34 задачі з розв’язками на державний іспит «Контроль і ревізія», Детальна інформація

34 задачі з розв’язками на державний іспит «Контроль і ревізія»
Тип документу: Задача
Сторінок: 15
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 38.2
Скачувань: 11244
14. КАСА

Необхідно:

Розглянути ситуації по веденню касових операцій і пояснити їх законність або допущені помилки.

Дані для виконання:

Касир організації виписує прибуткові та видаткові касові ордери в момент здійснення операцій і дані по них записує в касову книгу.

Організація веде касову книгу за встановленою формою.

Порядок ведення касової книги в організації відповідає встановленому Порядку ведення касових операцій.

Залишок готівки в касі організації на кожен день не перевищує ліміту, встановленого банком по узгодженню з керівником організації ( за винятком грошей, призначених на оплату праці ), протягом 3-х днів, враховуючи день отримання грошей в банку

Розв’язок:

Згідно Порядку ведення касових операцій в народному господарстві України порушення по наведених ситуаціях допущені в пункті1, оскільки прибуткові і видаткові касові ордери повинні виписуватись працівником бухгалтерії з обов’язковою реєстрацією в журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових ордерів ф.КО-3. Прибуткові ордери повинні бути підписані гол. бух , а видаткові керівником і гол. бух. підприємства, після чого ордери передаються в касу для виконання операцій.

Касові операції по пунктах 2,3,4 здійснюються з дотриманням діючого законодавства та нормативних актів і порушень не містять.

15. КАСА

Вказати які джерела інформації та методичні прийоми контролю необхідно застосувати ревізору для виконання завдання програми ревізії щодо перевірки ведення касової книги та відповідності даних аналітичного обліку готівкових грошових коштів даним синтетичного обліку.

Розв’язок:

Джерелами контролю для виконання вказаного завдання є: Касова книга, звіти касира, касові прибуткові та видаткові ордера, касовий залишок готівки на день ревізії ( згідно проміжкового акту), журнал 1 розд. І та відомість1.1., головна книга (рахунок №30), ліміт банку по залишку грошей в касі на кінець дня.

При перевірці правильності веденні касової книги необхідно звернути увагу на дотримання вимог Положення про порядок ведення касових операцій в народному господарстві України та скористатись документальними методичними прийомами, зокрема, методом арифметичної перевірки та методом взаємного контролю документів і, при необхідності провести опитування відповідальних посадових осіб. Арифметична перевірка використовується для визначення в документах правильності підрахунку і виявлення скритих за неправильними арифметичними діями зловживань

16. З/П

Необхідно:

Перевірити правильність нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності, зробити висновок і вказати джерела ревізії.

Дані для виконання:

Робітник основного виробництва Петров В.П. хворів з 6 по 24 березня тобто 15 робочих днів. Стаж неперервної роботи 6 років. Сума нарахованої допомоги по тимчасовій непрацездатності по даних підприємства – 225грн.

Середньоденна заробітна плата з розрахунку за шість місяців, що передують хворобі склала 15 грн.

Розв’язок:

Для перевірки правильності нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності ревізору необхідно перевірити правильність визначення середньоденної заробітної плати, виходячи із заробітної плати за шість місяців, що передували хворобі та кількості робочих днів відпрацьованих працівником за вказаний період. По умові задачі середньоденна зарплата для проведення перевірки становить 15 грн. Загальна сума лікарняних по даних наведеної ситуації складе

15 грн.* 15 роб.днів*80% /100%= 180 грн. По облікових даних під-ва лікарняні нараховані в сумі 225 грн. Причина допущеної помилки в тому, що при розрахунку не взято до уваги стаж працівника, який складає : років, а отже сума допомоги нараховується в розмірі 80%. Джерелами контролю по даній ситуації є: табель обліку використання робочого часу, листок непрацездатності, трудова книжка, особова картка працівника по зарплаті.

17.З/П

Необхідно:

Перевірити операції щодо оплати праці, пояснити їх законність або допущені нарушення.

Вихідні дані

1.Працівникові виробництва, який відпрацював увесь лютий 2004 р. при повній тривалості робочого дня нараховано зарплату згідно з трудовим договором в сумі 190 грн.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes