Курортполіс "Трускавець", Детальна інформація

Курортполіс "Трускавець"
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Географія, Геологія
Автор:
Розмір: 22.5
Скачувань: 1578
Міністерство освіти і науки України

Львівський національний університет

ім. І.Франка

Звіт

по проходженню краєзнавчої практики на тему:

Виконала:

студентка

географічного факультету

групи ГРТ-11

Бурак Юлія

Перевірила:

ас. Бордун О.Ю.





Львів - 2004

План звіту:

Трускавець, як населений пункт.

Історія розвитку курорту.

Фізико-географічні умови Трускавця.

Типи мінеральних вод курорту та їх бальнеологічна характеристика.

Профіль курорту, лікувальні методики.

Соціальна інфраструктура.

Створення спеціальної економічної зони туристсько-рекреаційного типу - "Курортополіс Трускавець".

Трускавець – самобутній і надзвичайно привабливий курорт України – екологічно чиста зона. Щедрий розмаїттям природних багатств, курорт є однією з найдавніших оздоровниць Європи. Сьогодні Трускавець перетворився у великий курортний комплекс з сучасною лікувально-діагностичною базою. На Трускавецькому родовищі розвідані різні типи підземних мінеральних лікувальних вод, які відрізняються між собою як за хімічним складом і лікувальними компонентами, так і за умовами формування.

Населення Трускавця - 26,6 тисяч осіб.

Курорт розташований у мальовничій долині Східних Карпат на висоті 350 м над рівнем моря на віддалі 100 км на південь від Львова. Львівський аеропорт та залізниця зв'язує його з найбільшими містами України з країнами Європи.

Датою створення оздоровниці вважають 1827 рік (перша документальна згадка датована 1462 роком).

Сьогодні курорт здатний бути зразком моделі рекрополісів, курортополісів і рекреаційних зон, місцем відпрацювування та поширення новітніх технологій в курортній галузі, впровадження ефективних методів лікування, реабілітації та оздоровлення населення, забезпечити раціональне використання рекреаційних ресурсів та належний рівень природо-охоронних заходів.

Близько 170 тисяч осіб відпочивають тут щороку з усієї України та з-за кордону в 20 комфортабельних санаторіях, 23 пансіонатах, дитячих оздоровчих таборах. Висококваліфікований медичний персонал, прекрасна діагностична і лікувальна база забезпечують ефективність лікування.

Місто Трускавець - затишна й екологічно чиста зона з помірно-континентальним кліматом, щедрим розмаїттям природних багатств, курорт є однією з найдавніших оздоровниць Європи. На його території зосереджені великі запаси мінеральних вод з 14-ма природними джерелами та поклади "гірського воску" - озокериту.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes