Облік грошових засобів, Детальна інформація

Облік грошових засобів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 30.8
Скачувань: 1085
Розрізняють такі види цінних паперів: акції, облігації, ощадні сертифікати, векселі, казначейські зобов’язання, приватизаційні папери.

Акція – це цінний папір без визначення обігу, який засвідчує внесення визначеного паю до статутного фонду акціонерного товариства. Вона дає право на участь в управлінні акціонерним товариством і на одержання частини прибутку у формі дивідендів, а також на участь у розподілі майна у разі ліквідації акціонерного товариства.

Облігації – це цінні папери, що засвідчують внесення їх власникам грошових коштів і підтверджують зобов’язання відшкодувати йому номінальну вартість у передбаченні в них термін зі сплатою фіксованого процента. Сплата процентів по облігаціях здійснюється щорічно.

Ощадні сертифікати – це письмові свідоцтва кредитної установи про депонування грошових коштів, що засвідчує право власника на одержання після закінчення встановленого терміну депозиту і процентів по ньому.

Видають ощадні сертифікати як іменні, так і не пред’явника.

Казначейські зобов’язання – це різновид цінних паперів на пред’явлення, які розміщуються на добровільних засадах, посвідчують внесення їх держателями грошових коштів до бюджету і дають право на одержання фінансового доходу протягом всього терміну володіння цими паперами.

Приватизаційні папери – це вид державних цінних паперів, які засвідчують право власника на безоплатне одержання у процесі приватизації частки майна державних підприємств.

Вексель – це цінний папір, який засвідчує безумовне грошове зобов’язання векселедавця сплатити після настання терміну певну суму грошей власнику векселя.

Векселі бувають двох видів:

звичайний (простий)

переказний.

Простий вексель – це свідоцтво, що містить у собі письмове зобов’язання боржника сплатити визначену суму грошей своєму кредитору.

Переказний вексель – це документ, що містить письмову вказівку векселедержателя особі, на яку встановлений вексель.

Нарахування дивідендів.

Прибуток розподіляється після нарахування зобов’язань перед бюджетом, тобто частину коштів у розмірі визначеному від бази і діючої ставки резервується для сплати податку на прибуток.

Прибуток розподіляється за різними цільовими фондами відповідно з правилами записами установчими документами підприємства, враховуючи початкові потреби.

Якщо з статутом як установчим договором не передбачено відсоткового розподілу прибутку по фондах, його розподіляють відповідно з рішенням керуючих органів підприємства або наказом керівника.

Прибуток можна використовувати не розподіляючи по фондах, ніхто за це не буде покараний. Дивіденди не можуть бути виплачені раніше їх нарахування, а нарахування можливе з-за умови наявності коштів відповідного фонду, або просто нерозподіленого прибутку.



4. Види банківського кредитування

Залежно від суб’єктів кредитних відносин кредит поділяється на ряд видів:

національний

міжнародний

банківський

комерційний

споживчий

лізинговий державний

консорціум

бланковий

іпотечний

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes