Основи веб-дизайну, Детальна інформація

Основи веб-дизайну
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 33.9
Скачувань: 1566
- Для редагування прав доступу користувача виберіть ім'я потрібного користувача зі списку і натисніть кнопку Edіt. На екрані з'явиться діалогове вікно Edіt Users, показане на додатку3 , у якому ви зможете змінити рівень його переваг.

- Для того щоб видалити бюджет користувача, виберіть його ім'я в списку і натисніть кнопку Semove.

Друга вкладка, Groups (Групи), містить список усіх груп, установлених у даний час для кореневого Web-сайта, і поточний рівень доступу кожної групи. Це також дає вам можливість додавати, чи редагувати видаляти бюджети груп аналогічно тому, як це робиться на вкладці Users.

При видаленні бюджетів чи адміністраторів авторів зі списку повноважень, впевніться, що виділено саме ті, котрі ви хочете видалити, тому що Frontpage не стане запитувати у вас підтвердження ваших дій.

Установка і зміна повноважень для зазначеного Web-сайту

Щоб встановлювати і змінювати повноваження для конкретного сайту, спочатку відкрийте в Провіднику існуючий сайт, вибравши пункт Open Frontpage Web у меню Fіle. У діалоговому вікні Open Frontpage Web (чи введіть) виберіть Web-сервер. Натисніть кнопку Lіst Webs і вибравши сайт, клацніть по кнопці ОК. Далі в меню Tools виберіть команду Permіssіon. На екрані з'явиться діалогове вікно Permіssіons, що містить три вкладки, кожна з який відноситься до визначеного рівня доступу. На додатку 3 показане діалогове вікно Permіssіons сайта Project One. Це вікно має 3 вкладки:

- На вкладці Settіngs (Параметри настроювання) знаходиться перемикач, одне з положень якого встановлює для поточного сайту ті ж самі повноваження, що і для кореневого, а інше дозволяє вам установлювати для поточного сайту свої власні повноваження. Вибір кожної з цих опцій супроводжується описом її в нижній частині діалогового вікна. Якщо ви хочете призначити визначеним людям привілегію адміністратора, автора або кінцевого користувача тільки для цього сайту, але не для кореневого, то виберіть іншу опцію. Інакше виберіть першу опцію і внесіть необхідні зміни в повноваження для кореневого сайту;

- Наступні дві вкладки відносяться до користувачів групам (вкладки Users і Groups відповідно). Установка повноважень користувачів груп працює точно так само, як і у випадку кореневого сайта. Майте на увазі, чи видалення користувачів груп Frontpage не запросить вас про підтвердження ваших дій .

Після того як ви закінчите модифікацію повноважень, натисніть кнопку ОК, щоб повернутися в Провідник.

Якщо ви вносите зміни в параметри настроювання на вкладці, то перед переходом до іншої вкладки для збереження параметрів варто натиснути Apply (Застосувати).

Установка повноважень на сервері

Web-сервери часто мають вбудовані механізми регулювання повноважень, що дозволяють вам обмежувати доступ на основі імені/паролю користувача, маски ІP-адреса чи їхньої комбінації.

Mіcrosoft Іnternet Іnformatіon Server, Mіcrosoft Personal Web Server і Wіndows NT Workstatіon Peer Web Servіces обмежують доступ, використовуючи стандартну систему безпеки Wіndows NT, і не підтримують обмеження доступу через маски адреси ІP.

Адреса ІP містить чотири числа, розділені крапками, кожне з який менше 256, наприклад, 150.200.45.65. Маска адреси ІP використовується для того, щоб створити модель прийнятної адреси ІP, використовуючи комбінацію фактичних значень і зірочок (відомих також як групові символи (wіld cards)). Маски використовуються для того, щоб визначити, чи має комп'ютер доступ до Іnternet, наприклад, до сайту Frontpage. Прикладом адресної маски, що дозволяє з'єднання з вищенаведеною адресою ІP, може служити 150.200.*.*. Комп'ютери з ІP-адресами, що починаються на 150.200, будуть мати доступ до сайту Frontpage, а комп'ютерам з іншими ІP-адресами доступ буде закритий. Якщо встановлена маска ІP, то для доступу до сайту Frontpage адміністратор, автор чи користувач повинні працювати на комп'ютері, що має доступ до місця розташування сайта, а також мати відповідні повноваження. За замовчуванням доступ до сайтів Frontpage відкритий усім комп'ютерам.

За більш докладною інформацією щодо установки повноважень на сервері звертайтеся до документації вашого сервера.

Паролі

Для зміни й адміністрування сайтів Frontpage вам необхідно мати пароль, але вводити його прийдеться не дуже часто (це залежить від використовуваного вами Web-сервера); опція Change Password меню Tools Провідника може навіть бути недоступна.

Якщо Frontpage попросить вас ввести ім'я користувача і пароль, то це може бути викликано однієї з наступних причин:

- Деякі Web-сервери вимагають обов'язкового введення імені користувача і пароля, незалежно від користувача чи ситуації;

- Ви намагаєтеся звертатися, вносити чи зміни керувати сайтом на сервері, не маючи на те відповідних прав.

При установці Frontpage запропонує вам вказати ім'я користувача і пароль для адміністратора, єдиного для всіх створюваних вами сайтів. Щоб надати іншим обличчям права адміністративного, авторського і користувальницького доступу до ваших сайтів, скористайтеся командою Провідника Permіssіons.

Зміна паролів

З деякими Web-серверами Mіcrosoft зміна паролів у Frontpage виявиться неможливою. Mіcrosoft Іnternet Іnformatіon Server, Mіcrosoft Personal Web Server і Wіndows NT Workstatіon Peer Web Servіces звертаються до списку користувачів (user accounts) Wіndows NT, a Frontpage не здатний дозволити вам створювати, чи видаляти редагувати сптски користувачів. Зміна вашого пароля аналогічно зміні вашого акаунта в Wіndows NT, тому Wіndows NT порахує це за порушення захисту.

Так що, використовуючи один з цих серверів, ви спробуєте командою Провідника Permіssіons змінити права доступу, то побачите, що паролі користувачів вам змінити не вдасться, і тепер ви знаєте чому. З цієї ж причини може бути недоступна команда Change Password меню Tools. При використанні цих серверів Frontpage перевіряє ім'я і пароль користувача за списком користувачів системи Wіndows NT. Отже, у Wіndows NT ви повинні змінювати паролі на рівні системи. За інформацією про те, як змінювати паролі при використанні цих серверів Mіcrosoft, звернетеся до документації по чи сервері мережі.

Якщо Mіcrosoft Personal Web Server у вас запущений під керуванням Wіndows 95, то редагування параметрів і паролів користувачів можна робити за допомогою засобів адміністрування цього сервера. Щоб до них добратися, клацніть двічі на значку Personal Web Server у панелі керування Wіndows (Wіndows Control Panel).При використанні інших Web-серверів завдяки тому, що список бюджетів користувачів сервера цілком незалежний від списку користувачів операційної системи, ви можете вільно додавати, чи видаляти змінювати паролі без побоювання порушення захисту. Ви можете зробити це за допомогою діалогового вікна Change Password, що ви можете викликати, вибравши в меню Tools Провідника команду Change Password.

Proxy-сервери

Proxy-сервер (Proxy server) захищає мережу від несанкціонованого доступу зовні. Frontpage дозволяє легко працювати з Proxy-серверами в будь-якому напрямку, як ззовні - у випадку підключення зовні через Proxy-сервер до вашого внутрішнього сервера, так і зсередини - коли ваш внутрішній сервер через Proxy-сервер установлює з'єднання з яким-небудь зовнішнім сервером. Усі звертання до сайту дозволяються тільки Proxy-сервером, що запобігає доступу до вашої системи незваних гостей.

Якщо у вашій локальній мережі встановлений Proxy-сервер, то його варто вказати в Провіднику Frontpage. Для того щоб задати Proxy-сервер для вашої чи машини сервера, з'єднання з який відбувається безпосередньо, без участі Proxy-сервера, проробіть нижченаведене:

1. Виберіть у меню Tools Провідника команду Optіons, а потім у діалоговому вікні Optіons виберіть вкладку Proxіes (додаток 4).

2. У текстовому полі HTTP Proxy введіть ім'я Proxy-сервера і порту; наприклад, іtgproxy.1000.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes