Про зв'язок (16.05.95), Детальна інформація

Про зв'язок (16.05.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олкесій
Розмір: 24.8
Скачувань: 877
Забороняється надання виключних прав на ведення будь-якого виду діяльності у галузі зв'язку для підприємств, об'єднань, установ, організацій всіх форм власності, крім діяльності, пов'язаної із захистом інтересів держави, із забезпеченням національної безпеки і оборони, а також діяльності, зазначеної в частині першій статті 11 цього Закону.

Послуги електрозв'язку можуть надаватись підприємствами поштового зв'язку всіх форм власності на договірних засадах.

Стаття 16. Особливості умов праці у галузі зв'язку

Дисципліна праці на підприємствах і в об'єднаннях зв'язку регламентується чинним законодавством України, а також Статутом (Положенням) про дисципліну працівників зв'язку України, що затверджується Кабінетом Міністрів України. Статут передбачає відповідальність працівників зв'язку за розголошення таємниці листування, телефонних розмов, інших повідомлень, що передаються засобами зв'язку, неналежне виконання службових обов'язків, зокрема в надзвичайних умовах, особливості регулювання робочого часу і часу відпочинку окремих категорій працівників експлуатаційних підприємств і об'єднань зв'язку, а також їх заохочення.

На роботу на підприємства, в установи та організації зв'язку на посади, які потребують спеціальних знань, приймаються особи, які мають відповідну освіту.

Посадовим особам підприємств зв'язку для виконання службових обов'язків щодо супроводження спецвантажів, грошової готівки, інших цінних поштових відправлень та під час охорони об'єктів зв'язку надається право зберігання, носіння та застосування вогнепальної зброї, а також спеціальних засобів самооборони та індивідуального захисту.

Застосування вогнепальної зброї, а також спеціальних засобів самооборони та індивідуального захисту регулюється законодавством України.

Листоноші забезпечуються за рахунок підприємств зв'язку форменним одягом і взуттям. Службові жилі приміщення їм надаються на договірних засадах відповідними місцевими Радами народних депутатів за місцезнаходженням підприємств зв'язку.

Керівники об'єднань, підприємств та їх філіалів наймаються на роботу за контрактом.

Стаття 17. Вживання мов у галузі зв'язку

Мовою зв'язку в межах України є українська мова та мови інших національностей, якщо інше не обумовлено чинним законодавством України.

Стаття 18. Обліково-звітний час у галузі зв'язку

У технологічних процесах передачі повідомлень на підприємствах і в об'єднаннях зв'язку застосовується єдиний обліково-звітний час, що є в Україні.

У міжнародних зв'язках обліково-звітний час визначається міжнародними договорами України.

Стаття 19. Право власності на мережі, засоби і

споруди зв'язку

Мережі, а також окремі засоби і споруди зв'язку загального користування можуть перебувати у будь-якій формі власності. ( Стаття 19 в редакції Закону N 1869-III ( 1869-14 ) від 13.07.2000 )

Стаття 20. Регулювання використання радіочастот і

радіоелектронних засобів

Регулювання використання радіочастотного спектра в Україні і позицій радіоелектронних засобів на геостаціонарній орбіті в Україні є виключним правом держави і покладається на Кабінет Міністрів України.

Національна таблиця розподілу радіочастот затверджується Кабінетом Міністрів України.

Діяльність щодо використання радіочастотного спектра і радіоелектронних засобів та забезпечення їх електромагнітної сумісності здійснюються на принципах:

державного регулювання використання радіочастотного спектра і радіоелектронних засобів на дозвільній основі;

беззаперечного додержання норм і правил використання радіочастотного спектра і радіоелектронних засобів та забезпечення їх електромагнітної сумісності з урахуванням вимог Міжнародної конвенції електрозв'язку, Регламенту радіозв'язку та інших документів Міжнародного союзу електрозв'язку;

відповідальності юридичних та фізичних осіб за невиконання вимог цього Закону і виданих відповідно до нього правил, норм та інструкцій.

Розподіл радіочастот в межах Національної таблиці розподілу радіочастот і частотно-орбітального ресурсу геостаціонарної орбіти проводить Головне управління з питань радіочастот при Кабінеті Міністрів України.

Присвоєння радіочастот, позивних сигналів, оформлення відповідних дозволів (ліцензій) на виготовлення, реалізацію (продаж), використання радіоелектронних засобів на території України, а також ввезення їх з-за кордону та державний нагляд за їх роботою здійснюють спеціальні органи, уповноважені Кабінетом Міністрів України. Координацію та контроль за роботою цих органів здійснює Головне управління з питань радіочастот при Кабінеті Міністрів України.

Державна комісія з питань зв'язку і радіочастот та Головне управління з питань радіочастот при Кабінеті Міністрів України через спеціальні органи при відповідних міністерствах і відомствах та при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення (щодо частот для телебачення та радіомовлення) здійснюють нагляд за додержанням встановленого порядку використання радіочастотного спектра, радіоелектронних засобів і систем кабельного телебачення, норм радіовипромінювання і допустимих індустріальних перешкод радіоприйому.

Стаття 21. Тарифи на послуги зв'язку та за користування

радіочастотами

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes