Способи ввічливості в українській та іноземних мовах, Детальна інформація

Способи ввічливості в українській та іноземних мовах
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Культура
Автор: фелікс
Розмір: 21.9
Скачувань: 1164
Євреї

Почуття власної гідності та відсутність нерішучості – головні риси характеру представників цього народу, Для цього у них є навіть термін: "хуцпа" який практично неможливо перекласти. Для єврея хуцпа – це особлива сміливість і рішучість, яка необхідна в житті. Євреї кажуть, що навіть поява на мапі країни Ізраїль – це є акт прояву хуцпи. Почуття хуцпи дає змогу з легкістю запросити до танцю королеву чи вимагати підвищення заробітної платні. Найбільш неприємна ситуація для єврея – опинитись у стані незахищеності.

Для єврея безцінний дар - діти. Незалежно від матеріального чи суспільного становища батьків вважається прийнятним, коли на вулиці незнайома людина заговорить з дитиною, надасть його матері корисну пораду щодо її виховання. Можливо, саме цим пояснюється те, що ізраїльська молодь, яка виросла на батьківщині, почуває себе, центром Всесвіту. Якщо ви запрошені в єврейську сім'ю, не забудьте подарунок для дитини, тим більше, що батьки майже напевно попросять її заспівати чи станцювати. В кібуці, де діти виховуються всі разом, у них формується впевненість у собі та задатки лідерства, через що в подальшому житті вони ставляться до слабкості і неспроможності протистояти долі як до духовного безсилля.

Для єврейського хлопчика особливою церемонією є бар-міцва, що відповідає християнській конфірмації. В деяких консервативних общинах обряди, подібні до бар-міцви, проводять і для дівчаток, яким виповнилося 13 років. Цей обряд має назву бат-міцва, але для дівчаток він не так детально відпрацьований.

За будь-яких обставин бар-міцва відзначається в першу суботу після того, як хлопчику виповнилося 13 років. Після обряду хлопчик вважається дорослим чоловіком. Одразу після релігійної церемонії у спеціально для цього відведеному місці в синагозі збираються гості – з поздоровленням може прийти будь-який член общини. Пізніше на прийом, присвячений бар-міцві, приходять усі друзі батьків хлопчика та друзі самого винуваться свята. Зазвичай приходять лише ті, хто був запрошений. На церемонію запрошені приходять у тому одязі, в якому завжди бувають на релігійній церемонії, якщо прийом призначений у першу половину доби, якщо ж пізніше – можна перевдягнутись. Якщо це вечірній коктейль – не забудьте надіти туалети для коктейлю (чоловіки – темні костюми).

Винуватець свята в подальшому повинен відправити листівки гостям з подякою за вручені йому подарунки.

Деякі особливості мають місце і при єврейських похованнях. Перш за все, вважається, що проявом поваги до покійного буде організувати поховання якомога скоріше. Поховання проходить дуже просто, навіть квіти на труну – надмірність, краще використати гроші на благодійні цілі в пам’ять про покійного. Сьогодні ця ортодоксальна традиція вже втрачає значення» однак знати про це потрібно. Ортодокси також залишають труну закритою під час прощання. Після поминальних молитов першими, одразу після винесення труни, й каплиці виходять родичі покійного. На цвинтарі присутні стоять доти, доки могила не буде закидана повністю.

Зміст

Вступ

На вулиці та вдома

На прийомах та зустрічах

Світ традицій та звичок

Сполучені штати Америки

Японія

Китай

Корея

Ірландія

Бельгія

Португалія

Угорщина

Південна Африка

Росія

Євреї

ЛІЦЕЙ ТУРИЗМУ

КУРСОВА РОБОТА

на тему “Способи ввічливості

в українській та іноземних мовах”

Виконала

учениця групи Е-31

Чучко Наталія

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes