Розробка комплексу маркетингу фірми «Силует», Детальна інформація

Розробка комплексу маркетингу фірми «Силует»
Тип документу: Курсова
Сторінок: 13
Предмет: Інше
Автор: Олексій
Розмір: 65.4
Скачувань: 2803
100%

75%

50%

25%

так ні

На основі даних дослідження проведемо сегментацію ринку. Через політику сегментації ринкувтілюється в життя найважливіший принцип маркетингу – орієнтація на споживача. Сегмантація ринку передбачає розподіл споживачів на групи на основі різниці в потребах, характеристиках чи поведінці і розроблення для кожної з груп окремого комплексу маркетингу. Маркетологи стверджують, що правильне виділення ринкового сигмента – це половина комерційного успіху, і зсилаються на принцип Парето: 20% - сегмент певного ринку забеспечує, як звичайно, 80% прибутку фірми. Сигментування можна здійснити за різними парамеирами:

- за географічним принципом;

за демографічним принципом;

за соціально-економічними характеристиками споживачів;

за психологічним принципом;

за споживчими мотивами.

В нашому випадку в основу сегментування покладено дві характеристики:

демографічна (вікові категорії);

соціально-економічна (рівень доходів).

На рисунку наведено приклад сегментування ринку жіночого ділового одягу:

Рівень доходів

Високий

Середній

Низький

18-25років 26-40років 41-65років

Рис.1. Сигментування ринку жіночого ділового одягу за двома змінними.



Отже, на основі проведеного дослідження можна прийняти ряд управлінських рішень. Незадоволеною споживчою потребою визначено потребу у жіночому одязі ділового стилю, високої якості по доступних цінах. Тому було прийнято рішення про створення приватної фірми «Силует» по питанню жіночого ділового одягу та виготовленню супутніх аксесуарів( ремені, прикраси, дамські сумочки тощо). Для виробничої діяльності вирішено взяти в оренду приміщення площею 140м2 в м. Коломия по вул. Староміській, 84.

На основі проведеної сигментації ринку фірмою обрано цільові сигменти ринку: ринковий сигмент розрахований на жінок віком 18-40 років із середнім рівнем доходів. Слід зазначити, що ринковий аналіз можливостей на цьому не припиняється, він здійснюється неперервно, що дає можливість швидко і зручно реагувати на зміни вт зовнішньо-ринковому серидовищі.

Розроблення товару.

Першою і найголовнішою складовою комплексу маркетингу, що його розробляє фірма для свого цільового ринку є товар. Сама виважена йпослідовна товарна політика закладає підвалини ринкового успіху. Товарна політика охоплює різні аспекти продуктивної стратегії і тактики підприємства: формування товарного асортименту, забеспечення належного рівня якості і конкурентноспроможності, створення привабливої упаковки, розробка товарної марки. Все це в комплексі і становить сутність маркетингової товарної політики фірми, спрямоване на максимальне задоволення потреб своїх цільових споживачів.

Об’єктом товарної політики “Солует” є жіночий діловий одяг. Розглядаючи товар як комплексне поняття, можна сприймати його на трьох рівнях.

І рівень. Товар за задумом : основна вигода товару.

ІІ рівень. Товар в реальному виконанні : якість, зовнішнє оформлення, властивості, упаковка,товарна марка.

ІІІ рівень. Товар з підкріпленням: надання кредиту, монтаж доставка гарантія після продажне обслуговування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes