Звіт про торговельну практику в магазині “L&M”, Детальна інформація

Звіт про торговельну практику в магазині “L&M”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Економіка
Автор: Олексій
Розмір: 25.4
Скачувань: 2581
4. Торговельна націнка (сер.%) 15 15 15

5. Витрати обігу, % до продажу 8 9 7

6. Прибуток від реалізації 42000 45600 46000

7. Рентабельність, % до продажу 7 6 8

8. Прибуток на 1-го працівника за списком 6000 5700 6571

9. Прибуток на 1-го оперативного працівника 10500 11400 11500

10. Прибуток на 1 м2 торговельної площі 1712 1861 1877

11. Коефіцієнт установчої площі торговельного обладнання 0,6 0,6 0,6

12. Кількість покупців, що обслуговуються, чол. 219000 250500 260000

13. Витрати часу на обслуговування, хв. 1,2 1,1 1

14. Комплектність покупок, найменувань. Кондитер-ські вироби Хлібобулоч-ні вироби Горілчані вироби

Як ми бачимо з таблиці товарооборт магазину “L&M” у 2001році зменшився, порівняно з 2000 роком. Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що купівельна спроможність населення стала меншою у зв’язку з сучасними умовами господарювання. Але завдяки тому, що вдалося зменшити витрати, прибуток магазину не зменшився, а навпаки, збільшився. Витрати вдалося зменшити шляхом звільнення одного працівника і укладанням договору на поставку товарів з новим постачальником, який розміщується територіально ближче ніж був старий і зменшує витрати на транспортування. Крім того у постачальника дуже гнучка система знижок. Дуже важливе значення має прекрасне територіальне розміщення магазину. Він знаходиться в центрі міста, де є дуже багато потенційних покупців. Зараз магазин “L&M” знаходиться в своїй оптимальній формі і приносить бажані результати.

г) Вивчення і аналіз факторів, впливаючих на об’єм і структуру товарообороту

Пропускна спроможність підприємства це показник, який показує кількість покупців, яких підприємство може обслужити за певний проміжок часу. В магазині “L&M” пропускна спроможність, як видно з таблиці, постійно збільшувалась. Це означає, що керівництво застосовувало різні заходи для збільшення пропускної спроможності, а основне, що ці заходи приносили свої результати.

Для визначення показника інтенсивності потоку покупців вводиться коригуючий коефіцієнт що розраховується за формулою:



де Іф – фактична кількість відвідувачів в середньому за зміну;

І – нормативна кількість відвідувачів, яка прийнята при розрахунку нормативу;

Пф – кількість здійснених покупок.

Рівень культури обслуговування залежить багато в чому від людських рис і кваліфікації продавців. В магазині “L&M” продавці показали себе з кращої сторони у двох випадках і тому рівень культури, я вважаю, проявляється з своєї найкращої сторони.

Ще одним показником є коефіцієнт завершеності покупок. Вінрозраховується як:



де КЗФ – фактичний коефіцієнт завершеності покупки;

КЗН – коефіцієнт завершеності покупки, прийнятий при розрахунку нормативу;

З – кількість здійснених покупок.

д) Комерційна робота підприємства

Розділ 3. Індивідуальне завдання

Управління трудовими ресурсами

В індивідуальному завданні слід розглянути чисельність працюючих, які категорії, як використовується трудовий потенціал; яка виробітка на одного працюючого, динаміка за три роки; яка середня зарплата по категоріях; скільки працівників і яких категорій пройшли перекваліфікацію; скільки працівників було скорочено, причини скорочення і прийняття; які заходи розроблені підприємством по покращенню використання трудових ресурсів підприємства.

Почнемо з показника чисельності працюючих. На даний час в магазині “L&M” працює 7 чоловік. З них 4 продавці, завідуюча, вантажник і техробітниця. Є один продавець І категорії, один продавець ІІ категорії і два продавці ІІІ категорії. За три роки було прийнято на роботу одного працівника, але через деякий час його було звільнено з причини недосконалого знання своєї справи і допущення значних помилок в роботі, які несли за собою збитки магазину. На даний час кількість працівників є оптимальною. Їхній трудовий потенціал повністю використовується у роботі. У 2000 році виробітка на одного працівника збільшилась порівняно з 1999 роком, але в 2001 році вона дуже сильно зменшилась. Це сталося тому, що купівельна спроможність людей у 2001 році різко зменшилась. Підприємство проводить різні заходи для заохочення своїх працівників. Цими заходами здебільшого є преміювання працівників. Також у 2000 році за сумлінну працю і найкращі результати в діяльності одного продавця було нагороджено поїздкою в Крим на 2-тижневу відпустку, яку повністю оплатив магазин.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes