Бізнес-план створення інтернет-провайдера "ЄвроНет", Детальна інформація

Бізнес-план створення інтернет-провайдера "ЄвроНет"
Тип документу: Курсова
Сторінок: 18
Предмет: Економіка
Автор: HornDog
Розмір: 78.7
Скачувань: 4628
1.3. Код: за ЗКПО 32371556.

1.4. Номер та дата державної реєстрації: ТзОВ “ЄвроНет” є новоствореним малим підприємством, яке діє на основі державної реєстрації №228.

1.5. Форма власності: товариство з обмеженою відповідальністю, засноване на приватній власності, у якому засновники мають право розпоряджатися рухомим та нерухомим майном підприємства в межах частки, затвердженої в установчому договорі підприємства. У разі невдачі засновник несе повну відповідальність за стан підприємства.

1.6. Засновники: Петров А. В., Сидорова М.В., Іванов О.В.

1.7. Структура управління:

Вищим органом управління є збори засновників, які складаються з засновників або їх представників. Засновники володіють кількістю голосів пропорційно до розміру їх частки в статутному фонді. Вищим виконавчим органом, який забезпечує поточне управління діяльністю підприємства є директор, який призначається зборами засновників. Директор самостійно вирішує всі питання поточної діяльності, крім питань, які належать до виключної компетенції зборів засновників. Установчі збори здійснюють нагляд і контроль за діяльністю підприємства.

1.9. Спеціалізація діяльності:

Інтернет-послуги.

1.10. Керівники підприємства та їх службові телефони:

Директор ТзОВ “ЄвроНет” – Петров А.В., тел. 77-29-32;

Технічний директор – Сидорова М.В., тел. 77-29-33.

Аналіз ситуації на ринку

В даний час ринок Інтернет-послуг розвивається досить високими темпами, даний вид послуг буде користатися популярністю, тому що Інтернет став невід'ємною частиною життя людей.

Потенційними споживачами фірми є постійно проживаюче населення міста. На кінець 2001 року в населення Луцька склало приблизно 220 тис. чоловік. Динаміка приросту населення свідчить про неблагополучну демографічну ситуацію в місті: якщо в 1990 році загальний приріст населення (природний і міграційний) складав 7,2 тисяч чоловік, то з 1995 року він практично відсутній. З усіх фізичних осіб міста користатися послугами фірми будуть, імовірніше всього, молодь, а також інше працездатне населення у віці до 50 років. Частка людей у працездатному віці дуже велика і складає 61,2%, тобто більш половини населення регіону. Таким чином, цільовим сегментом є молодь та працездатне населення віком до 50 років. Виходячи з цього, можна приблизно визначити місткість ринку послуг. У місті проживає приблизно 60 тис. родин і приблизно 1500 суб’єктів підприємницької діяльності. Крім того, послуги Інтернету, поки користуються невеликим попитом, але з ростом добробуту будуть користатися значним попитом у населення. Припускаючи, що в зв'язку з низьким рівнем доходів населення лише близько 60% потенційних споживачів зможуть дозволити собі користатися Інтернет-послугами, потенційний обсяг продажів серед фізичних осіб складе близько 850 тис. у рік. З огляду на, те що в останні роки спостерігаються негативні тенденції приросту населення і зміни у віковій і соціальній структурі населення для прогнозування обсягів попиту необхідно щорічно відслідковувати демографічні і соціальні процеси в місті.

В даний час на ринку Інтернет-послуг у місті працюють 5 фірм, що надають послуги Інтернет-провайдингу, послуги веб-дизайну (4 фірми), веб-хостингу (3).

Для оцінки порівняльних переваг фірм-конкурентів можна використовувати метод сегментації ринків по основних конкурентах.

Цю інформацію зручно представити у вигляді таблиці:

Фактори

конкурентноспроможності ЄвроНет Головні конкуренти



Фотаком Утел Укртелеком

Інтернет-доступ





1.1 Якість 4 3 4 2

1.2 Асортимент послуг 4 4 3 3

1.3 Рівень сервісного обслуговування 5 2 4 3

Ціна послуг





The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes