Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами, Детальна інформація

Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 43.1
Скачувань: 1449
th

\виді мультипанельного вікна. У лівій частині поданий ескіз організації робіт у виді електронної таблиці. Права панель - це діаграма Гантта, що відображає мережну модель проекту в часу. Роботи тут подані у виді ліній і точок закінчення, розташованих у часовій шкалі. Довжина кожної лінії пропорційна тривалості роботи. Також показані логічні зв’язки між роботами.

Третя панель містить інформацію про ресурси проекту у виді таблиці або ресурсного профілю - часового графіка використання ресурсів. SureTrak підтримує два режими роботи: словесний і числовий - інформацію про роботи або за допомогою миші візуально управляти проектом безпосередньо на лінійному графіку.

Проект може бути розбитий на компоненти і задачі, для виконання яких потрібно визначена кількість ресурсу і часу. При цьому SureTrak дозволяє відобразити власний підхід користувача до упорядкування проекту.

SureTrak підтримує використання WBS (Work BreakDown Structure) - ієрархічної структури розподілу проекту. Ця система відбиває схему деталізації поверх униз. Кожній роботі присвоюється унікальний ідентифікатор, що особливо корисно для складних проектів. Система кодування дозволяє зробити аналіз перспектив розвитку і ходу виконання проекту під будь-яким зрізом. Можна створювати словники ідентифікаторів роботи.

Інший засіб структурування - створення ескізів, що допомагають чітко структурувати проект на блоки по різних критеріях (до 24). Потім ці блоки підрозділяються на більш дрібні компоненти. Ескізи можуть містити до 10 рівнів. Використання ескізів вигідно тоді, коли немає повної інформації про проект.

SureTrak має макроопис або BASIC-сценарії й умонтовану мову SoftBridge BASIC. Вони помагают настроїти програму і контролювати обмін даними. Є два види BASIC-програм - сценарії і виконувані модулі. Сценарій - програма, що дозволять виконувати ряд дій над додатком (виконнання унікальних проектних вимог тощо).

SureTrak сумісна з форматом файлів Microsoft Project. Тому можна використовувати:

Комбінований графік Гантта і ресурсний графік

Технологію променя (усі роботи, які реально виконуються, виділяються в горизонт управління)

Коди робіт і ресурсів, що визначаються користувачем

Організація даних за кодами

Типи робіт

Дискретні базові і ресурсні календарі

Змінна кількість ресурсу

Порівняння стану проекту до і після вирівнювання ресурсу

Задання пріоритетів при вирівнюванні робіт

Повномасштабні користувацькі звіти.

У SureTrak є такі типи робіт:

Робота-завдання - планується у відповідності з базовим календарем.

Незалежна робота - планується тоді, коли незалежно один від одного плануються призначені їй ресурси.

Робота-зустріч - планується за узагальненим календарем ресурсів, тобто виконується лише при наявності усіх невідповідних ресурсів.

Робот-гамак - група робіт, загальна тривалість яких обчислюється як кількість днів між початком першої і закінченням останньої робіт у групі.

WBS-робота - аналогічна до попередньої, але об'єднує в собі ті роботи, у яких є загальний елемент коду wbs.

Віхи старту і фінішу - роботи з нульовою тривалістю. Використовуються для вказання початку або закінчення важливих етапів.

Графік розподілу ресурсів показує, яких з них мало, хто з членів команди дуже завантажений, а хто вільний.

З задачею управління пакетом проектів допоможе впоратись Майстер Проектної Групи. Він пропонує спосіб управління множиною зв'язаних проектів окремо або разом, а також переміщувати проекти з одної групи в іншу.

Бібліотека проектів буде відслідковувати і враховувати зміни, незалежно внесені в структуру компоненти великого проекту. Допустиме делегування задач, посилання й отримання скоректованих даних.

Майстер кодів робіт допомагає створювати коди, визначає організаційні структури й екранні макети.

У SureTrak присутні настроювані звіти (графік Гантта, класичні звіти розкладу, ресурсні діаграми).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes