Бізнес-план створення інтернет-провайдера "ЄвроНет", Детальна інформація

Бізнес-план створення інтернет-провайдера "ЄвроНет"
Тип документу: Курсова
Сторінок: 18
Предмет: Економіка
Автор: HornDog
Розмір: 78.7
Скачувань: 4632
2.1 Продажна 4 4 3 3

2.2 Процент знижки з ціни 4 4 3 2

Просування послуг на ринку





4.1 Реклама 4 4 2 4

4.2 Індивіуальний продаж:





4.2.1 стимулювання споживачів 4 4 2 4

4.2.3 Демо-показ послуг 4 3 2 4

4.2.4 Підготовка персоналу збутових служб 3 3 2 2

Загальна кількість балів 36 31 25 27



Таблиця, що наведена вище, була отримана шляхом узагальнення думок трьох експертів, у якості яких виступали економіст – маркетолог створюваного підприємства; генеральний Директор аудиторської фірми; головний фахівець інвестиційного відділу комерційного банку. Кожен фактор у таблиці одержав оцінку від 0 (найбільш слабкі позиції) до 5 (домінуючі позиції). Оцінки проставлялися в кожному зі стовпців таблиці, а потім сумувалися. З приведеної таблиці видно, що найбільш сильним конкурентом буде виступати компанія “Фотаком”, хоча інтегральна оцінка проектованої фірми вище, що зв'язано з передбачуваним введенням знижок на продукцію, підвищенням рівня обслуговування. Слабкими сторонами проектованої фірми є слабке охоплення ринку, недостатність досвіду роботи і більш низька норма прибутку за рахунок більш низьких цін.

У таблиці представлені найбільш серйозні конкуренти, що займають значні частки ринку збуту. Відповідно до експертних оцінок фірми "Фотаком" і "Утел" займають близько 60% ринку збуту. Таким чином, у даній ситуації ринок Інтернет-послуг можна охарактеризувати як ринок олігополії, тому що на ринку існують лише кілька великих фірм-лідерів. Основною стратегією конкурентноздатності проектованої фірми буде комплексна стратегія по зниженню цін, підвищенню якості і підвищенні рівня обслуговування з метою проникнення на ринок і розширенню обсягу продажів.

Прогнозована частка ринку проектованої фірми в перший рік складе близько 10-15 %.

Опис інвестиційного проекту

2.1. Товари і послуги

Фірма планує надавати наступні послуги:

1. Доступ до мережі Інтернет через телефонну мережу;

2. LAN-доступ до Інтернет;

3. Радіо-Інтернет;

4. Веб-дизайн;

5. Веб-хостинг;

6. Реєстрація доменних імен;

7. Надання послуг e-mail, v-mail та Інтернет-телефонії.

На сьогоднішній день на ринку працюють фірми, що надають аналогічні послуги, однак, основними недоліками конкурентних товарів і послуг є стабільно високі ціни, а також низька якість послуг. Основними перевагами проектованої фірми є: можливість зниження собівартості і цін, підвищення якості за рахунок використання нового обладнання, розширення асортименту послуг.

2.2. Приміщення й устаткування

Проектується використання наступного виробничого устаткування:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes