Амортизація в податковому та бухгалтерському обліку, Детальна інформація

Амортизація в податковому та бухгалтерському обліку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 31.1
Скачувань: 1980
Загалом метод дуже прийнятний, хоча й подейкують, що він складний. Неправда. Він складніший хіба що за прямолінійний, але простіший за інші методи - це точно. Досить лише один раз визначити норму амортизації, а далі - справа простої арифметики.

Щодо вигідності (невигідності) його застосування, то ці висновки кожне підприємство повинно зробити індивідуально, включаючи до розрахунку багато побічних чинників: від калькулювання цін на готову продукцію до планування обсягів власних капітальних інвестицій і термінів цих вкладень.

Отже, кому потрібно, щоб левова частка амортизації придбаного об'єкта припала саме на перші роки експлуатації, - запроваджуйте цей метод, не пошкодуєте.

До того ж цей метод пов'язаний з ефектом "ножиць": чим далі "відстань" між числами, зазначеними у чисельнику і знаменнику під радикалами, тим більша частка амортизації припадає на перший рік. Іноді, якщо ступінь кореня невисокий (простіше кажучи, якщо очікуваний термін експлуатації незначний), ця величина (сума амортизації першого року) становить понад 80% первісної вартості. Тут є над чим замислитись. Чи "потягне" таке навантаження ціна вашої продукції?

І наостанку не можу не згадати про одну істотну помилку авторів ПБО 7, якої ці шановні люди припустилися, давши методу не зовсім правильну назву. Річ у тому, що в усіх зарубіжних джерелах цей метод називається "методом зменшення залишку", а не "методом зменшення залишкової вартості", як його названо в ПБО 7. Розробники міжнародних стандартів мають на увазі, що зменшується з року в рік річна сума амортизації порівняно з кожним попереднім роком. Щодо наших національних стандартів, то виходить, що цей метод відрізняється від інших тим, що зменшується залишкова вартість. А хіба при застосуванні інших методів вона не зменшується? Зменшення залишкової вартості не є особливістю якогось одного методу, зокрема щойно розглянутого, це наслідок, до якого спричинюється будь-яке нарахування амортизації! Назву тому чи іншому методу потрібно давати таку, яка відзначає певну особливість, що відрізняє цей метод від інших. Назва щойно розглянутого методу, наведена у ПБО 7, - "метод зменшення залишкової вартості" - ні про що нам не говорить.

3.3. Метод прискореного зменшення залишкової вартості

Коли я вперше читала ПБО 7, то, дійшовши до означеного методу, спочатку розгубилася. Про який такий ще окремий прискорений метод йдеться, якщо в усьому світі прискореними вважаються два методи:

- зменшення залишку (його ми вже розглянули);

- кумулятивний (його розглянемо нижче).

Суть цих двох методів у тому, що найбільша частка амортизаційних відрахувань припадає на перші роки експлуатації, оскільки деякі види об'єктів виробничого призначення працюють ефективніше саме в перші роки експлуатації, бо їх корисність і виробнича потужність у цей час є значно вищими. А це означає, що в перші роки експлуатації вони більше зношуються порівняно з наступними, отже, і потребують більшої суми амортвідрахувань. Своєю чергою, витрати на ремонт і експлуатацію таких основних засобів, як правило, більші в кінці терміну служби, аніж на початку. Отже, прискорені методи нарахування амортизації сприяють, так би мовити, рівномірному розподілу корисності протягом всього терміну експлуатації.

Суть прискорення полягає не в тому, щоб скоротити термін експлуатації (адже для цього достатньо було б вирішити, що термін експлуатації нашої вантажівки має бути не 3 роки, а 1,5, і, відповідно до цього, обчислювати норму амортизації, оце й усе!), а в тому, щоб прискорити накопичення амортизаційної суми, не чекаючи кінця терміну експлуатації.

Що ж мають на увазі автори ПБО 7 під методом, який називається прискореним і стоїть окремо від справжніх прискорених методів? Цитата з ПБО 7:

"3) прискореного методу зменшення залишкової вартості, за яким річна сума амортизації визначається як добуток залишкової вартості об'єкта на початок звітного року або первісної вартості на дату початку нарахування амортизації та річної норми амортизації (тобто база обчислення - та сама, що й для методу зменшення залишку. - Р. Г.), яка обчислюється виходячи із строку корисного використання об'єкта і подвоюється".

От тобі й маєш! Не розумію, навіщо встановлювати термін експлуатації три роки, а потім визначену виходячи з цього терміну норму амортизації подвоювати, якщо можна одразу встановити термін експлуатації півтора року і, відповідно до цього, вирахувати потрібну норму. Виходить, що при встановленому терміні експлуатації вся амортизація ляже тягарем на собівартість продукції, виробленої протягом першої половини терміну експлуатації, в свою чергу, залишкова вартість цього об'єкта, пропрацювавши лише половину встановленого терміну, досягає ліквідаційної, тим часом як до ліквідаційної далеко! Такий підхід не можна назвати розумним, адже зв'язку між ліквідаційною вартістю і власне ліквідацією тут немає.

Не хочу продовжувати розмову про цей "метод", бо маю великі сумніви щодо його життєздатності. Обмежуся наведенням загальної формули обчислення такої "амортизації":

PRIVATE річна сума амортизації = первісна (залишкова) вартість х 100

-----------

кількість років

експлуатації х 2 .



3.4. Кумулятивний метод

Як уже згадувалося вище, кумулятивний метод, так само як і метод зменшення залишку, належить до прискорених методів нарахування амортизації. Отже, можна вважати, що всі особливості цього методу ми розглянули, і головна з них у тому, що цей метод дозволяє накопичити левову частку амортизаційних відрахувань протягом перших років експлуатації. (Зверніть увагу: левову частку, а не всю амортизацію, як це пропонується в так званому методі "прискореного зменшення залишкової вартості"!) Таким чином, нам залишилося обговорити сам механізм обчислення.

Кумулятивний метод також називають методом суми цифр кількості років.

Цитата з ПБО 7: "4) кумулятивного, за яким річна сума амортизації визначається як добуток вартості, яка амортизується, та кумулятивного коефіцієнта. Кумулятивний коефіцієнт (нарешті перестали вплутувати сюди відсотки! - Р. Г.) розраховується діленням кількості років, що залишаються до кінця очікуваного строку використання об'єкта основних засобів, на суму кількості років його корисного використання".

Як стало зрозуміло, кумулятивний коефіцієнт - це не що інше, як річна норма амортизації.

Знайдемо кумулятивний коефіцієнт першого року експлуатації нашої вантажівки:

PRIVATE 3

--------

1+2+3 = 0,5

--------;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes