Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами, Детальна інформація

Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 43.1
Скачувань: 1449
Тime Line дозволяє менеджеру виконати аналіз розкладу робіт з урахуванням даних про ресурсне забезпечення проекту і відповісти на питання:

• Чи може проект бути закінчений у термін, розрахований по ЯКП, що існує при даних ресурсах?

• Яка додаткова кількість ресурсів повинно бути додане з палимо, щоб закінчити проект до запланованої дати? До якого терміна і для яких робіт ці ресурси будуть потрібні?

• Яка буде дата завершення проекту при плануванні його в умовах обмежених ресурсів?



Фахова система керування проектами



Система Open Plan включає засоби розробки моделі проекту й аналізу комплексу робіт проекту за методом критичного шляху, гнучкі засоби ресурсного планування, засоби розрахунку, контролю й аналізу витрат на проект на основі фактичної виробітки, аналіз ризиків за методом Монте-Карло.

Застосування ієрархічної системи кодів для робіт у проектах Open Plan дозволяє одержувати звіти в бажаних ракурсах. Система кодів може бути побудована на базі довільної класифікації.

Одним з основних відмінностей системи є потужні засоби ресурсного планування, що дозволяють значно полегшити задачу перебування найбільше ефективного розподілу ресурсів і упорядкування їхнього робочого розкладу. У параметри ресурсу включений опис доступності ресурсу, вартості за одиницю (який може змінюватися в часу), кваліфікацій і інші характеристики.

При призначенні ресурсів на роботу є два засоби описати витрату ресурсів:

\xF0B7 задати кількість ресурсів, використовуваних за день роботи

\xF0B7 задати загальну кількість ресурсів на час роботи, визначивши характер функції споживання.

Ресурс може бути призначений не на весь термін роботи, а на обмежений термін, починаючи з зазначеного дня від початку роботи. При призначенні ресурсу на роботу є можливість задати альтернативний ресурс, що у випадку неприступності спочатку призначеного ресурсу пропонується використовувати.

На відміну від інших пакетів Open Plan дозволяє проводити аналіз і перепланування не тільки для людей і устаткування, але і для матеріалів. Open Plan передбачає два базових методи для обчислення дат при ресурсному плануванні:

\xF0B7 планування при обмеженому часі;

\xF0B7 планування при обмежених ресурсах.

Вмонтовані в Open Plan аналітичні інструменти, що базуються на методі Монте-Карло, дозволяють визначити можливі ризики в оцінці тривалості окремих робіт, етапів і всього проекту. У такий спосіб оцінюється ймовірність виконання проекту в задані терміни і, як наслідок, перевищення бюджету й інші негативні наслідки. Аналіз ризиків у Open Plan реалізується такими засобами:

\xF0B7 Процедури запровадження оптимістичних і песимістичних оцінок параметрів для обраних або всіх робіт проекту

\xF0B7 Виконання аналізу ризиків за методом Монте-Карло для визначення ймовірностей завершення робіт проекту у визначені терміни

\xF0B7 Надання звітів, що використовуються для аналізу впливу непевностей на реалізацію проекту.

Вмонтований засіб "Директор Керування Проектами" дозволяє використовувати Open Plan для автоматизації збору і розподілу стосовних до проекту форм надання інформації. Використання "Директора" дозволяє настроїти стандартні процедури планування і контролю.

Open Plan випускається в двох варіантах: фаховий (Open Plan Professional) і настільний (Open Plan Desktop). І фахова, і настільна версії Open Plan містять у собі повний комплект функцій по керуванню проектами. Проте дві версії системи були створені для забезпечення оптимального функціонування системи в режимі архітектури клієнт/сервер і настроєні на різний рівень користувачів. Користувачі Open Plan Desktop одержують у розпорядження всі засоби для створення проектів, керування ними в процесі реалізації, звітності, але не мають доступ до ряду процедур настроювання, таким чином, вони можуть використовувати у своїй роботі всі потужні засоби, надані системою, але без зайвих ускладнень.

У Open Plan Professional є такі функції, не передбачені в настільній версії:

\xF0B7 Створення користувацьких звітів

\xF0B7 Специфікація полів користувача і нелінійних календарів звітності

\xF0B7 Створення і настроювання процедур "Директора керування проектами"

\xF0B7 Можливості роботи в многопроектном режимі.

Програмне забезпечення Welcom можна настроїти на роботу з різноманітними базами даних. Open Plan має прямий доступ до SQL баз даних. Користувач може вибрати, у якому форматі зберігати дані по проектах (у власному форматі Open Plan, у форматах Oracle, SQL Server, Sybase, xBase).



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes