Про внесення змін і доповнень до Кодексу законів про працю Української РСР при переході до ринкової економіки, Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Кодексу законів про працю Української РСР при переході до ринкової економіки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.6
Скачувань: 703
23. Частину першу статті 43 викласти в такій редакції:

"Розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається без попередньої згоди профспілкового комітету підприємства, установи, організації, за винятком випадків, передбачених законодавством".

24. Статті 44 і 45 викласти в такій редакції:

"Стаття 44. Вихідна допомога

При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пунктах 3 і 6 статті 36 та пунктах 1, 1-1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, чи внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного або трудового договору (стаття 39) працівнику виплачується вихідна допомога у розмірі середнього місячного заробітку.

Стаття 45. Розірвання трудового договору на вимогу

профспілкового органу

На вимогу профспілкового органу, який за дорученням трудового колективу підписав колективний договір, власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір (контракт) з керівним працівником або усунути його із займаної посади, якщо він порушує законодавство про працю і не виконує зобов'язань за колективним договором.

Вимогу профспілкового органу може бути оскаржено працівником чи власником або уповноваженим ним органом у вищестоящий профспілковий орган чи суд".

25. Частину першу статті 49-1 викласти в такій редакції:

"Працівники можуть бути вивільнені з підприємств, установ, організацій у випадках змін в організації виробництва і праці, при скороченні чисельності або штату".

26. У статті 49-2:

частину другу викласти в такій редакції:

"При вивільненні працівників у випадках зміни в організації виробництва і праці враховується переважне право на залишення на роботі, передбачене законодавством";

у частині третій слова "скороченням чисельності або штату" замінити словами "змінами в організації виробництва і праці".

( Пункт 27 втратив чинність з 1 січня 2001 року на підставі Закону N 2213-III ( 2213-14 ) від 11.01.2001 )

28. Доповнити Кодекс статтею 49-4 такого змісту:

"Стаття 49-4. Зайнятість населення

Зайнятість суспільно корисною працею осіб, які припинили трудові відносини з підстав, передбачених цим Кодексом, при неможливості їх самостійного працевлаштування, забезпечується відповідно до Закону Української РСР "Про зайнятість населення" ( 803-12 ).

29. Статтю 50 викласти в такій редакції:

"Стаття 50. Норма тривалості робочого часу

Нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 41 години на тиждень.

Підприємства і організації при укладенні колективного договору можуть встановлювати меншу норму тривалості робочого часу, ніж передбачено в частині першій цієї статті".

30. У статті 51:

пункт 1 частини першої викласти в такій редакції:

"1) для працівників віком від 16 до 18 років - 36 годин на тиждень, для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) - 24 години на тиждень.

Тривалість робочого часу учнів, які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час не може перевищувати половини максимальної тривалості робочого часу, передбаченої в абзаці першому цього пункту для осіб відповідного віку";

доповнити статтю частиною четвертою такого змісту:

"Скорочена тривалість робочого часу може встановлюватись за рахунок власних коштів на підприємствах і в організаціях для жінок, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда".

31. У назві і частині першій статті 53 слово "святкових" замінити словами "святкових і неробочих".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes