Громадянське суспільство та правова держава: їх співвідношення, Детальна інформація

Громадянське суспільство та правова держава: їх співвідношення
Тип документу: Курсова
Сторінок: 16
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 73.4
Скачувань: 1734
`

b

d

f

h

h

j

l

\x0160

\x0152



\x02DC

\x00B2

oe

8

^

~

\x00A8

\x2403\x6101\x0124\x1000\x00A8

1/4

U

\x1511\x0A00&\x460B

D

Z

\x2000о закон, і насамперед Конституція, що займає особливе місце серед всіх інших законів, займає головне місце в системі нормативних актів усієї держави.

Закони утворюють ядро, стрижень правової системи держави. Все це і визначає верховенство закону - найважливішої вимоги законності.

Головна і визначальна роль закону в державі - це не автоматично чинний факт, що існує сам по собі. Оскільки верховенство закону є вираженням законності, від стану якої залежить фактичне положення законів серед інших правових норм. Істотне значення тут мають рівень політико-правової культури і розвитку цивільного суспільства, від якого залежить виконання законів, ступінь досконалості і культури законодавства, ефективність і культура роботи правоохоронних органів.

Верховенство закону - саме вимога законності й одна з ознак дійсно правової держави. Тому це повинно дотримуватися в роботі правоохоронних органів. Дотримання цієї вимоги зокрема охоплює такі основні моменти:

істотність законодавства - законодавство повинно бути присвячене дійсно вирішальним і корінним питанням життя країни;

повнота законодавства - у законах повинні бути з максимальною точністю урегульовані всі питання, що потребують законодавчого рішення;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes