Облік грошових засобів, Детальна інформація

Облік грошових засобів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 30.8
Скачувань: 1085
До активу входять три розділи:

необоротні активи;

запаси і затрати;

грошові кошти та інші оборотні активи.

До пасиву входять три розділи:

фонди і резерви;

довгострокові зобов’язання;

розрахунок та інші зобов’язання.

В балансі відображаються показники на початок року і на кінець звітного періоду. Основна особливість балансу полягає в тому, що актив завжди дорівнює пасиву.

Інвентаризація – це спосіб б/о, що використовується для забезпечення відповідності облікових показників про господарювання, фактичній наявності їх. Інвентаризація є важливим засобом контролю за зберіганням власності і забезпеченням правдивості і достовірності обліку. Згідно з діючим положенням про бух. звіти і баланси інвентаризації підлягають всі господарські засоби, які є у господарстві, а також матеріальні цінності, які не належать йому. Завдяки інвентаризації досягають правильного, точного б/о та повноти показників.

8. Ознайомлення з органами фінансово-кредитної системи міста, району

Фінансова система держави – це сукупність відображених, але взаємопов’язаних між собою ланок фінансових відносин, що виникають в різних сферах виробничої та невиробничої діяльності в процесі вартісного розподілу та перерозподілу валового внутрішнього продукту та національного з метою формування, розподілу та використання фінансових ресурсів для задоволення суспільних інтересів.

Фінансовий орган району – фінансовий відділ, основними функціями якого є: збір коштів у пенсійний фонд, фонд соціального страхування, фонд Чорнобиля, фонд сприяння зайнятості населення, позабюджетні фонди місцевого самоврядування, розподіл та використання фондів грошових коштів.

Місцевими органами державного страхування є: державне страхування, що здійснює державне, особисте та майнове страхування. Кредитними місцевими органами є банки (емісійні, комерційні та ощадні). Їх основною функцією кредитування. На розподіл фінансів може вплинути кредитна політика, особливо надання інформації кредитів, відсутність резервних фондів, зростання цін тощо.

9. Ознайомлення з організацією фінансової служби підприємства.

Функції відділу

Фінансова служба підприємства призначена для розроблення цілого рядку міроприємств, які направлені на покращення виробничої стабільності підприємства. Фін. відділ є структурним підрозділом підприємства. Основна мета фін. відділу – слідкувати за фін. ресурсами, що забезпечує процес простого і розширеного відтворення та прибутковість підприємства. Фін. відділ здійснює контроль:

За використанням фін. ресурсів.

За обіговістю основних засобів.

c

c

\x8000\x6306

&

F

F

F

них засобів.

За прискоренням обіговості.

За здійсненням ринкових, банківських, бюджетних операцій.

За розрахунками з постачальниками.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes