Пристрої вводу-виводу ПК, Детальна інформація

Пристрої вводу-виводу ПК
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 20
Скачувань: 1568


>

>

Oe



льш загальний інтерфейс миші фірми Microsoft у середовищі ПК. Для PS/2 вони дублюють протокол, використовуваний власною мишею IBM. Більшість куль трасування також включають програмне забезпечення з меню для вибору команди для кулі майже в будь-якім програмному оточенні.

На відміну від більшості інших периферійних пристроїв, немає кулі трасування об'єктивно кращого, чим всі інші. Робота з кожним з них - це як придбання таланта, як гра на піаніно. Будь-які думки будуть суб'єктивні, і ті, котрі більш зручні для практичного застосування, будуть залежати від особистої переваги і практичної навички.

3.1.Установка кулі трасування

Для всіх цілей використання кулі трасування подібні переверненої миші. Вони дають вихідний сигнал той же, що і миші, використовуючи один із протоколів миші. І установлюються вони точно як миші.Часто вони використовують власний порт миші, як на PS/2. У цьому випадку треба тільки підключити ваша куля у відповідний порт.

Як і з послідовними мишами, послідовні кулі трасування просто підключаються в невикористовувані послідовні порти. Якщо ви маєте вільний послідовний порт, послідовну кулю трасування - це швидкий, простий і дешевий спосіб додавання пристрою керування позицією до вашому ПК.

Кулі трасування, що використовують спеціалізований власний адаптер, установлюються точно так само, як і шини миші. Їхні власні адаптери підключаються до вашому ПК точно так само, як і власні адаптери шини миші. Потім куля трасування просто підключається в адаптер.

Коли ви установлюєте власний адаптер кулі, спершу ви повинні визначити, який з ресурсів вашої системи ви можете виділити для його використання. Як і власний адаптер шини миші, власний адаптер кулі трасування буде вимагати одного чи більшої кількості портів уведення/виведення і переривання. Коли ви визначите необхідні ресурси, то список призначень ви зможете визначити в чи командах посібнику з установки, що супроводжують кулю трасування. Це керівництво повинне також містити значення за замовчуванням і пропонувати варіанти, як змінити значення за замовчуванням.

Першими вибираються установки виробника, тому що вони забезпечують роботу з більшістю ПК. Крім того, вам не треба нічого змінювати. Якщо ви зважитеся змінити установки виробника, то для впевненності записуйте всі зміни, що ви зробите. Краще місце для запису цієї інформації - це те місце в керівництві, де про це мова йде. Найбільший час при установці власного адаптера кулі трасування займе зміна перемикачів DIP чи перемичок.

Після того, як ви правильно установили головний адаптер кулі, використовуючи при цьому вільні ресурси вашої системи, починайте процес установки апаратних засобів. Виключите ваш ПК, для безпеки відєднайте шнур харчування і зніміть кришку із системи.

Знайдіть вільне гніздо розширення, що забезпечує відповідний інтерфейс, і установите адаптер- кулі трасування. Як і адаптери шини миші, адаптери куль розробляються з використанням або-8-чи 16-розрядними гніздами розширення, але деякі з них будут функціонувати тільки в гнізді з 1 б бітами. Якщо ви плануєте використовувати переривання з більш високим номером (при цьому ви повинні уникати конфлікту з іншими послідовними портами у вашій системі), то вам доведеться використовувати гніздо розширення з 16 бітами, тому що тільки вони мають переривання з номерами вище, ніж доступні 8-бітові. Поле того, як ви вставили адаптер кулі в гніздо потрібного типу і добре його там установили, пригвинтите плату.

Потім підключите кабель кулі трасування до його адаптера. Перш, ніж ви знову уключите ваш ПК, підключите всі кабелі, що ви відключили від вашого ПК, щоб знову перевірити ваші установки. Уключите вашу систему поки ще з відкритою кришкою.

4.ГРАФІЧНІ ПЛАНШЕТИ

Хоча вони часто мають подібність з деформованою мишею, з'єднаної з планшетом проектувальника, і іноді працюють таким же способом, графічні планшети мають цілком відмінну технологію позиціонування. Графічні планшети відрізняються від миші двома речами. У режимі роботи з власною системою команд'графический планшет вказує абсолютні положення; тобто, ви вказуєте на конкретне положення на планшеті. Пізніше, при приміщенні чи пера курсору, повертаючи в те ж саме положення на поверхні планшета, ви можете неодноразово ідентифікувати ту ж саму оцінку. Фактично, ідентифікована оцінка логічно фіксується стосовно поверхні планшета. Миша - відносний пристрій керування позицією. Вона вказує скоріше зсуву між положеннями, чим абсолютні положення. Прокрутите мишу по планшеті, зніміть її, і у вас немає ніякої гарантії, що, перемістивши її назад до первісного положення, ви будете ідентифікувати ту ж саму екранну оцінку.

Що переважніше, абсолютне чи відносне позиціонування, залежить від того, як ви працюєте. Якщо ви креслите очима, уп'явшись в екран, то вам більше всього потрібні відносні положення. Якщо ви хочете накреслити існуючий малюнок, то, отже, вам треба абсолютне позиціонування. Це усі вірно, коли ви повинні зробити екранний (і файловий) цифровий образ існуючого аналога на папері. Закріпите паперовий аналог на графічному планшеті, і ви можете перенести кожну його лінію у вашу улюблену програму креслення.

Абсолютне/відносне розходження між планшетами і мишами складається в ступені розмазування ліній. Більшість сучасних графічних планшетів включають драйвери миші, що дозволяють їм емулювати один з видів миші (миша фірми Microsoft -найбільш популярна для емуляції). Обладнаний такою емуляцією, графічний планшет стає більш багатобічним, чим мишу, тому що він може давати й абсолютну, і відносну інформацію про позиціонування, у залежності від того, яке прикладне програмне забезпечення потрібно.

Графічні планшети дигітайзери відрізняються від мишей також способом їхнього використання. Звичайно, графічні планшети дають вам на вибір використання пера пристрою введення графічної чи інформації курсору. При використанні пера результат роботи планшета майже невідрізнимо від звичайного малюнка. Фактично, ви можете креслити на папері з малюнком пером пристрою введення графічної інформації, коли готуєте інформацію для ваших прикладних програм. Ви тримаєте перо планшета тим же самий способом, як і кулькову ручку. Тільки довгий кабель, що веде назад до планшета, дає вам свідомість, що ви з'єднані з вашим ПК. Усе більше число планшетів навіть усувають потреба в цій пуповині.

З іншого боку, ви керуєте курсором планшета тим же способом, що і мишею. Курсор - ручний пристрій позиціонування - має від 1 до 16 кнопок у верхній частині і перехрестя, що дозволяє вам точно ідентифікувати індивідуальну крапку на планшеті. У порівнянні з мишками, курсори більш точні (завдяки поліпшеним технологіям, застосовуваним у планшетах, перехрестю й абсолютному позиціонування) і менш зручні для використання. У той же час, сучасні і кращі миші розроблені ергономічно так, щоб ваша рука могла відпочивати на них, і щоб ви могли розслабити більшість мускулів передпліччя, а курсори звичайно затиснуті вашими растопиреними пальцями так, начебто ви піймали огидна комаха, що повзе нагору по вашій нозі. Розробка курсору - це, можливо, один з аспектів графічних планшетів, що вимагає деякого міркування.

«Графічний планшет» - дивно точний термін у безлічі жаргонів, що плутають, ПК. Слово «графічний» описує процес перетворення позицій на площині (класичні декартові координати X-Y) у цифрові значення, що можуть використовуватися прикладними програмами типу Автоматизованого Проектування (САО), чи програмами графіки. Термін «планшет» указує фізичне злиття пристрою і його метафори. Графічний планшет має подібність із класичним паперовим планшетом для малювання:

плоска поверхня, на якій ви можете малювати. Сучасні планшети навіть близькі по розмірах і вазі до них.

При всій його простоті і плоских поверхнях, однак, графічний планшет - це комплексне електронне чудо, що може вказати положення з точністю до одного тисячної дюйма. Хоча в роздрібному продажі вони коштують як $499, так і менше, проте, вони використовуються в складних технологіях, наприклад, що визначають базування Радянських підвідних чи човнів атомних бомб у шахтах.

4.1.Характеристики графічних планшетів

Сучасні графічні планшети бувають від розмірів книги в паперовій обкладинці до повного креслярського столу. Вони відрізняються точністю і здатністю, що дозволяє, швидкодією передачі інформації і ступенем волі їхнього використання. По своїй суті вони використовують ряд технологій для визначення координат у своїх пристроях керування позицією. І пристрою керування позицією самі мають безліч розходжень.

РОЗМІР є найбільш видимої і, можливо, найменш важливою характеристикою графічних планшетів. • Більшість виробників пропонують планшети, ідентичні у всіх характеристиках, за винятком простору, доступного для графіки. Воно може охоплювати діапазон від 12х12 дюймів до 36х48 чи ще більше. Вибір розміру - це, головним чином, питання переваги. Який розмір вам потрібний, залежить від того застосування, на яке ви орієнтуєтеся, від розміру зображення, з якими ви хочете працювати, і від того, що вам по кишені. Чим більше і чим дорожче планшет, тим універсальніше він у застосуваннях.

Великий також означає, що і більш точний, тому що точність планшета, виміряється кількістю ліній, припустимих у межах дюйма. 48-дюймовий планшет буде давати в чотири рази більше крапок, чим подібний 12-дюймовий. Великий планшет також більш стомлюючий для використання, тому що вам більше прийдеться рухатися назад і вперед по всієї поверхню для виконання вашої роботи. До того ж, прикладні програми часто дозволяють вам установлювати розмір області креслення, який вам треба. Ви можете зробити грубий малюнок на маленькому розділі планшета і працювати над деталями, використовуючи повний розмір.

Розмір не обов'язково перетвориться в робочу область. Корисний простір на планшеті залежить від деяких зовнішніх факторів. І від прикладних програм, що виконуються, і від використовуваного драйвера графічного планшета з його контролером залежить, скільки з загальної поверхні виділяється для роботи. Наприклад, AutoCAD забезпечує планшет командою CFG, що дозволяє вам скоротити порожнечі на планшеті, фактично перейшовши до визначення частин планшета для роботи, як областей меню на екрані.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes