Курортполіс "Трускавець", Детальна інформація

Курортполіс "Трускавець"
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Географія, Геологія
Автор:
Розмір: 22.5
Скачувань: 1582
Вода джерела №1 „Марія” – це хлоридно-сульфатно-натрієва вода. Вона знижує шлункову секрецію, поліпшує моторну функцію кишківника, підсилює жовчоутворення і жовчовиділення, зменшує запальний процес та спастичні явища шлунково-кишкового тракту.

Вода джерела №2 „Софія” – також хлоридно-сульфатно-натрієва вода. Вона стимулює шлункову секрецію, володіє вираженою жовчогінною дією, нормалізує моторну функцію шлунку та кишківника. Застосовується при супутніх захворюваннях шлунково-кишкового тракту, таких як хронічні гастрити з пониженою секрецією, хронічні коліти.

Мінеральна вода „Юзя” – справжнє джерело краси, яка завдяки речовинам гліцеринового походження чудово оновлює шкіру, надаючи їй природного відтінку та особливої еластичності. Для зовнішнього застосування використовуються води інших джерел у вигляді ванн, гінекологічних зрошень, промивань кишківника, гідромасажу та інгаляцій. Крім мінеральних ванн, які поліпшують обмінні процеси в організмі, застосовуються вуглекислі і перлинні ванни, які особливо ефективно діють при захворюваннях серцево-судинної системи, цукровому діабеті, ожирінні тощо.

Комплексне лікування на курорті включає ще один унікальний метод – озокеритотерапію. Озокерит складається з високомолекулярних парафінів і церезинів з домішками рідких масел. Єдине в світі родовище озокериту знаходиться на відстані 4 км від Трускавця в м.Бориславі. Застосування озокериту має протизапальну та анальгетичну дію і посилює гемодинаміку в ураженому органі.

Успішно конкурує зі знаменитою карло-варською сіллю трускавецька сіль „Барбара”, яку добувають з високомінералізованої ропи. Її застосовують як жовчогінний та послаблюючий засіб.

Діагностика.

Оскільки успіх лікування обумовлений , насамперед, встановлення точного діагносу, то методи діагностування надзвичайно важливі. ЗАТ „Трускавецькурорт” має прекрасну діагностичну базу, що дає можливість належно оцінити стан організму і своєчасно, на ранньому етапі, розпізнати хворобу. Точний діагнос допоможуть встановити: імунологічна, імуноферментна, біохімічна, загальноклінічна, бактеріологічна лабораторії; кабінети: функціональної діагностики (електрокардіографія, реовазографія, реогепатографія), ендоскопії (фіброгастродуоденоскопія, ректороманоскопія, рН-метрія, дуоденальне зондування), рентгенологічний, ультразвукового дослідження, радіоізотопної ренографії.

Лікувальні методики. У санаторіях та лікувально-діагностичних центрах ЗАТ „Трускавецькурорт” використовуються наступні лікувальні методики:

Бальнеотерапія: ванни: мінеральні, мінеральні з фітодобавками, перлинні вуглукослі, вихрові; гідрокінезотерапія; душі (Шарко, циркулярний, висхідний, гідролазерний); підводний масаж у ванні та в басейні; плавання в басейні з мінеральною водою; сауна.

Промивання кишківника: лікувальною мінеральною водою; мінеральною водою, обробленою іонами срібла; відварами лікарських трав; автоматизована гідроколонотерапія (промивання кишківника за допомогою спеціального апарату).

Мікроклізми: масляні, трав’яні, з мінеральними водами і медикаментозні.

Вагінальні зрошення мінеральними водами.

Гідромасаж та гідролазерний масаж ясен мінеральною водою.

Пелоїдотерапія: аплікації озокерафіну та озокераліну; мітигована озокеритотерапія за допомогою озокеритової грілки; пародонтологічні аплікації озопарафіну.

Фізіотерапія: постійним електричним струмом: гальванізація, лікарський електрофорез, електросон, діадинамотерапія; змінним електричним струмом: ампліпульстерапія, ультратонотерапія, місцева дарсонвалізація; електромагнітним полем: магнітотерапія, індуктотермія, УВЧ-терапія, мікрохвильова терапія; ультразвукова терапія і фонофорез лікарських речовин; лазеротерапія, КВЧ-терапія.

Інгаляції: трав’яні, лужні, масляні.

Аерозольтерапія дрібнодисперсних речовин, аерозольтерапія з вібромасажем бронхів, аромотерапія, аерофітотерапія, спелеотерапія, синглетно-киснева терапія, фітококтейлі та кисневі пінки, лікувальний масаж, лікувальна фізкультура.

Санаторії ЗАТ „Трускавецькурорт” обслуговуєзагальнокурортний центр дистанційної ударнохвильової літотрипсії (при клінічному санаторії „Каштан”) для дроблення каменів у нирках та сечовивідних шляхах. Для цього використовується сучасне обладнання засновника даного методу лікування – німецької фірми „Dornier”. Цей вид безопераційного лікування особливо ефективний при комплексному застосуванні слабомінералізованої води „Нафтуся” Трускавецького родовища. Після літотрипсії хворий проходить період реабілітації на курорті. В лікувальний комплекс входить також раціональна, збалансована дієтотерапія, лікувальна фізкультура, фізіотерапія, бальнеотерапія, озокеритотерапія, медикаментозна терапія за медичними показами.

Перевага дроблення каменів у нирках в умовах Трускавця полягає в малотравматичному і прискореному виведенні фрагментів роздробленого каменя, „піску”. При цьому швидше усувається запальний процес нирок, сечовивідних шляхів, знижується концентрація солей у сечі, нормалізується обмін речовин, що важливо для попередження повторного каменеутворення.

Інтенсивні курси:

Сучасний темп життя не завжди дозволяє приділити достатньо часу для вашого здоров’я. Тому розроблені скорочені інтенсивні курси цільової реабілітації на курорті Трускавець (термін лікування – 12-14 днів) за такими програмами: омолодження організму; антистресова; очищення організму; лікування ожиріння; косметологічна; лікування пародонтозу; лікування захворювань кишківника; лікування стереохондрозу; лікування хронічного простатиту; лікування хворих на хронічний пієлонефрит; загального діагностично-лікувального огляду; оздоровлення хворих на жовчнокам’яну хворобу; лікування дискінезії жовчовивідних шляхів; лікування хронічного холециститу; лікування панкреатиту; лікування сечокам’яної хвороби; лікування хворих на цукровий діабет; лікування хронічних запальних процесів жіночих статевих органів; лікування безпліддя запального генезу.

Скорочені курси цільової реабілітації за професійною належністю (термін лікування – 12-14 днів): програма оздоровлення керівників та державних службовців; програма оздоровлення водіїв; програма оздоровлення працівників сільського господарства; програма оздоровлення працівників металургійної промисловості; програма оздоровлення ділових людей; програма оздоровлення вчителів; програма оздоровлення шахтарів.

Покази для лікування на курорті:

Захворювання нирок і сечовивідних шляхів: хронічний пієлонефрит і цистит; залишкові явища перенесеного гострого пієлонефриту; сечокам’яна хвороба; стан після оперативного, інструментального та апаратного видалення каменів з нирок і сечових шляхів; вроджені аномалії нирок при відсутності ознак ниркової недостатності і вираженого порушення відтоку сечі; хронічний простатит.

Захворювання обміну речовин: цукровий діабет; сечові діатези; ожиріння.

Захворювання органів травлення: езофагіти; хронічні гастрити; функціональні захворювання жовчного міхура і жовчних шляхів; жовчо-кам’яна хвороба; хронічні гепатити; хронічні панкреатити; хронічні ентероколіти, коліти; функціональні розлади шлунка та кишківника, дисбактеріоз кишківника; ускладнення після операцій на органах травлення.

Окрім основної патології, на курорті Трускавець ефективно лікують і супутні захворювання:

порушення опорно-рухового апарату: остеохондрози, деформуючі остеохондрози, обмінно-дистрофічні поліартрити, посттравматичні артрити, обмінно-дистрофічні захворювання хребта;

хвороби серцево-судинної системи: вегето-судинні дистонії, кардіоневрози;

захворювання периферійної нервової системи: радикулоневрити, невралгії, корінцеві синдроми, радикуліти;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes