Пристрої вводу-виводу ПК, Детальна інформація

Пристрої вводу-виводу ПК
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 20
Скачувань: 1568
Курсова робота

на тему: “Пристрої вводу-виводу ПК”

ЗМІСТ

ВСТУП.....................................................................................

1.КЛАВІАТУРА......................................................................

2.МИШІ..........................................................................................

2.1.Детектування руху...................................................

2.2.Кнопки миші............................................................

2.3.Інтерфейси миші......................................................

3.КУЛІ ТРАСУВАННЯ.........................................................

3.1.Установка кулі трасування.....................................

4.ГРАФІЧНІ ПЛАНШЕТИ...................................................

4.1.Характеристики графічних планшетів.................

4.2. Роздільна здатність і точність..............................

5.СКАНЕРИ...........................................................................

ВСТУП

Комп'ютери не обробляють дані взагалі; вони обробляють ті дані, що ви їм даєте. Якби ви не мали можливості введення інформації у ваш ПК, то він не зміг би ніколи дати вам необхідна відповідь. Так само, як монітор дає вам можливість побачити, що ПК робить, пристрій уведення даних повідомляє вашому ПК, що ви жадаєте від його і що робити.

Класичний пристрій уведення даних - клавіатура. Те, що ви наберете на ній, вводиться в пам'ять ЕОМ, аналізується, чи виконується запам'ятовується. Клавіатури всюдисущі, і вони - найбільш ефективний спосіб посилки ваших думок вашому ПК, але в них їсть недолік. Вони погано годять для керування графікою. Малювання зображення з клавіатури - незручно. Ви, звичайно, можете використовувати кут клавіатури, щоб затирати зображення, давши волю почуттям (що не допоможе вашому ПК зрозуміти набагато більше), чи ви можете набрати ряд команд, що повідомлять ЕОМ, що малювати (але це виявиться не тим, що ви представляєте у своїй уяві).

Для обробки графіки вам потрібні графічні пристрої введення даних, що можуть транслювати образи у форму, засвоювану комп'ютером, і які дозволять вам керувати зображеннями найбільш природним способом. В області ПК маються тепер кілька загальних пристроїв керування позицією. Серед найбільш використовуваних і найбільш корисних - миша, куля трасування і графічний планшет. Якщо вам потрібно передати повне зображення в первісній формі, то зручне додавання до цього тріо - сканер. Оптичне символьне розпізнавання додасть здатність сканеру читати надрукований текст, чи інакше, автентичні здібності.

Кожне з цих пристроїв має сильні сторони й особливості. І кожне мистецьки підвищує різні обчислювальні можливості в роботі з ПК.

1.КЛАВІАТУРА

Перш, ніж ви відправитеся в область графіки, вам усе рівно майже завжди треба починати з клавіатури. Навіть якщо конфігурація вашого ПК така, що завантажується відразу середовище, повинні так чи інакше здійснити процес початкового завантаження програми. І це неминуче означає, що ваші пальці ляжуть на клавіатуру.

Клавіатура - це складний пристрій для підвищення обчислювальних можливостей, але не тому, що цей процес важкий. Фактично потрібно, щоб ви відключили вашу стару клавіатуру і підключили нову. Реальна причина того, що підвищення обчислювальних можливостей за допомогою клавіатури (це тільки зайва плутанина в думках) полягає в тому, що вибір клавіатури - це технічна проблема. Це питання персональної переваги. Зрештою, деякі люди люблять печінку. Інші люблять розширену клавіатуру IBM з 101 клавішою, Треті - протилежної думки. Рішення щодо розміщення клавіш повинні бути залишені вашим власним перевагам.

В даний час мир обмежився тільки двома електричними стандартами клавіатур ПК: тип XT і тип AT. Два стилі використовують різні внутрішні мікропрограмні засоби, і вони відповідають по-різному, коли ваша система пробує зв'язуватися з ними. Вони не взаємозамінні.

Клавіатура XT випливає первісному стандарту клавіатури IBM, встановленому в 1981. Зверху вона має 83 клавіші і ніяких освітлених індикаторів. Стандарт AT прийнятий після 1984 з новою електричною розробкою. Це додало додаткову клавішу (довівши їх кількість до 84) і світні індикатори. Поліпшена клавіатура IBM, що модель про 101 клавішами, випливає електричному стандарту AT і взаємозамінна з нею, але, звичайно, вносить, принаймні 17 змін, переміщаючи функціональні клавіші до верхнього рядка, додаючи додаткову клавіатуру керування курсором, зрушуючи клавішу Ctrl і зменшуючи клавішу ENTER.

Мораль цієї історії така, що якщо ваша система має клавіатуру XT-типу, то ви можете замінити тільки на XT-тип. Більшість сучасних систем ПК використовують тип клавіатури AT. Розміщення клавіш не відрізняється в двох стандартах, так що ви можете підключати клавіатуру з 101 клавішами в XT, якщо клавіатура випливає електричному стандарту XT.

Якщо клавіатура, що переключається, не працює з вашим ПК, перше, що треба перевірити - це перемикач. Якщо ви знайдете перемикач (звичайно позначений ХТ-АТ), спробуйте його переключити в альтернативну позицію і перевірте роботу клавіатури.

2.МИШІ

Apple Macintosh - перші персональні комп'ютери з графічним інтерфейсом, що зробили реальне враження на ринку, представив мишу. Ідея була чарівна: для людини не є нормальним вибір чи значень дій друкуванням. Скоріше - указівкою. І миша розроблявся як пристрій керування позицією. (Єдинна слабість у цій аргументації -це те, що неприродно для людини вказувати, катаючи пластмасовий об'єкт незвичайної форми по своєму столі, але це вже інша історія.)

За своєю концепцією миша була витончена. Це був тільки зручно лежачий у руці товстий шматок пластмаси, що міг рухатися, куди завгодно. Ваш ПК став здатний розуміти руху, що ви робите, завдяки деякому виду перетворювача, схованому в миші. Заснований на переміщенні миші, ПК тепер може, відповідно, переміщати екранний курсор. Хоча це і важко пояснити, але миша довела свою ефективність. Таку ефективність, що вам необхідна чи миша що-небудь з цього сімейства, якщо ви плануєте роботи в графічному середовищі.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes