Розробка комплексу маркетингу фірми «Силует», Детальна інформація

Розробка комплексу маркетингу фірми «Силует»
Тип документу: Курсова
Сторінок: 13
Предмет: Інше
Автор: Олексій
Розмір: 65.4
Скачувань: 2804
Першийрівень відображає ту потребу, якутовар задовільняє, ту вигоду, що її отримує споживач при його використанні. Для нашої фірми “Силует” І рівень товару виражає незадоволену потребу в жіночому діловому одязі, широкого асортименту за доступними цінами (при збереженні досить високої якості) – це товар попереднього вибору.

На другому рівні товар сприймається як реально створений виріб, із конкретними властивостями і характеристиками . Товаром фірми “Силует” є діловий жіночий костюм, споживачем якого є жінка, котра проводить багато часу в офісі для забеспечення високої якостіпродукції буде застосовуватися німецька тканина (мінімальним вмістом синтетики).Фірма розробила модель повсякденного ділового гардеробу, до яких належать не лише сині та чорні костюми але і різнокольорові спідниці (від міні до максі) чи штани із жакетами, різноманітні жилетки, помірно декольтовані блкзи плаття без рукавів чи з рукавами “3/4”.Новинками колекції є трикотажний кардиган, жакет-сорочка, який можна взяти поверх плаття – “футляра”, трикотажний топ та шовковий джемпер.

Дляспоживачів старшої вікової групи запропоновані моделі класичного стилю, в яких відчуваєш себе комфортно, солідно і зручно.Але в подальшому фірма буде розробляти більш сучасні моделі відповідно до тенденцій моди .

Рис. 2. Зразки моделей.

В перспективі асортиментній політиці буде надаватися більш можливе значення. Специфіка цільового сигменту вимагає активної роботи в напрямку насиченості, поглиблення та розширення асортименту товарів.

Одним із важливих елементів товарної політики підприємства є рішення про використання товарної марки . Пропозиція під товарною маркою сприяє зміцненню ринкових позицій, але в одночас потребує додаткових витрат і відповідно підвищує ціну свого товару. Для фйірми запропоновано наступну товарну марку:

Рис.3. Товарна марка.

Також фірма незабуває про такий елемент товарної політики як упаковка, який в умовах розвинутого ринку стає дедалі дієвішим інструментом маркетингу.

Роль зовнішньої упаковки виконуватимуть пакети із зазначенням товарної марки на них, а також фірмові паперові сумочки.

Рис.4. Фірмова упаковка.

До упаковки буде входити і вішак до костюмів, етикетка з значенням торгової марки, штрих-код, а також вказівки по догляду за виробом.

Позиції товару на ринку можуть бути суттєво підписані додатковими послугами і вигодами, що відображає ІІІ рівень товару. Фірмою передбачається надавати гарантії та послуги по доставці

Ціноутворення.

Другою складовою комплексу маркетингу є ціна, яка може мати найрізноманітніші види . Виважена цінова політика здійснює значний вплив на ринковий успіх підприємства. Ціни тісно пов’язані з іншими складовими комплексу маркетингу, передусім із товаром, його якісними характеристиками, рівнем сервісу, тощо. Формування цінової політики передбачає прийняття великої кількості стратегічних і тактичних рішень. Найскладніші рішення пов’язані із встановленням цін на нові товари. Після виходу товару на ринок необхідно пристосувати ціни до змін кон’юктури ринку на різних етапах.

Визначення ціни здійснюється у декілька етапів. На першому етапі слід визначити цілі ціноутворення, які є похідними від загальнофірмових цілей. Для фірми “Силует” на даному етапі діяльності основною ціллю ціноутворення є збільшення частин ринку. Планується встановити відносно невисокі ціни з метою збільшення осягів збуту, поліпшення позицій на ринку, прорив на нові цільові ринки, що у майбутньому приведе до збільшення прибутків.

Наступним етапом процесу ціноутворення є вибір цінової стратегії. Вибираючи відповіднустратегію, ураховують цілі цінової політикифірми, а також психологію ціносприйняття.

Наступним етапом процесу ціноутворення є вибір цінової стратегії. Вибираючи відповідну стратегію, ураховують цілі цінової політики фірми, а також психологію ціноутворення. Доцільно застосувати не одну цінову стратегію, а їх комбінацію, з метою досягнення найбільшого ефекту.

Фірма притримується цінової стратегії щодо показників “ціна-якість”, зокрема стратегії цінових переваг. Це дає можливість рекламувати себе так: “ Ми пропонуємо товар тієї самої якості, але за прийнятними цінами!”

Доцільно також застосувати стратегію незоокруглених цін. Такі ціни на декілька одиниць нижчі від подальшого округленого числа (289грн.) – здебільшого сприймаються споживачами як ретельно розраховані і створюють враження трохи нижчого рівня ціни ніж насправді.

Після визначення цінових стратегій слід переходити до

вибору моделі і конкретного методу розрахунку ціни. У практиці застосовують різноманітні методи визначення вихідної ціни на товари, які об’єднані у 3 базові моделі:

модель ціноутворення, що базується на витратах виробництва;

модель ціноутворення що базується на попиті;

модель, що базується на конкуренції.

Фірма “Силует” застосовує модель ціноутворення, що базується на витратах виробництва та застосовує метод надбавок. Це найпоширеніший метод, оскільки він простий у використанні, адже фірма значно більше знає про власні витрати, ніж про ринковий попит.

Згідно з цим методом ціну товару визначають додаванням до витрат на його виробництво і збут певної надбавки.

Розрахунок здійснюють виходячи із собівартості продукції.

Ц=S(1+Hs ) , де

100

S- собівартість товару;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes