Архітектура Древнього Новгорода, Києва, Володимира, Детальна інформація

Архітектура Древнього Новгорода, Києва, Володимира
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 23.8
Скачувань: 2765
Міністерство загального і професійного утворення

Удмуртский Державний

Університет

Факультет романо-германской філології

Кафедра історії культури

Архітектура Древнього Новгорода, Києва, Володимира.

Виконав: студент групи 414

Безносів Володимир

Перевірив: Курочкин Михайло

Валентинович

Іжевськ 1997

Зміст:

1.Уведення.

2. Короткий екскурс в історію.

3.Архітектура Києва.

4.Архітектура Древнього Новгорода.

5.Архітектура Володимира.

6. Висновок.

7. Ілюстрації.

8. Список використаної літератури.

I.Уведення.

Архітектура – це

застигла музика.

Зі скарбниці світової мудрості.

Знати свою культуру, свої корені необхідно. Цей постулат, сподіваюся, не потрібно доводити. Досить помітити – і, швидше за все, це буде вірно (хоча і не ново) – що без минулого немає майбутнього, немає розвитку, як окремої людини, так і всього суспільства.

Кілька слів про саме поняття «культура». У перекладі з латині “ cultura” – те, що вирощується або збирається, накопичується ким-небудь. У нашому випадку це означає сукупність духовних цінностей, накопичених людством у процесі свого розвитку.

Ніхто не стане заперечувати, що культура – це прекрасно. А відкіля в людині береться почуття прекрасного? Що спонукує людини діяти саме так, а не інакше? Що... Стіп. Занадто багато питань, на які ніхто не зможе дати відповідь.

На момент прийняття християнства Русь уже знала лиття, дерев'яну скульптуру, карбування; росіяни «златокузнецы» уже тоді були відомі усьому світові. Архітектура також існувала, але на якій стадії розвитку вона знаходилася, тепер говорити складно, тому що до нас не дійшло жодного пам'ятника дохристиянської епохи: щось було знищено часом, а основна частина – людьми. Християнами ревно руйнувалося усе, що нагадувало про багатобожжя.

Архітектурні спорудження раннехристианской Русі були по перевазі дерев'яними. Порозумівалося це, по-перше, дохристиянськими будівельними традиціями, а по-друге, тим, що цей матеріал був найбільш дешевий і по численних водних артеріях зручно доставлявся в потрібне місце. З каменю будувалися в основному великі міські собори, такі, як два храми святої Софії Премудрості – київський і новгородський. Але про них мова перед, а поки помітимо, що з початку XII століття камінь починає застосовуватися всі частіше, з'являються свої традиції кладки, що відрізняють кожне місто. Варто також відзначити, що світська архітектура в XI- XVI століттях відсувається кудись на другий план, на перший же план виходить архітектура храмова, про яку ми зараз і поговоримо.

Але колись – короткий екскурс в історію…

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes