Курортполіс "Трускавець", Детальна інформація

Курортполіс "Трускавець"
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Географія, Геологія
Автор:
Розмір: 22.5
Скачувань: 1581
функціональні захворювання нервової системи;

хронічні запальні гінекологічні захворювання;

хронічні захворювання бронхо-легеневої системи: бронхіти, фарингіти.

Соціальна інфраструктура

На курорті функціонує 33 санаторії на 11184 місця. Із загальнокурортних закладів є курортна поліклініка, бальнеофізіотерапевтичне відділення, центральна водолікарня, інгаляторій, озокеритолікарня, курзал. Організовано амбулаторно-курсівочне лікування, є також платна поліклініка. Окрім цього, функціонує відділення (філіал клініки) Одеського НДІ курортології.

Для відпочиваючих і туристів цікаві прогулянки по Трускавцю і його мальовничим околицям. В 3 км на північ від Трускавця знаходиться лісовий масив Пом’ярки, де є озеро, що утворилося на місці колишніх розробок озокериту, - популярне місце купання; поруч з озером – мінеральні джерела. В 1,5 км на північний захід від курорту, в урочищі Липки, також є мінеральні джерела, воду яких використовують для ванн. В Трускавці створено водосховище (пляж, човнова станція).

Трускавець – самобутній і надзвичайно привабливий курорт – екологічно чиста зона. Щедрий розмаїттям природних багатств, курорт є однією з найдавніших оздоровниць Європи. Сьогодні Трускавець перетворився у великий курортний комплекс з сучасною лікувально-діагностичною базою. На Трускавецькому родовищі розвідані різні типи підземних мінеральних лікувальних вод, які відрізняються між собою як за хімічним складом і лікувальними компонентами, так і за умовами формування.

      Станом на перше грудня 2002 року виконавчим комітетом Трускавецької міської ради затверджено 17 інвестиційних проектів кошторисною вартістю 33 564 тис доларів США, з яких 21 592,8 тис доларів, або 64 відсотка – іноземні інвестиції. З 17 затверджених інвестиційних проектів 9 реалізуються у лікувальній галузі, три – у харчовій, решта 5 пректів у галузях будівництва, зв`язку, виробництва теплової енергії, тощо.

      У тому, що Трускавець стає привабливим для інвесторів, відбувається реалізація інвестиційних проектів, є і заслуга обєднання підприємств “Трускавець-курортосервіс”

      Ця структура взяла активну участь у реалізації спільного із ЗАТ “Трускавецькурорт” інвестиційного проекту “Реконструкція спальних корпусів філії ЗАТ “Трускавецькурорт” Клінічний комплекс “Каштан” з облаштуванням комфортних номерів”, складовою частиною якого була реконструкція вілли “Христина”.

З метою значного покращення якості і обсягів санаторного-курортного оздоровлення населення, прискорення реформування курортної галузі та розвитку туризму, забезпечення росту інноваційної та інвестиційної діяльності, концентрації матеріальних та фінансових ресурсів, вирішення проблем збереження унікальної гідромінеральної бази Карпат та її ефективного використання в умовах ринку створена спеціальна економічна зона туристсько-рекреаційного типу "Курортополіс Трускавець" HYPERLINK "http://www.truskavets.ukrpack.net/doc/law_514_18mars1999.txt" (Закон України "Про спеціальну економічну зону туристсько-рекреаційного типу "Курортополіс Трускавець" набрав чинності з 1 січня 2000 року).

Список використаної літератури:

Мінеральні води та курорти Львівщини / Під ред. Матолича Б.М. – Львів: „Видавництво Палітра Друку”, 2003. – 96с.

Курортні ресурси України / Під ред. М.В.Лободи. – К.: ЗАТ „Укрпрофоздоровниця”, „ТАМЕД”, 1999. – 344с.

http://www.truskavets.ukrpack.net/

http://www.leopolis.lviv.net/

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes