Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами, Детальна інформація

Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 43.1
Скачувань: 1443
Два інших типи графіків можуть бути обрані в меню View (Вид), де пропонується величезна кількість альтернатив. Ті з них, що мають невеличкий розмір вікна або низької якості зображення в режимі високого дозволу, малозастосовні при створенні складних проектів, для котрих, власне, і призначена програма. Що ж стосується інших, то вони дають прекрасні можливості для роботи з різноманітною інформацією з проекту, поданою, приміром, на графіках Pert і Gantt. Як тільки ви навчитеся орієнтуватися в тому, як працює TurboProject, миша і графіки дозволять вам одержати швидкий доступ до інформації при редагуванні проекту.

Однією з найважливіших рис TurboProject Professional 2.0 є нововведення, що дозволяє обернене планування проекту. Як правило, програмне забезпечення розраховане на те, що проект наповняється вмістом до того, як він буде переданий колегам для виконання або коригування. За допомогою TurboProject можна створити окремий проект, що складається з декількох підпроектів, що володіють власною структурою. Потім ви можете роздати підпроекти конкретним менеджерам, щоб вони змогли заповнити розділи , що їх стосуються, а потім знову зібрати їхні матеріали в єдине ціле. Проекти і підпроекти можуть бути збережені у форматі MPX - стандартному форматі для зберігання проектів, а потім завантажені в Microsoft Project і передані як у межах окремої компанії, так і між компаніями.

TurboProject 2.0 безумовно є потужною і гнучкою програмою, а досвідчений менеджер проекту зможе засвоїти її в щодо стислі строки, проте починаючому менеджеру це може виявитися не так легко.

TurboProject Professional 2.0

За: докладна і потужна

Проти: складна для починаючих

Спектр можливостей 7

Легкість у використанні 6

Продуктивність 7

Документація 6

Вигідність покупки 8

Разом: 7 із 10

Project Scheduler 7.5

Виробник: Tekware

Мінімальні вимоги до системи: 486, 8 Мбайт оперативної пам'яті, 15 Мбайт дискового простору, Windows 95

Поставляється на: 3,5-дюймових дискетах

Тестувався на: К6-200, 32 Мбайт RAM, Windows 95

Project Scheduler 7. 5 - дуже складний додаток, на освоєння якого в починаючого менеджера може піти досить багато часу. Керівництво обсягом у 700 сторінок цілком присвячено технічним особливостям роботи з програмою. Один із його «апендиксів» крок за кроком навчає вас створенню нового проекту, а оперативна довідка добре роз'ясняє деталі роботи програми. Все це допоможе менеджерам, що володіють деяким досвідом роботи, проте новачкам, певне, буде потрібно окремий підручник для відповіді на усі «де? » і «чому? ».

За інтерфейсом Project Scheduler 7.5 ховається величезна міць. Розроблювачами було витрачено багато зусиль, щоб зробити всі опції максимально доступними і простими у використанні. Екран виконаний у стандартному «розділеному» (split) форматі, що дозволяє вам бачити відразу декілька вікон. Панель інструментів у лівій частині екрана дозволяє вибрати широкий спектр режимів просмотра - списки ресурсів, задач, Gantt, мережні діаграми, графіки і звіти. При активізації інструмента випадає меню, розширяючи ваш вибір. Може бути також показаний Шаблон Задач (Task Template) що дозволяє переглядати і редагувати деталі проекту і його ресурси, у той же час дивлячись на графіки. Всі візуальні засоби добре взаємозалежні, хоча для того щоб працювати з чотирма вікнами одночасно, буде потрібно великий монітор.

Розподіл ресурсів є ключовим моментом у керуванні проектами, і тут особо важливою областю є робота з витратами. Scheduler 7.5 у цьому відношенні досить гнучкий. Ви можете вводити коефіцієнти у витрати на ресурси і понаднормові роботи з часу і навіть враховувати інфляцію, що дуже зручно при плануванні тривалих проектів. Надлишкові відрахування ресурсов - це те, що трапляється з кожним із нас. Scheduler 7.5 не зможе уберегти вас від цього, проте зможе виявити і виправити ситуацию - цей процес у програмному забезпеченні для керування проектами називається Resource Levelling (Нівелювання Ресурсів). У автоматичному режимі функція може просто перемістити задачі або їхню частину на той період часу, коли відрахування може бути зроблене без проблем. Якщо ви задасте пріоритети задач і грамотно сконфігуруєте інші параметри, функція може виявитися дуже корисною. При бажанні ви, звичайно, можете самі зайнятися нівелюванням. У цьому випадку програма просто повідомляє про проблему і лишає вас із нею наодинці.

Project Scheduler 7.5 добре справляється і зі складними проектами. Ви легко можете створити новий проект, що складається з елементів або зав'язаний на вже існуючий проект. З елементами можна працювати як з окремими проектами або як із пакетом підпроектів. Ви також можете групувати проекти для визначення зв'язку між ними або ж, якщо ви працюєте поодинці з декількома взаємозалежними проектами, можете «злити» їх в один для проведення єдиних операцій.

Необхідність створення вихідної інформації різноманітного сорту була добре продумана. У режимі попереднього перегляду перед друком (Print Preview) є кнопка для захоплення екранного зображення в буфер обміну або ж безпосередньо у файл .BMP або .JPG, що повинно забезпечити легкість перенесення зображення в звіти, презентації і навіть мережні сторінки. Режим дисплея в головному вікні може бути замінений на чорно-білий, що дозволяє користувачам чорно-білих принтерів вибрати гарні відтінки для роздруківки щоб уникнути проб і помилок. Навіть можливість автоматичного зведення списку задач у встановлене число пунктів може придатися при необхідності негайно роздрукувати звіт. Єдиною хибою є те, що не можна задати кількість листів паперу для роздруківки проекту, що можливо в Microsoft Project 98 (див. нижче). Проте Scheduler дає можливість змінити розмір графіку вручну за допомогою загальних пунктів масштабування.

Підтримка MAPI означає, що ви можете посилати файли проектів своїм колегам, не покидаючи програми, а користувачі мережної версії можуть спрямовувати файли колегам, залучений ними до локальної мережі. Ті, у свою чергу, можуть прокоментувати повідомлення і передати його далі. Мережним користувачам прийдеться до смаку наявність різноманітних рівнів паролів, аж до рівня поля (осередку). Є вмонтована система перевірки орфографії, що допомагає уникнути помилок. Для часто повторюваних процедур можна створити макрокоманди з комбінацій клавішних натискань.

У цілому Project Scheduler - програма обгрунтована і складна, і той, хто вже має досвід керівництва, повинний засвоїти її досить швидко. Проте для новачка це може виявитися нелегко.

Project Scheduler 7.5

За: надзвичайно складна

Проти: дуже складна у використанні для новачків

Спектр можливостей 8

Легкість у використанні 7

Продуктивність 8

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes