Autocad, Детальна інформація

Autocad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.7
Скачувань: 2624
Реферат з інформатики на тему:

“AUTO CAD”

ПЛАН

Запуск програми.

Графічне вікно програми.

Налагодження процесу креслення

точність одиниць вимірювання.

налагодження області креслення.

Робота з програмою

використання миші.

Викреслювання внутрішньої рамки.

Введення координат прив’язкою до об’ктів.

Побудова креслення по шаблону.

Запуск програми:

Меню\x2192Пуск\x2192Auto Cad\x2192Auto Cad 2000i;

Через піктограму на робочому столі;

Проводник.

Програма завантажує асоційовані файли що мають розширення .dws –файл шаблона із стандартними визначеннями об’єктів креслення.

Dwg. – стандартний формат файлу для збереження векторної графіки.

Dxf. – файл малюнка в текстовому або війковому форматі що використовується для обміну з іншими додатками.

Після запуску програми відкривається один із варіантів графічного інтерфейсу: в звичайному варіанті завантажується графічне вікно програми з шаблоном Acadiso.dwt (метричні одиниці вимірювання), який задає точність одиниць вимірювання з чотирма знаками після коми, ліміти креслення – тобто прямокутну границю зони креслення і крок сітки і дискретний рух курсору 10х10.

Під шаблоном Auto Cad розуміється малюнок що містить необхідні надбудови і використовується для створення інших малюнків.

При відкритті Auto Cad з асоційованим файлом в якому вже присутні надбудови при початковому створенні.

При наступних запусках програми можна налагодити виведення діалогового вікна (начало роботы) Startup яке накладається на графічне вікно програми дозволяючи входити в програму з різними варіантами надбудови креслення.



Графічне вікно програми.

Рядок заголовка. Містить назву програми та ім’я файлу який відкрили. Рекомендується відразу змінити на своє ім’я і створити власну папку. В правій частині є три кнопки. Рядок меню Стандартна панель інструментів і панель з списками що розкривається текстових і розмірних стилів. Рядок містить панель управління шарами і панель властивостей об’єктів, всі панелі плаваючі.

Самий нижній рядок графічного вікна називається рядок стану. В лівій частині цього рядка координати X,Y,Z. Положення курсору в зоні малювання вікна і в середній частині рядка знаходяться кнопки, які управляють викликом прозорих команд. Прозорі команди мають такі властивості: не потребують вибору об’єктів, не створюють нових об’єктів, не призводять до завершення сеансу та завершення малювання. Прозорі команди запускаються за допомогою кнопок, які знаходяться на панелі інструментів або вводяться в командну строку з префіксом у вигляді символу апострофа. Після завершення прозорої команди відновляється робота поточної команди.

Grid – сітка

Snap – крок

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes