Пристрої вводу-виводу ПК, Детальна інформація

Пристрої вводу-виводу ПК
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 20
Скачувань: 1568
4.2. Роздільна здатність і точність

Визначають ступінь ідентифікації даним планшетом крапки на його поверхні. Здатність, що дозволяє, указує, як близько друг від друга можуть знаходиться дві крапки, щоб бути індивідуально помітними. Точність указує на те, наскільки точно цифрові дані представляють позицію курсору. Чим більше кількість рядків здатності, що дозволяє, на дюйм, тим краще. Чим менше точність, що вказується звичайно в частках дюйма, тим краще. Принаймні, у теорії. Можуть бути великі розкиди у вашій власній точності позиціонування курсору на малюнку, що ви відслідковуєте. Вам потрібна тверда рука і гостре око для досягнення навіть 0.025-дюймової точності найгіршого з доступних планшетів. Крім того, коли точність досягнута, вам залишиться покладатися на здатність планшета, що дозволяє, і на ті координати даних, що дає ваше програмне забезпечення (чи пристрій знімання координат).

ШВИДКОДІЯ. Якщо ви робите ручний малюнок, то швидкодія буде для вас найбільш важливої характеристикою. Планшет повинний бути в значній мірі швидше найшвидших рухів вашої руки. Швидкодія більшості планшетів оцінюється числом крапок у секунду, що вони можуть передавати у ваш ПК. Це число крапок у секунду залежить від швидкості передачі між планшетом і керуючим ПК. (Ви, можливо,захочете використовувати саму високу швидкість передачі даних у 9,600 біт у чи секунду ще швидше.) Повільний планшет не зможе встигнути за швидкою ручною роботою. Але якщо ви робите вибірку тільки окремих крапок, те і повільний планшет справиться з роботою.

КУРСОРИ І ПЕРА. Пристрою керування позицією, що супроводжують графічні планшети, змінюються в широкому діапазоні по розмірах, формі і навіть кольору. Однак, виходячи з корисності і з погляду експлуатаційної гнучкості, найбільш важлива характеристика - це відсутність кабелю. Більшість пристроїв керування позицією повинні бути приєднані до планшета кабелем, що використовується для передачі інформації електроніці планшета, Деякі, з недавно спроектованих планшетів, тепер працюють без кабелю. Це може бути великою зручністю. Не тільки немає ніякого кабелю для плутанини, бурчання й опори вашим зусиллям для виконання роботи, але такий планшет дозволяє вам негайно переключатися між використанням пера і курсору. Крім того, безкабельне перо більш витончене для введення.

Звичайно, безкабельність також може бути проблемою. Час життя пера (так само, як вашої ручки «Bic») може скласти в середньому 13 хвилин - його присвоют ваші колеги і воно зникне в безвісності. Не те, що кабель перешкодить злодію привласнити пристрій керування позицією - (вартість до $250 - приваблива перспектива) - кабель служить нагадуванням, щоб ви самі не поклали перо в чи кишеню не скинули його на підлогу. Деякі люди спеціально прив'язують стрічечку до безкабельного пера, щоб з ним не прогулювалися.

Форма і сприйняття чи курсору пера - це найбільш суб'єктивний аспект використання планшета. Загалом, перо по використанню подібно кульковій ручці і не відрізняється від типового технічного пера. Курсор, звичайно - це просто товстий шматок пластмаси, що зручно тримати для переключення кнопок. У той же час ніякий курсор так не зручний для руки, як миші фірми Microsoft чи KeyTronic, їхній діапазон простирається від дружнього потиску до спазм і стиски в залежності від виду функції.

Число кнопок, потрібних вам на курсорі, головним чином залежить від того, скільки ваші улюблені прикладні програми їхній підтримують; модель - це питання переваги. Курсор з 16 кнопками буде значити, що ви рідко будете повертатися на вашу клавіатуру до функцій виклику. Але ви ще, імовірно, повинні коситися на чи курсор чесати потилиця, щоб згадати яка кнопка що робить.

У пер теж може бути різне число кнопок. Загалом, у всіх пер є-, принаймні, один верхній перемикач, що активується натисканням униз на нього. Друга кнопка (а іноді і третя) знаходиться на бічній стороні пера, ближче до верхівки. Користь від додаткових кнопок залежить від програмного забезпечення, що ви використовуєте.

Більшість пер у пристроях уведення графічної інформації містять чорнило, так що ви можете одночасно креслити на папері і передавати дані у ваш ПК. Іноді виготовлювач відрізняє пера пристрою введення графічної інформації від голки пристрою введення графічної інформації, тому що в останньої немає чорнила. З невеликим виключенням, пера можуть обладнатися макетом безчернильної стрічки, щоб бути як голки.

Новий вид пера, перо тиску, швидко стає популярним. Замість простої індикації «вкл.» чи «викл.», перо тиску посилає цифрове значення, що відповідає зусиллю, прикладеному до верхівки пера. Ця сила може також використовуватися для вказівки ширини, чи ваги кольори введеного рядка, особливість, що корисна в ручному проектуванні. Пера відрізняються діапазоном сил, що вони можуть фіксувати, і числом рівнів тиску, що вони можуть оцифрувати, звичайно від 64 до 256.

5.СКАНЕРИ

Одержання гарної графіки з ПК - це дитяча гра, якщо ви дозволите вашій дитині повозитися з ним. Уведення тієї ж графіки у ваш ПК - зовсім інше питання. Професіонали паряться у своїх моніторів, рухаючи мишками сюди протягом годин і днів, створюючи зображення. Якщо ви нетерплячі, якщо люмінофор - не ваше середовище, вам потрібний сканер.

За допомогою сканера ви можете одержати електронне графічне зображення з будь-якої плоскої поверхні. Крапка за крапкою, сканер може «змалювати» фотографії, малюнки (і навіть склеєні) з більшою чіткістю в деталях, чим ваш лазерний принтер зможе це роздрукувати. Плюс до усьому, можна обладнати ваш ПК програмним забезпеченням оптичного розпізнавання символів, - і уведений вашим сканером текст перетвориться у файли ASCII для текстового процесора, бази чи даних видавничої системи. Так само, як ПК відкрив новий світ інформаційного керування, так і сканер відкриває новий світ зображень і даних на вашому ПК.

Краще в сьогоднішніх сканерах те, що вони доступні. Ручний сканер, що може перетворювати майже будь-які графічні зображення в електронну форму, коштує небагато більше, ніж один CD-диск електронних картинок. Замість покупки дорогої програми створення зображення, ви можете уводити ваші власні малюнки з чи папера копіювати підряд всі ілюстрації, що сподобалися, із друкованих видань (з дозволом видавця, звичайно) за жалюгідні гроші.

Хоча сканери технічно складні, працюють вони просто. Якщо ви вмієте користатися фотокопіювальним пристроєм, то ви можете опанувати технікою сканування на вашому робочому столі за пару спроб. Ручні сканери доступні і прості.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes