Про внесення змін і доповнень до Кодексу законів про працю Української РСР при переході до ринкової економіки, Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Кодексу законів про працю Української РСР при переході до ринкової економіки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.6
Скачувань: 703
"Стаття 8-1. Співвідношення міжнародних договорів про працю і

законодавства Української РСР

Якщо міжнародним договором або міжнародною угодою, в яких бере участь Українська РСР, встановлено інші правила, ніж ті, що їх містить законодавство Української РСР про працю, то застосовуються правила міжнародного договору або міжнародної угоди".

7. Частину другу статті 9 виключити.

8. Доповнити Кодекс статтею 9-1 такого змісту:

"Стаття 9-1. Додаткові порівняно з законодавством трудові і

соціально-побутові пільги

Підприємства, установи, організації в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть встановлювати додаткові порівняно з законодавством трудові і соціально-побутові пільги для працівників.

Підприємство може матеріально заохочувати працівників медичних, дитячих, культурно-освітніх, учбових і спортивних закладів, організацій громадського харчування і організацій, що обслуговують трудовий колектив і не входять до його складу".

9. Частину третю статті 11 після слів "культурно-масової роботи" доповнити словами "вирішенню молодіжних проблем".

10. Статті 16 і 21 викласти в такій редакції:

"Стаття 16. Розв'язання розбіжностей, які виникають при

укладенні або виконанні колективного договору

Розбіжності, які виникають при укладенні або виконанні колективного договору (угоди), розв'язуються в порядку, встановленому законодавством".

"Стаття 21. Трудовий договір

Трудовий договір є угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом, за якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Особливою формою трудового договору є контракт, в якому строк його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін (в тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін. Сфера застосування контракту визначається законодавством".

11. Частину другу статті 22 викласти в такій редакції:

"Відповідно до Конституції Української РСР ( 888-09 ) будь-яке пряме або непряме обмеження прав чи встановлення прямих або непрямих переваг при прийнятті на роботу залежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної приналежності, статі, мови, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять, місця проживання та інших обставин не допускається".

12. Статтю 23 викласти в такій редакції:

"Стаття 23. Строки трудового договору

Трудовий договір може бути:

1) безстроковим, що укладається на невизначений строк;

2) на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;

3) таким, що укладається на час виконання певної роботи".

13. Частину першу статті 24 викласти в такій редакції:

"Трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов'язковим:

1) при організованому наборі працівників;

2) при укладенні трудового договору про роботу в районах Крайньої Півночі і в місцевостях, прирівняних до них;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes