Пухлини, Детальна інформація

Пухлини
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: фелікс
Розмір: 40.9
Скачувань: 2727
Для більшої ефективності лікування хворих із місцеве поширеними пухлинами останніми роками використовують модифікатори. Найефективнішими вважають штучну гіперглікемію та локальну гіпертермію, котрі підвищують хіміочутливість і радіочутливість пухлин.

Методика штучної гіперглікемії: внутрішньовенне уводять 20 % розчин глюкози з розрахунку 0,3 мл/кг за 1 хв протягом 90 хв. У перші 60 хв, необхідних для перекислення в пухлині, уводять лише глюкозу, в останні ЗО хв — хіміопрепарати по черзі. Завдяки штучній гіперглікемії в пухлині селективне знижується рН, сповільнюється кровотік, зростає гіпоксія клітин, підвищується їх термочутливість, збільшується (майже удвічі) кількість клітин в S- та М-фазах мітотичного циклу, в яких вони більш чутливі до хіміопрепаратів та променевої терапії.

Вплив гіпертермії на пухлину цитотоксичний і радіосенсибілізувальний. Вона діє на радіорезистентні фази циклу, збільшуючи фракцію гіпоксич-них клітин, найбільш чутливих до гіпертермії. Вона посилює також цито-статичну дію хіміопрепаратів. Вивчається оптимальна послідовність компонентів лікування при полірадіомодифікації. Вважають, що найбільш до" цільною є така схема: променева терапія, після якої одразу застосовують штучну гіперглікемію, наприкінці її — поліхіміотерапію, після закінчення котрої — гіпертермію.

Симптоматична терапія

Симптоматичне лікування потрібно хворим із злоякісними пухлинами IV клінічної групи. До таких хворих необхідно проявляти гуманність і терпіння. Їм призначають заспокійливі, снодійні засоби, при болю — анальгетики, наркотики. Проводять психотерапію, загальнозміцнювальну терапію, виконують маніпуляції, спрямовані на полегшення загального стану (при асциті, ексудативному плевриті — пункція, лапароцентез з евакуацією рідини). Найголовніше — хворий не повинен страждати.

Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного

Циклова комісія акушерства та гінекології

Лекція:

Передракові захворювання жіночих статевих органів.

Доброякісні пухлини.

Вінницький медичний коледж ім.акад.Д.К.Заболотного

Циклова комісія акушерства та гінекології

Лекція:

Запальні захворювання жіночих статевих органів

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes