Про зв'язок (16.05.95), Детальна інформація

Про зв'язок (16.05.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олкесій
Розмір: 24.8
Скачувань: 873
n



o

>*B*

R

O

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x1327y\x1C00 Підприємства і об'єднання зв'язку всіх форм власності здійснюють свою діяльність на принципах рівного доступу всіх споживачів до послуг зв'язку з наданням переваги органам державної влади.

Послуги операторами зв'язку всіх форм власності надаються споживачам згідно з чинним законодавством, умовами відповідної ліцензії та договору між споживачем і оператором, а також за умови дотримання споживачем правил користування мережами зв'язку і оплати послуг.

В разі затримки оплати за надані підприємствами зв'язку послуги понад встановлені актами законодавства строки споживачі сплачують пеню яка обчислюється від вартості неоплачених послуг у розмірі облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який нараховується пеня за кожну добу затримки. В разі зазначеної затримки оплати понад один місяць підприємства зв'язку мають право через місяць після отримання споживачем письмового попередження відмовити йому в подальшому наданні послуг. Підприємства зв'язку не мають права відмовляти в подальшому наданні послуг зв'язку інвалідам I та II груп, поточна заборгованість яких за отримані послуги зв'язку не перевищує трьох мінімальних пенсій за віком. Відмова підприємства зв'язку в наданні послуг зв'язку може буде оскаржена споживачем в судовому порядку. Припинення надання послуг споживачам не звільняє їх від оплати заборгованості, а підприємство зв'язку має право стягувати суму боргу в судовому порядку. ( Частина третя статті 14 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1347-XIV ( 1347-14 ) від 22.12.99 )

Послуги місцевих мереж телефонного зв'язку надаються всім споживачам без обмежень після подання письмової заяви. Поважною причиною для відмови підприємством зв'язку в наданні зазначених послуг є відсутність відповідних технічних можливостей. Відмову може бути оскаржено заявником в судовому порядку.

В місцях з недостатнім рівнем насиченості технічними засобами місцевих мереж електрозв'язку заяви на встановлення телефонів задовольняються у такій послідовності:

органи державної влади, місцевого самоврядування, прокуратури, суди, органи внутрішніх справ, служби безпеки та військові установи;

дипломатичні та консульські представництва іноземних держав;

медичні заклади, пожежні частини, організації, що надають інформацію стосовно стихійних явищ (землетрус, повінь, ураган тощо), державні дошкільні виховні і навчальні заклади, державні заклади науки і культури;

квартирні телефони громадянам, які згідно з чинним законодавством мають пільги на встановлення квартирних телефонів;

інші підприємства, установи та організації;

квартирні телефони іншим громадянам.

Серед громадян виділяються окремі категорії, які відповідно до чинного законодавства мають право на позачергове, першочергове та переважне право встановлення квартирних телефонів. Черги в межах зазначених категорій встановлюються з урахуванням часу подачі заяви.

Якщо для будівництва телефонних мереж залучаються фінансові кошти юридичних та фізичних осіб, телефони їм встановлюються позачергово без додержання згаданого вище порядку.

Послуги документального і поштового зв'язку, міжміської телефонної мережі, проводового мовлення надаються за умови їх технічної можливості без будь-яких обмежень. Термінові послуги надаються за більш високими тарифами.

Державні органи, які забезпечують національну безпеку та оборону України, мають переважне право на отримання послуг зв'язку і до них не застосовується заборона і обмеження щодо користування первинними мережами зв'язку. ( Частина дев'ята статті 14 в редакції Закону N 1869-III ( 1869-14 ) від 13.07.2000 )

В разі неможливості розшукати адресатів не вручені їм поштові відправлення повертаються відправникам. В разі неможливості розшукати адресатів та відправників нероздані поштові відправлення зберігаються на підприємствах зв'язку протягом шести місяців, після чого:

гроші, цінні папери і дорогоцінні метали з невручених поштових відправлень передаються Національному банку України;

документи (паспорти, дипломи, свідоцтва, посвідчення тощо) з невручених поштових відправлень передаються підприємствам, установам та організаціям, які ці документи видали;

інші предмети з невручених поштових відправлень реалізуються через торговельну мережу. Кошти, виручені від реалізації цих предметів, після оплати витрат на продаж надходять до місцевих бюджетів.

В разі пошкодження технічних засобів зв'язку підприємства вживають заходів щодо їх відновлення в строки, які встановлюються Адміністрацією зв'язку України.

Власники мереж зв'язку подвійного призначення всіх форм власності можуть надавати послуги зв'язку з додержанням особливих умов застосування технічних засобів в мережах зв'язку загального користування.

Підприємства і об'єднання зв'язку надають відповідно до чинного законодавства окремим категоріям громадян послуги на пільговій основі з покриттям пов'язаних з цим витрат за рахунок державного і місцевих бюджетів та коштів відповідних фондів і підприємств.

Окремим категоріям працівників та колишнім працівникам підприємств, установ та організацій зв'язку Кабінетом Міністрів України встановлюються пільги щодо надання та оплати послуг зв'язку.

Стаття 15. Антимонопольні правила

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes