Облік грошових засобів, Детальна інформація

Облік грошових засобів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 30.8
Скачувань: 1085
Коефіцієнт екстенсивного навантаження устаткування:



Необхідно також розрізняти 2 форми оновлення основних фондів: екстенсивна і інтенсивна.

Екстенсивне оновлення характеризує темп збільшення обсягу експлуатованих основних фондів.

Інтенсивне оновлення передбачає заміну діючих основних фондів повними, більш ефективними.

Проте процес виведення з експлуатації застарілих та спрацьованих основних фондів неможливо ототожнювати з інтенсивним оновленням діючих засобів праці.



7. Складання звітності і види звітності

Найбільш достовірним джерелом ін-ці про господарську діяльність підприємства є дані обліку і звітності, за якими обчислюються платежі до державного і місцевого бюджету. При ревізії встановлюють чи тотожні показники оперативного, статистичного і бухгалтерського обліку між собою, чи виконуються законодавчі і нормативні акти і складанні звітності та їх достовірності для обчислення податків, розподілі прибутку.

На підставі первинної документації, даних аналітичного і синтетичного обліку перевіряється достовірність поданої звітності, про результати фінансово-господарської діяльності як за окремі періоди, так і в цілому за рік.

Достовірність звітності підприємства треба починати перевіряти зіставленням даних балансу з даними головної книги, обліковими відомостями, журналами-ордерами.

Дані бух. обліку треба звірити також з даними статистичної звітності.

Важливими вимогами, які ставляться до бух. обліку є точність, об’єктивність, достовірність його показників і повна відповідальність їх дійсності.

Бухгалтерська звітність – це важливий інструмент в управлінні. Бух. звітність, як система суцільного, безперервного і документального оформлення господарських процесів, впорядкованого узагальнення інформації про стан майна і зобов’язань підприємства відображає і дає змогу оцінювати результати діяльності, прогнозувати напрямки підвищення ефективності і пропонує необхідні управлінські рішення.

Через перехід до ринкових відносин в Україні запропоновані нові форми бух. звітності і новий порядок її подання, які відбивають вимоги міжнародних стандартів. Звітність складається шляхом підрахунку, групування і спеціальної обробки даних поточного б/о і є завершальною його стадією.

Бух. звітність зобов’язані складати п-ва і організації, що мають самостійний баланс і є юридичними особами, включаючи створені на Україні спільні підприємства. Форми бух. звітності і вказівки щодо її заповнення затверджуються МФУ.

Бух. звітності за періодами складання поділяється на:

періодичну;

річну.

За змістом і джерелами складання звітність поділяється на:

бухгалтерську;

статистичну;

оперативну.

За ступенем узагальнення:

первинна;

зведена.

За розподілом по галузях:

типова;

галузева.

За ступенем використання обчислювальної техніки:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes