Звіт про торговельну практику в магазині “L&M”, Детальна інформація

Звіт про торговельну практику в магазині “L&M”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Економіка
Автор: Олексій
Розмір: 25.4
Скачувань: 2581
Забезпеченість трудовими ресурсами у магазині “L&M” 87%.

Найбільш загальним та універсальним показником, який відображає ефективність використання трудових ресурсів підприємства є продуктивність праці робітників.

Найбільш розповсюдженим показником продуктивності праці робітників торговельного підприємства є виробок, який визначається середнім розміром товарообігу на одного працівника підприємства.



Заробітна плата – це ціна, що виплачується за використання праці. На практиці заробітна плата може приймати форму премій, гонорарів, комісійних виплат, місячних окладів тощо.

За виконану роботу відповідно до встановлених норм праці виплачується основна заробітна плата, а за працю понад установлені норми, за трудові успіхи і винахідництво виплачується додаткова заробітна плата.

Розрахунок співвідношення ланцюгових темпів приросту середньої заробітної плати і продуктивності праці має такий вигляд:



Ке – динамічний коефіцієнт еластичності середньої заробітної плати від виробітку за період;

(Тзп – ланцюговий темп приросту середньої заробітної плати за період;

(Тв – ланцюговий темп приросту виробітку за період.

Цей коефіцієнт показує, на скільки відсотків змінюється середня заробітна плата на кожен відсоток зміни виробітку. Позитивним вважається відставання темпів приросту заробітної плати від темпів приросту виробітку.

б) Товарооборот торговельного підприємства

Майбутні обсяги реалізації залежать як від внутрішніх можливостей підприємства, так і від показників, що характеризують стан і розвиток ринку. Аналіз співвідношення між обсягом товарообороту і ринковими чинниками дає можливість отримати реальні оцінки розвитку в майбутньому. При оцінці ринкової ситуації аналізують такі показники, як: динаміка загальної чисельності населення і його статево-вікової струкутри, динаміка доходів населення і його купівельна спроможність і ін.

На даний час обсяг товарообороту магазину “L&M” складає 650000 грн. на рік.



де Ке – коефіцієнт еластичності;

Іт – індекс росту середньодушового роздрібного товарообороту;

Ікф – індекс росту середньодушових купівельних фондів населення.

З допомогою цього коефіцієнта, знаючи темпи приросту середньодушових грошових доходів, визначають темпи приросту середньодушового товарообороту.

Також використовують економічно-математичні методи оптимального планування товарообороту. Їх суть полягає в пошуку найкращого варіанту плану з множини можливих.

Важливим етапом обгрунтування плану товарообороту є визначення його асортиментної структури. При цьому беруть до уваги такі показники, як ступінь задоволення попиту на окермі товари, забезпеченість товарними ресурсами, рівень фізіологічних і раціональних норм споживання, можливості взаємозамінності товарів.

Асортиментна політика є дуже важливим фактором у конкурентній боротьбі. Це прекрасно розуміє керівництво магазину “L&M” і старається щоб асортимент продовольчих товарів був найповнішим, щоб людина могла придбати будь-який товар на свій смак і улюблену марку.

Після проведення соціального опитування можна сказати, що асортимент магазину “L&M” повністю задовільняє будь-які смаки покупців.

в) Аналіз реалізації товарів

Показники магазину з індивідуальним обслуговуванням “L&M”

Показники 1999 р. 2000 р. 2001 р.

1. Торговельна площа, м2 у т.ч. зайнята обладнанням 24,5 24,5 24,5

2. Чисельність робітників, чол. у т.ч. оперативних працівників 7 8 7

3. Річний продаж 600000 760000 575000

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes