Аудит бухгалтерсього обліку і звітності, Детальна інформація

Аудит бухгалтерсього обліку і звітності
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 47.4
Скачувань: 2719
Отримання достатньої кількості свідотцтв досить важливе для аудиторської фірми, якщо вона хоче звести до мінімуму правові зобов'язання та зберегти добру репутацію серед преставників своєї професії. Збереження затрат на розумному рівні допомогає фірмі зберігати конкурентоспроможність і тим самим не втрачати старих та залучати нових клієнтів при умові підтримання іміджу високоякісним та чітким дотриманням своїх зобов'язань. Усунення можливих непорозумінь з клієнтом забезпечує нормальні робочі взаємовідносини у поточній співпраці і звичайно сприяє виконанню роботи за взаємоприйнятною вартістю.

Також під час планування аудитор визначає: найважливіші напрямки руху товарно-матеріальних цінностей; форму представлення висновків; цілі аудиту операцій з матеріальними цінностями; найбільш прийнятні методи перевірки.

По схемі представляються основні етапи планування аудиту. Кожний з перших п"яти етапів спрямований на те, щоб допомогти аудитору в роботі над останнім етапом - розроблені ефективного та дійового загального плану аудиту та його програми.

Нижче наведена програма проведення аудиту матеріалів та дорогоцінних металів на ДАХК "Артем" (таблиця 2.1) , яка включає всі основні етапи проведення необхідних процедур та конкретні строки їх проведення. Програма складена з урахуванням основних вимог до аудиту матеріалів та дорогоцінних металів, дозволяє перевірити основні ділянки обліку, проаналізувати наявність та ефективність використання матеріалів та дорогоцінних металів та виявити необхідні дані для складання аудиторського висновку у відведений згідно договіру термін.

Таблиця 2.1.

Програма проведення процедур аудиту операцій з матеріалами та дорогоцінними металами на ДАХК "Артем"

Перелік робіт запланованих до виконання аудитором Термін виконання

1 2

Інвентарізація матеріалів та дорогоцінних металів 05.01-09.01

Аудит прибуткових та видаткових документів, показників реєстрації та рахунків постачальників 09.01-12.01

Зустрічна перевірка прибуткових документів з даними рахунків постачальників (ДЗАТ "Сага") 12.01-15.01

Зустрічна перевірка видаткових документів з даними оплати рахунків покупців 15.01-18.01

Порівняння видаткових та прибуткових до кументів з даними натурального обліку оптових баз 18.01-22.01

Аудит змісту оборотних відомостей натурально-вартісного обліку та порівняння їх з даними обліку матеріально-відповідальних осіб. 22.01-23.01

Аудит змісту бухгалтерських операцій, матеріальних цінностей та порівняння їх з даними первинної документації 23.01-25.01



Продовження таблиці 2.1

2 3

Аналіз бухгалтерських операцій по журналу-ордеру до рахунку "Товари" та порівняння його даних із записами по дебету та кредиту рахунку "Розрахунки з постачальниками" 25.01-27.01

Аудит даних балансу та звітності:порівняння їх з головною книгою, журналами-ордерами, відомостями, первинними документами 27.01-29.01

Складання аудиторського висновку 30.01.98

Для того, щоб ефективно провести аудиторську перевірку аудитор має детально її спланувати. Це забезпечить високу якість, економічність та своечастність незалежної перевірки.

3. Методика проведення аудиту з надходження матеріалів та дорогоцінних металів

При надходженні матеріалів та дорогоцінних металів використовуються документально-методичні прийоми контролю. Для цього використовують відповідні типові форми первинних документів де перевіряється зміст, повнота і своєчасність оприбуткування матеріалів та дорогоцінних металів. Аудитор повинен перевірити додержання типових форм, що затверджені Мінстатом: журнал обліку вантажів (додаток Г), прибутковий ордер (додаток Д), акт про приймання, картки складського обліку матеріалів (додаток Е), матеріальні звіти, журнал-ордер №10 (додаток Ж), товарно-транспортні накладні.

При надходженні матеріалів можуть виникати певні ситуації, тому використовуються різні документи і методи перевірки їх одержання.

Операції по надходженню матеріалів та дорогоцінних маталів порівнюються з даними обліку їх надходження, картками складського обліку.

Так на ДАХК “Артем”дані кількості та суми одержаного матеріалу в журналі прийому вантажів по запису від 1.03 97р. відповідають записам по даному матеріалу в картці складського обліку, належним чином оформлені документи по оприбуткуванню матеріалу СЛ-1008В, в якому містяться дорогоцінні метали.

Аудитор має перевірити правильність та достовірність відображення на підставі розрахунково-платіжних документів постачальників записів по дебету рахунка №05 “Матеріали” (№06 “Паливо”, №08 “Запасні частини”) і кредиту рахунка №60 “Розрахунки з постачальниками і підрядчиками”.

У випадках, коли виникають нестачі при надходженні матеріалів, аудитор може використати комерційні акти і перевірити по суті та змісту підкріпленість актів на надходження матеріалів відповідними документами.

На досліджуваному підприємстві вскриття вантажів, що поступили на підприємство та прийом дорогоцінних металів, що їх містять, здійснювалося матеріально-відповідальними особами в присутності загальнозаводської комісії не пізніше наступного дня після одержання.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes