Диференційоване інформування споживачів інформації, Детальна інформація

Диференційоване інформування споживачів інформації
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Соціологія
Автор: фелікс
Розмір: 52
Скачувань: 2168
Із січня 1993 року виходить щомісячний статистичний "Бюлетень Національного банку України". З 1998 р. він видається не лише українською, а й російською та англійською мовами. Його структура постійно вдосконалюється. Нині інформація у ньому подається відповідно до світових стандартів.

У квітні 1996 року розпочато видання щоквартальника "Платіжний баланс України", в якому публікуються табличні дані з платіжного балансу, аналітичні матеріали щодо розвитку зовнішнього сектора економіки та впливу поточної економічної політики на його стан. Це видання з нинішнього року виходить також англійською мовою, що сприятиме ширшому його розповсюдженню.

Інформаційні видання НБУ доступні широкому загалу.

Використання методології МВФ з монетарної статистики та статистики платіжного балансу із запровадженням міжнародних стандартів статистики дало можливість навіть попри використання старого Плану рахунків бухгалтерського обліку в банках започаткувати у липні 1996 року публікацію сторінки даних України у збірнику МВФ "Міжнародна фінансова статистика" (МФС), яка містить грошово-кредитну та банківську статистику (з грудня 1992 року) і статистику платіжного балансу (з І кварталу 1994 року).

Важливим кроком у побудові національної статистики, в тому числі монетарної статистики і статистики платіжного балансу, було прийняття 4 травня 1993 року Кабінетом Міністрів України Державної програми переходу України на міжнародну систему обліку і статистики. Національним банком розроблено ряд документів, які стали організаційною основою становлення цих важливих макроеко-номічних систем даних. Серед цих документів чільне місце посідає затверджена Правлінням Національного банку України у травні 1994 року Концепція побудови банківської і грошово-кредитної статистики та статистики платіжного балансу. У ній визначено цілі, принципи і методи становлення статистики та інформаційної діяльності НБУ, які зорієнтовано на 'міжнародні стандарти.

Наступним етапом розвитку інформаційної діяльності та підвищення її ^ефективності був практичний перехід '(із січня 1998 року) банківської систе-|ми України на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку. Це поставило нові вимоги до звітності Національного й комерційних банків України та і програмного забезпечення її збору й об-|робки. Переходу передувала напруже-;на робота з підготовки у 1997 р. нових І Планів рахунків бухгалтерського обліку в Національному банку України та в комерційних банках, зорієнтованих на З запровадження міжнародних стандартів ^бухобліку і статистики, а також нових | форм звітності.

Бухгалтерський облік і звітність реформувалися шляхом зміни старих та впровадження нових економічних категорій і понять статистичного призначення, які використовуються країнами з ринковою економікою. В основу реформування покладено реальну діяльність банку та створення принципово нових форм накопичення, збору та обробки інформації. З 1998 року фінансова та статистична інформація поїдається Національному банку України комерційними банками, які мають статус юридичної особи, після відповідної консолідації даних по банку в цілому. Нагадаємо, що раніше інформація у вигляді форм звітності подавалася безпосередньо філіями комерційних банків і узагальнювалася по банку Центральною розрахунковою палатою НБУ.

Z

$



L

N

P

T

V

V

X

Z

\

^



\x02DC

\x0161

\x0153

c

¤





R

T

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes