Ремонт та обслуговування модемів, Детальна інформація

Ремонт та обслуговування модемів
Тип документу: Курсова
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 32.8
Скачувань: 1104
5. Модеми обмінюються сигналами несущої, але встановити зв'язок не вдається.

а) Якщо Ви працюєте з факс модемом, упевніться, що Ви знаходитеся в необхідному режимі передачі ( чифакс дані), у залежності від того. чи повинне бути організоване з'єднання з факс чи пристроєм з модемом для передачі даних. Для більш докладної інформації про те, як переходити з режиму даних у режим факсу і навпаки.

б) Асинхронний процес: упевніться, що Ви правильно установили швидкість, довжину слів, паритет і кількість стоп-бітів. Синхронний процес: переглянете інструкції, по організації зв'язку. Якщо модем правильно конфігурували, проблема може полягати в синхронному чи адаптері в системі, до якої Ви намагаєтеся звернутися.

в) Якщо Ваш модем намагається відповісти на запит V.32, Вам, можливо, потрібно подовжити звучання екстра тонів відповіді V.32. Див. Регістр S28.

г) У залежності від Вашої моделі, упевніться, що модем, що знаходиться на іншому кінці каналу зв'язку, сполучимо зі стандартами, підтримуваними Вашим модемом. Особливо це відноситься до V-34+,V.34 ,V.32 tеrbo і HST .

д) Упевніться, що установка швидкості з'єднання Вашого модему, &Nn (чи *Nn), відповідає бажаної при організації виклику. Якщо лінійна швидкість зафіксована (&N1-&N16) і відрізняється від можливостей протилежного модему, модем кладе трубку. Фабрична установка &NO дозволяє двом модемам "домовитися" про максимально можливий, обопільно припустимої швидкості з'єднання.

е) Якщо усі вищевказані дії не усунули проблему, можливо, що якість телефонної лінії настільки погане, що модеми не можуть "домовитися ". Якість з'єднань може бути різним із залежності від телефонного устаткування , ліній зв'язку й умов навколишнього середовища.

Спробуйте організувати з'єднання кілька разів, і якщо Вам жодного разу це не удасться , спробуйте викликати інший модем. Якщо другий модем прийме виклик, то проблеми, імовірно, відносяться до першого з модемів, з якими Ви намагалися організувати зв'язок , чи до каналів і ліній зв'язку з цим модемом .

6. Після встановлення з'єднання дані не передаються на модем.

У цьому випадку перевірте параметри зовнішнього модему, і установите однакові параметри передачі даних (кількість біт даних, стопбітів, бітів парності) комунікаційного ПО.

Див. також п. 7 (“Помилки передачі даних”)

7. Помилки передачі даних.

Складності при модемних з'єднаннях звичайно викликаються занадто великою кількістю помилок передачі чи даних повною неможливістю встановлення з'єднання між модемами. Це може бути викликано несправністю в локальному чи комп'ютері терміналі, локальному модемі, телефонній лінії, вилученому чи модемі терміналі.

Особливо в цьому випадку зверніть увагу на наявність рівнобіжних телефонних апаратів. Як правило рекомендуються рівнобіжні апарати відключати при роботі з чи модемом підключити їх через модем.

Однак з будь-якого правила є виключення. У ряді випадків підключення рівнобіжних телефонних апаратів (одного - двох) поліпшує якість зв'язку, знижуючи рівень перешкод.

Крім того постарайтеся, що б усі з'єднання телефонних проводів були паяними. Загальновизнано, що при наявність більш 6-7 скруток на проводі модем працювати не буде.

Крім всього інші:

а) Ваш комп'ютер може не підтримувати високу швидкість. Якщо причина в цьому, установите і Вашому програмному забезпеченні фіксовану швидкість 9600 біт/сек і забороните високошвидкісні види модуляції (V.34+/V.34, V.32 terbo, V.32 bis, HST) .

б) Якщо Ви користаєтеся резидентними програмами (TSR), вони можуть служити причиною Ваших невдач . Спробуйте заборонити їхнє завантаження перед запуском Вашого комунікаційного програмного забезпечення. Те ж може відноситися до програм кешування диска.

в) Перевірте, що Ваші програмне забезпечення і модем установлені так, що мають однаковий тип керування потоком: або програмний, або апаратний. Деякі комунікаційні програми вимагають, щоб Ви заборонили невикористовуваний тип керування потоком.

8. Комп'ютер інформує вас про з'єднання на 115200, але cps залишає бажати кращого. (Файли не перекачуються, або перекачуються але повільно).

По-перше, те цифри 115200, 57600, 34800 це зовсім не швидкість з'єднання між модемами (швидкість – DCE), а швидкість порту комп'ютера (швидкість – DТ). Звичайно за замовчуванням виводиться саме швидкість порту. Щоб одержати швидкість – DCE необхідно в рядку ініціалізації увести визначену команду (наприклад “atw0” для ELCom-модемів). Далі див. п.7.

9. Модем не хоче з'єднуватися вище 26400.

Якщо не сильно вдаватися в теорію, то для роботи модему на швидкостях 31200 і 33600 потрібна лінія досить високої якості. Працюючи на протоколі v34, модем прагне досягти максимальної швидкості для даного каналу. Тому якщо швидкість передачі даних Вас задовольняє, те турбується не про що.

10. Модем на 56К не хоче з'єднуватися вище 33600.

Можливо ви підключені до АТС з аналоговим комутатором.

Якщо ви упевнені, що комутатор вашої АТС цифровий, то можливо на шляху до вилученого модему розташовується ще один комутатор, цього разу аналоговий.

Якщо ви упевнені, що всі комутатори через которые відбувається з'єднання з вилученим модемом цифрові, то дуже імовірно, що для з'єднання АТС між собою використаний аналоговий інтерфейс.

11. Модем став часто помилятися при наборі номера. Іноді він набирає тільки кілька цифр чи узагалі нічого не набирає.

Швидше за все у Вашого модему залипають контакти складального реле. Вони досить часто герконового типу і не дуже надійні. Звернетеся в найближчу майстерню, для його заміни. Можна поставити електронний ключ (найкраще) чи вітчизняне РЭС55А. Як тимчасову міру можете його розмагнітити сильним чи магнітом постукати по ньому олівцем. Якщо є можливість - перейдіть на тоновий набір.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes