Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами, Детальна інформація

Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 43.1
Скачувань: 1446
Primavera Project Planner (Р3) 3.0.

Ця версія програми має цілий ряд нових розширень, що дозволяють зберігати фактичні дані про етапи виконання проекту, автоматично проводити розрахунок розкладу і вирівнювання проекту, автоматично вводити факт виконання робіт, настроювати заголовки звітів і макетів створювати коди проектів у групах, розширені можливості по відправленню через електронну пошту. Крім того, у лінійному графіку і PERT представленні з'явилися нові можливості для настроювання макетів. Новий інструмент побудови користувацьких звітів InfoMaker дозволяє тепер більш гнучко настроювати звіти й одержувати необхідну інформацію з P3.

Тепер ви можете змусити P3 автоматично перераховувати розклад проекту або проводити вирівнювання при зміні даних, що впливають на розклад або вирівняні дати.

Автоматичне запровадження факту виконання робіт візуально показує, які роботи потрапляють на період відновлення, і автоматично вводить їхній статус виходячи з припущення, що проект розвивається відповідно до плану. Створивши коди проекту в групі і назначивши їх проектам із складу групи ви зможете організовувати проекти і фільтрувати їх по коді проекту, призначити один ресурс декільком роботам за один прийом.

На додаток до настроювань , що були , ви зможете настроювати вид лінії поточної дати, створити нову лінію цільового прогресу і форматувати окремі лінії.

Роботи можна розташовувати в PERT представленні на підставі дати їх раннього або фактичного старту, а також добавляти рядки і стовпчики для формування більш наочного представлення.

За допомогою нового користувацького генератора звітів InfoMaker можна створювати нові або настроювати існуючі звіти. Крім того, можна створювати виконувані файли для запуску серії звітів.

Для забезпечення обміну даними в межах організації, як у локальній, так і в глобальній мережі, можна зберігати макети P3 у HTML форматі за допомогою Primavera Web Publishing Wizard.

Наш вердикт

Програми для керування проектами відрізняються складністю. Це стосується також недорогих додатків, до яких ставляться і продукти, розглянуті в цьому огляді. Це і зрозуміло - адже програми повинні справлятися з заплутаними ситуаціями, що виникають у реальному житті. Проте, з іншого боку, розробники зацікавлені в як можна більш широкому поширенні свого програмного забезпечення, що, у свою чергу, означає необхідність забезпечення програмних продуктів адекватним довідковим матеріалом. Ми вважаємо, що Microsoft Project 98 у цьому відношенні на голову вище своїх конкурентів. Керівництво користувача, що прикладається до цієї програми, розкриває теорію керування проектом ледве не на шкоду опису власне самого додатка. Навіть екранні зображення замінені на стилізовані діаграми. Нам подобається такий підхід, особливо тому, що ми знаємо, як часто досвідчені користувачі відразу лізуть у програму й оперативну довідкову інформацію, так і не відкривши керівництво. Що нам ще сподобалося в Project 98 - так це можливості масштабування роздруківки для розміщення інформації на заданій кількості сторінок. Це придасться тим користувачам, кому постійно необхідно закріплене на стіні візуальне нагадування про проробленій ними роботі.

TurboProject Professional 2 Microsoft Project 98 Project Scheduler 7.5

Підтримка ODBC ТАК ТАК ТАК

Імпорт/Експорт у форматі MPX (Microsoft Project) ТАК Формат по замовчуванні ТАК

Пряма підтримка електронної пошти ТАК ТАК ТАК

Можливість посилання на файли, підготовлені в інших додатках Немає ТАК немає

Висновок звітів у форматтак HTML І (Експортується за допомогою динамічної версії Crystal Reports) ТАК ТАК

Можливість розподілу схем проектів для заповнення співробітниками ТАК Немає Немає

Максимальне число рівнів проекту Не обмежено 65 535 10

Максимальне число заходів на проект 32 000 Не обмежено 99 999

Максимальне число ресурсів на проект Не обмежено Не обмежено 99 999

Більш досвідчені користувачі, напевно, віддадуть перевагу менше дорогому TurboProject. Продукт також володіє новою можливістю оберненого планування, що дозволяє старшим менеджерам розподілити, а потім зібрати воєдино підпроекти, та й в іншому продукт дуже непоганий. Той же, хто хоче дійсно виявитися «у всеозброєнні», зверне увагу на Power Scheduler. Хоч продукт і не дуже підходить для новачків, він має широкий спектр усякої всячины, що середньопідготовлений менеджер досить швидко засвоїть і знайде гідне застосування.

Таким чином, у цілому переможцем нашого тест по сполученню ціни і продуктивності є Project 98. Проте якщо розглядати тільки продуктивність, то вінок переможця перейде до Project Scheduler.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes