному листі можуть бути відправлені декілька файлів, але кожен з них повинен бути приєднаний окремо як описане вище.

Вилучення додатку

Щоб забрати доданий файл до відправки листа, клацніть на імені файлу в полі заголовку Attachments: вікна створення листа. Після цього, натисніть Delete або виберіть Clear в меню Edit.

Отримання доданих файлів

Існує два простих способи отримати додані файли з листів. Перший - вказати каталог, куди буде записано доданий файл і вказати ім'я цього файлу. Другий - автоматично записувати всі приєднані файли в певний каталог. Обидва способи описані нижче.

Отримання доданих файлів вручну

Якщо Ви не вибрали Attachment Directory в діалозі Special/Settings/Attachments, Ви будете одержувати попередження про надходження листів з приєднаними файлами від інших користувачів Eudora у вигляді стандартного файлового діалогового вікна. Використайте його, щоб вказати, де зберегти файл і як його назвати. Eudora автоматично декодує приєднаний файл.

Автоматичне збереження доданих файлів

Зручно автоматично зберігати додатки в певному каталозі на диску. Для того, щоб це відбувалося, виберіть Settings в меню Special. В діалозі, що з'явився виберіть Attachments і натисніть на більшу кнопку під міткою Attachment Directory:



З'явиться діалогове вікно, в якому Ви повинні вибрати каталог, в який будуть складатися файли додатків.

Незбереження доданих файлів

Ви можете відмовитися від збереження доданих файлів. Для цього треба натиснути кнопку Cancel у вищеописаному вікні. В цьому випадку приєднаний файл буде включатися в тіло листа. Лист потрібно зберегти у файл і декодувати вручну.

Відповідь, пересилання і перенаправлення листів

Цей розділ описує команди Reply (відповісти), Forward (переслати) , і Redirect (перенаправити) меню Message. Ці команди не відрізняються від команд Reply To, Forward To, і Redirect To з того ж меню, які використовуються з швидким списком адресатів (див. розділ " HYPERLINK "http://www.meduniv.lviv.ua/help/email/eudora.html" \l "b1" Швидкий список одержувачів ", де описані ці команди).

Відповідь (Reply) на лист

Щоб відповісти на одержаний лист, виберіть Reply в меню Message. З'явиться вікно для написання нового листа, з адресою відправника, автоматично вписаною в поле To: заголовку. В поле Subject:вставиться тема отриманого листа з поміткою Rе: на початку рядка. Текст попереднього листа буде вставлено в тіло листа (помічено символом цитати ">" на початку кожного рядка.) Цей текст при потребі можна відредагувати і дописати щось своє. Лист, на який була написана відповідь, відмічається буквою "R" в графі статусу.

Зміна форми відповіді

Існує декілька варіацій команди Reply.

Відповісти всім (Reply all): Якщо тримати натиснутою клавішу SHIFT при виборі пункту Reply в меню Message, відповідь буде послана відправнику вхідного листа і всім іншим його одержувачам. Це корисно у випадку групової дискусії. Якщо опція Reply to all у вікні Special/Settings/Replying включена то відповідь всім відбувається за замовчуванням і Ви можете відмінити її, тримаючи натиснутою кнопку SHIFT щоб відповісти тільки відправнику листа. Якщо опція Include yourself в діалозі Special/Settings/Replying вимкнута, Eudora не добавляє Вашу адресу в список для відповіді при Reply all.

Quote selection only: В деяких випадках Ви можете захотіти відповісти лише на частину листа. Це може бути зроблено шляхом виділення необхідного тексту в листі відправника. Після цього, натисніть SHIFT і виберіть Reply в меню Message. Тільки виділений текст буде вставлено в текст відповіді.

Пересилання (Forwarding) листа

Ви можете бажати переслати отриманий лист іншим користувачам. Для пересилання поточного листа, виберіть Forward в меню Message. З'явиться вікно створення нового листа з Вашою адресою, автоматично поміщеною в поле From: заголовку листа. Subject початкового листа продублюється з поміткою Fwd: на початку рядка. Текст вхідного листа також буде включений в тіло листа (позначений ">" на початку кожного рядка). Цей текст можна відредагувати і до нього можна дописати додатковий текст. Введіть адресу людини, якій Ви хотіти би переслати цей лист в порожнє поле To: заголовку листа. Лист, що був пересланий командою Forward позначений "F" в описі листа.

Перенаправлення (Redirecting) листа

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes