Чи люблять українці говорити компліменти, Детальна інформація

Чи люблять українці говорити компліменти
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Мова, Лінгвістика
Автор: фелікс
Розмір: 48
Скачувань: 1367
Прогулянки добре проводити ввечері, за 1 — 1,5 години С/ перед сном.

^' -;,

V*' ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ ТА ЛФК ДІТЕЙ У СІМ'Ї

Доведено, що фізичний розвиток дитини нерозривно пов'язаний з її розумовим, моральним, естетичним і трудовим вихованням.

Під впливом фізичних вправ діти раннього віку розвиваються значно краще, підвищується опірність їхнього

50

організму. Рухи необхідні не тільки для розвитку м'язів, кісток, суглобів і зв'язок, ще більшою мірою вони потрібні для підтримання нормальної діяльності внутрішніх органів, для нормального перебігу всіх життєвих процесів організму.

Фізичне виховання передбачає застосування фізичних вправ І масажу, додержання певного режиму дня, раціональне харчування й правильне використання природних факторів — сонця, повітря, води.

Фізично здорові й загартовані діти завжди краще засвоюють навчальну програму, рідше хворіють, менше стомлюються. Вони більш дисципліновані, організовані, самостійні, у таких дітей краще розвинена ініціатива.

На жаль, дехто вважає, що малу дитину потрібно тільки годувати й добре одягати, щоб не застудилася. Фізичне ж виховання відкладається на пізніше, коли дитина, мовляв, підросте. Але мудре народне прислів'я гласить: «Дерево гни, поки воно молоде, дитину вчи, поки вона мала». Отож, слід пам'ятати, що насамперед від батьків залежить, якими виростуть їхні діти.

Треба від самого народження встановити для дитини суворий режим і намагатися дотримувати його. Вже з перших місяців життя дитину слід привчити їсти, спати, гуляти і гратися в певний час. .Крім того, дуже важливо прищепити дитині необхідні навички особистої гігієни: щодня вмиватися, мити руки перед їдою, витирати ноги, перед тим як увійти в приміщення тощо. У цьому прикладом для дитини мусять бути самі батьки, пам'ятаючи, що. дитячі очі часто помічають саме те, що хотілося б від них приховати.

А. С. Макаренко писав: «Як ви одягаєтесь, як ви роз,-мовляєте з іншими людьми і про інших людей, як ви радієте чи сумуєте, як ви ставитесь до друзів і до ворогів, як ви смієтесь, читаєте газету,— усе це дитина перехоплює, повторює».

Батьки повинні знати основні правила фізичного виховання й загартування дитини й впроваджувати їх поступово.

Тільки-но народившись, немовля вже робить різні рухи. Завдання дорослих полягає в тому, щоб допомогти дитині в її фізичному й психологічному розвиткові.

Дуже важливо закласти основу фізичного виховання саме в перший рік життя дитини, коли рухи тільки

51

лх л

Автобіографія

Я, Ферентюк Микола Васильович, народився 6 січня 1982 року в м. Коломия, в сім'ї робітників. По національності українець, громадянин України.

У 1989 році поступив у 1-ий клас ЗОШ №1 м. Коломия. У зв'язку з сімейними обставинами цього ж року був переведений в Коломийську школу-інтернат, де навчався до 1995 року. В 1995 році був переведений в ЗОШ №9, 9 класів якої закінчив у 1997 році.

В 1997 році поступив у Коломийське ВПУ № 17, яке закінчив в 1999 році і здобув кваліфікацію електромонтера та обслуговувача електроустаткування.

22.11.2000 р. був призваний Коломийським районним військом, "мдтом у

і

центр підготовки інженерних військ (в/ч'2237 м. Кам'янець-Подільський) на посаді механіка водія БАТ-2, 17 грудня 2000 р. прийняв військову присягу.

26.05.2001 року був переведений у військову частину/2075 м. Ізяслав, на

&ХЛМ&С-

посаду ?????т1?-?, після чого був переведений на посаду електрика-оператора військового стрільбища. Демобілізований в запас 25.04.2002 року.

Неодружений.

Батько: Ферентюк Василь Миколайович 1947 р.н. - похований в Голоденківському р-ні с. Острівець 1999 р.

Мати: Ферентюк (Човган) Ганна Тимофіївка 1952 р.н. працює в Коломийській вузловій поліклініці на посаді сестри-господині.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes